Όμορφο πρόσωπο: Φυσικοί τρόποι για μείωση ρυτίδων, σύσφιξη προσώπου και απαλλαγή από σημάδια χωρίς επεμβάσεις

Όμορφο πρόσωπο

Όμορφο πρόσωπο

Φυσικοί τρόποι για μείωση ρυτίδων, σύσφιξη προσώπου και απαλλαγή από σημάδια χωρίς επεμβάσεις

 

Η περιποίηση προσώπου είναι ως επί το πλείστον γυναικεία υπόθεση. Για όλες τις γυναίκες που αγαπούν τον εαυτό τους και θέλουν να τον περιποιούνται, μπορούν ν’ ακολουθήσουν 25 συμβουλές για να ομορφύνουν το πρόσωπό τους φυσικά, χωρίς παρεμβατικό τρόπο.

Παρακάτω θα βρείτε μάσκες ενυδάτωσης και αντιγήρανσης, συμβουλές περιποίησης της επιδερμίδας του προσώπου σας, tips για το κατάλληλο μακιγιάζ, σπιτικές κρέμες και θεραπείες για τυχόν προβλήματα.

 

Όμορφο πρόσωπο: Φυσικοί τρόποι για μείωση ρυτίδων, σύσφιξη προσώπου και απαλλαγή από σημάδια χωρίς επεμβάσεις

Περιποίηση προσώπου: Σύσφιξη επιδερμίδας

Μια πιο σφιχτή και σφριγηλή επιδερμίδα, σε δείχνει νεότερη και ομορφότερη, λιγότερο ταλαιπωρημένη και αναμφίβολα περιποιημένη. Παρακάτω θα βρεις 3 διαφορετικές σπιτικές συσφικτικές μάσκες. Μπορείς 1 φορά την εβδομάδα στην αρχή κι έπειτα 1 φορά στις 10 – 15 ημέρες να εφαρμόζεις όποια προτιμάς. Είτε διαφορετική είτε την ίδια κάθε φορά.

 

Περιποίηση προσώπου: Συσφικτική μάσκα προσώπου με καρότο, πορτοκάλι και μέλι

Πρόκειται για μία πολύ εύκολη στην παρασκευή μάσκα. Τα καρότα και τα πορτοκάλια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά συστατικά, καροτίνη, ανόργανα υλικά και βιταμίνες. Έτσι, έχουν την ιδιότητα να καταπολεμούν τη χαλάρωση στο δέρμα αλλά και να το ενυδατώνουν σε βάθος.

Θα χρειαστείς:

1 καρότο μέτριο σε μέγεθος,
1 πορτοκάλι μέτριο και
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας από οποιοδήποτε μέλι.

Παρασκευή:

Πλένεις το καρότο και το τεμαχίζεις σε μικρά κομμάτια. Στύβεις ένα πορτοκάλι και κρατάς το χυμό του. Στο μπλέντερ, χτυπάς τα κομμάτια καρότου με το χυμό πορτοκαλιού τόσο ώστε να φτιαχτεί ένας καλά αναμειγμένος χυμός φρούτων. Τέλος, προσθέτεις το μέλι της επιλογής σου κι ανακατεύεις με ένα πιρούνι ώστε να μπορέσει να διαλυθεί ευκολότερα. Για περισσότερη ευκολία, μπορείς να το λιώσεις για μερικά δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων κι έπειτα να το βάλεις εντός του χυμού φρούτων.

Εφαρμογή:

Με ένα βαμβάκι, την απλώνεις ταμποναριστά στο πρόσωπο. Μετά από 20 λεπτά αφαιρείς με κρύο νερό από τη βρύση και σκουπίζεις το πρόσωπό σου με μία καθαρή πετσέτα. Πρέπει να κάνεις ταμποναριστές κινήσεις εκείνη την ώρα κι όχι τριψίματα.

 

Όμορφο πρόσωπο : Συσφικτική μάσκα προσώπου με γιαούρτι και άλλα 4 υλικά

Θα μείνουμε μόνο στο αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου, το οποίο διαθέτει ένα υπέροχο άρωμα. Επίσης, έχει έντονη αντιρυτιδική και συσφικτική δράση, γι’ αυτό και θα ήταν πολύ χρήσιμο να το συμπεριλάβεις στη μάσκα.

Θα χρειαστείς:

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας γιαούρτι πλήρες σε λιπαρά,
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι,
1 κουταλιά του γλυκού μέλι,
1 κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο και
2 – 3 σταγόνες από αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου – είναι προαιρετικό αλλά εξαιρετικά αποτελεσματικό για το πώς να ομορφύνω στο πρόσωπο.

Παρασκευή:

Αναμειγνύεις σε ένα μπολ όλα τα υλικά που αναγράφονται πέραν του αλευριού. Όταν το μείγμα πάρει μία ομοιογενή μορφή, προσθέτεις το αλεύρι κι ανακατεύεις. Θα προκύψει μία συνταγή με υφή σφικτού χυλού. Αυτός θα είναι κι ένας από τους πιο καλούς τρόπους που απαντούν στο «πώς να ομορφύνω στο πρόσωπο;» που διερωτάσαι!

Εφαρμογή:

Σε καθαρό πρόσωπο απλώνεις τη μάσκα με ανοδικές κινήσεις, χωρίζοντας το πρόσωπό σου κάθετα στη μέση. Πρώτα απλώνεις στο μισό πρόσωπο προς τα πάνω τη μάσκα κι έπειτα στο άλλο μισό. Αφήνεις, τέλος, τη μάσκα να δράσει για 30 λεπτά της ώρας. Ξεπλένεις με μπόλικο δροσερό νεράκι και στεγνώνεις το πρόσωπό σου σωστά: ταμποναριστά με καθαρή πετσέτα.

 

Περιποίηση προσώπου: Συσφικτική μάσκα προσώπου με γκρέιπφρουτ, ελαιόλαδο και γιαούρτι

Το γκρέιπφρουτ λόγω της υψηλής συγκέντρωσης που έχει σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά προϊόντα για τη σύσφιξη της επιδερμίδας του προσώπου, εξ ου και ο πρωταγωνιστικός ρόλος που κατέχει σε μία από τις 3 καλύτερες συσφικτικές μάσκες που θα σε κάνουν να ξέρεις πώς να ομορφύνεις στο πρόσωπο!

Θα χρειαστείς:

2 – 3 κουταλιές της σούπας από χυμό γκρέιπφρουτ,
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και
1 κουταλιάς της σούπας από ένα γιαούρτι.

Παρασκευή & Εφαρμογή:

Σε ένα μπολάκι ανακατεύεις καλά τα τρία υλικά σου έως ότου σχηματιστεί ένα μείγμα με κρεμώδη μορφή. Το απλώνεις σε όλο το πρόσωπό σου για 30 λεπτά της ώρας κι ύστερα ξεπλένεσαι με δροσερό νεράκι από τη βρύση. Προσοχή, πάντα, να κάνεις απαλό και ταμποναριστό σκούπισμα με καθαρή πετσέτα.

 

Όμορφο πρόσωπο : Πρόληψη ή λείανση των ρυτίδων

Εάν είσαι ακόμη σε νεαρή ηλικία, είναι απαραίτητο να φροντίσεις για την πρόληψη απέναντι στην εμφάνιση ρυτίδων. Εάν έχεις ήδη σχηματισμένες γραμμούλες στο πρόσωπό σου, υπάρχουν τρόποι να τις λειάνεις και να μειώσεις την εμφάνιση γήρανσης από αυτό. Σε κάθε περίπτωση, θα έχεις απαντήσει επαρκώς στο «πώς να ομορφύνω στο πρόσωπο» που σε απασχολεί. Πάμε να δούμε, λοιπόν, σπιτικές μάσκες για την πρόληψη ή την αντιμετώπιση των ρυτίδων, αλλά και βασικούς κανόνες σχετικά με το ζήτημα.

 

Περιποίηση προσώπου: Η πιο αγνή μάσκα πρόληψης ενάντια στις ρυτίδες

Είναι συνταγή που μας είχε παλαιότερα εκμυστηρευτεί μια γιαγιά από το χωριό. Την έχουμε μοιραστεί ξανά μαζί σας, αλλά θεωρήσαμε σκόπιμο να την υπενθυμίσουμε. Πρόκειται για τον πιο απλό, εύκολο, φυσικό και αγνό τρόπο για να προλάβεις τις ρυτίδες και να καθυστερήσεις την εκδήλωσή τους. Την εφαρμόζεις 1 με 2 φορές την εβδομάδα. Είναι άκρως κατάλληλη για κάθε τύπο επιδερμίδας, εκτός εάν υπάρχει έντονο πρόβλημα ακμής όπου δεν είναι ορθό να εφαρμόζονται υλικά χωρίς την έγκριση δερματολόγου. Μάλιστα, είναι κατάλληλη για ηλικίες πολύ νεαρές, ακόμη και τα 12 έτη π.χ.

  «Πεφταστέρια» απόψε - Ορατή και στην Ελλάδα η «βροχή» τους
Θα χρειαστείς:

Λίγο φρέσκο γάλα και
Μερικές σταγόνες από ένα φρέσκο λεμόνι.

Παρασκευή & Εφαρμογή:

Κόβεις ένα φρέσκο λεμόνι στη μέση. Σε ένα φλιτζανάκι του καφέ χύνεις ένα οριζόντιο δάκτυλο φρέσκο γάλα, που σημαίνει 1 με 2 εκατοστά γάλα. Προσθέτεις 5 με 6 σταγόνες από το φρεσκοκομμένο λεμόνι. Βρέχεις με τα δυο αυτά υλικά ένα ή μερικά κομμάτια από βαμβάκι. Εφαρμόζεις με ταμποναριστές κινήσεις το μείγμα σε όλο το πρόσωπο, το λαιμό και το ντεκολτέ.

Συμβουλές:

Εάν χρησιμοποιείς βραδινή ενυδατική κρέμα, αφήνεις τη μάσκα αντιγήρανσης για 10 λεπτά, ξεπλένεις με χλιαρό νερό. Και στεγνώνεις τις περιοχές όπου χρησιμοποίησες τη μάσκα ταμποναριστά με μια πεντακάθαρη βαμβακερή πετσέτα. Εν συνεχεία, βάζεις την ενυδατική σου και πέφτεις για ύπνο.

Εάν δε χρησιμοποιείς ενυδατική κρέμα νυκτός, όπως πιθανώς να κάνεις αν είσαι σε ηλικία όπως 15 ετών, αφήνεις τη μάσκα να δράσει καθ’ όλη τη διάρκεια του ύπνου. Αφαιρείς με χλιαρό νεράκι το πρωί ό,τι δεν έχει απορροφηθεί. Τέλος, σκουπίζεις πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα. Είναι η καλύτερη συνταγή για τα κορίτσια που θέλουν μεγαλώνοντας να καθυστερήσουν την εμφάνιση της γήρανσης, το τονίζουμε ξανά.

 

Όμορφο πρόσωπο : Αντιρυτιδική μάσκα με καρότο, βιταμίνη Ε και μέλι

Εύκολη και οικονομική στην προετοιμασία της, απίθανη στα αποτελέσματά της. Η παρούσα μάσκα αντιγήρανσης και καταπολέμησης των ρυτίδων φτιάχνεται από 3 υλικά. Τη βιταμίνη Ε, που είναι εξαιρετική και στα μαλλιά και στα νύχια μας, τη βρίσκεις σε κάψουλες που σπάνε στα φαρμακεία. Αν αναρωτιέσαι «πώς να ομορφύνω στο πρόσωπο;», συμβουλή μας είναι να κάνεις 2 – 3 φορές το μήνα αυτή τη μάσκα που θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα, ανανεώνει τα κύτταρα και την καθιστά πιο λαμπερή και νεανική.

Θα χρειαστείς:

1 κουταλιά της σούπας από πολτοποιημένο ή τριμμένο καρότο,
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και
1 με 2 κάψουλες βιταμίνης Ε.

Παρασκευή & Εφαρμογή:

Τρίβεις ψιλό – ψιλό ή πολτοποιείς λίγο φρέσκο καρότο. Σε ένα μπολάκι, ρίχνεις αυτό και προσθέτεις το μέλι και το περιεχόμενο από τις κάψουλες βιταμίνης Ε. Ανακατεύεις πολύ καλά. Αφού πλυθείς καλά, απλώνεις τη χειροποίητη κρέμα σε όλο το πρόσωπό σου, αποφεύγοντας φυσικά να καλύψεις τα μάτια και την περιοχή ακριβώς κάτω από αυτά. Την αφήνεις να δράσει για περίπου 20 λεπτά και κατόπιν ξεπλένεις με δροσερό νερό από τη βρύση. Εννοείται ότι έχεις βάλει και στο λαιμό σου ή, αν το κρίνεις απαραίτητο, και στο ντεκολτέ σου.

 

Όμορφο πρόσωπο : Αντιρυτιδική μάσκα με αβοκάντο και λεμόνι

Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικά και βιταμίνες που ενυδατώνουν, θρέφουν και προστατεύουν την επιδερμίδα από τη γήρανση. Το λεμόνι εμπεριέχει βιταμίνη C και κιτρικό οξύ τα οποία προσφέρουν στο δέρμα λάμψη, απολέπιση, ομοιόμορφο χρώμα και λείανση των ήδη υπαρχόντων σε πρόσωπο και λαιμό ρυτίδων. Μία υπέροχη μάσκα για το σβήσιμο ρυτίδων με φυσικό τρόπο και για το «πώς να ομορφύνω στο πρόσωπο» είναι η παρούσα. Μπορείς να την εφαρμόζεις μέχρι 1 φορά την εβδομάδα ή το 10ήμερο.

Θα χρειαστείς:

1 ώριμο αβοκάντο και
Μισή κούπα με χυμό από λεμόνι.

Παρασκευή & Εφαρμογή:

Αφαιρείς με ένα κουτάλι το εσωτερικό του αβοκάντο. Το λιώνεις καλά μέσα σε ένα μικρό σκεύος χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Προσθέτεις το χυμό από το λεμόνι. Ανακατεύεις καλά, έως ότου τα δύο υλικά ομογενοποιηθούν και πάρουν τη μορφή κρέμας. Σε καθαρό πρόσωπο, απλώνεις το κρεμώδες μείγμα. Μην αφήσεις ακάλυπτο από το μείγμα το λαιμό. Αφήνεις τη μάσκα αντιγήρανσης προσώπου να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Την αφαιρείς με λίγο βαμβάκι και άφθονο χλιαρό νερό. Σκουπίζεσαι ταμποναριστά με μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα και είσαι έτοιμη!

Συμβουλές:

Επειδή το λεμόνι περιέχει, όπως έχουμε επανειλημμένως τονίσει, το κιτρικό οξύ, δε σου συνιστούμε να εφαρμόζεις αυτή τη μάσκα κατά τις πρωινές ώρες. Όταν δηλαδή σκοπεύεις να εκτεθείς στην ηλιακή ακτινοβολία. Αλλά το βράδυ, 1 με 2 ώρες πριν κοιμηθείς.

 

3 Βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείς και να προσέχεις

Κανόνας νούμερο 1:

Περιορίζουμε το καλαμάκι στα ροφήματά μας. Πίνεις τον καφέ, το γάλα, το τσάι, το ποτό ή τα αναψυκτικά σου από καλαμάκι; Οι ειδικοί έχουν αναφέρει ότι η συγκεκριμένη συνήθεια φέρει ευθύνη για το σχηματισμό λεπτών ή ακόμη και πιο χοντρών ρυτίδων γύρω από τα χείλη μας. Πρόκειται για πρόωρες ρυτίδες έκφρασης που σχετίζονται άμεσα και με εκείνες των καπνιστών. Η λύση είναι να μειώνουμε – αν όχι να σταματήσουμε εντελώς – την κατανάλωση ροφημάτων μέσα από καλαμάκι. Τόσο απλό, αλλά τόσο σημαντικό!

 

Κανόνας νούμερο 2:

Προστατευόμαστε από τον ήλιο. Χωρίς να θεωρούμε τον ήλιο και την ακτινοβολία του επιζήμιες καταστάσεις, είναι σημαντικό όλες μας να προσέχουμε το δέρμα μας κατά την έκθεσή του σε αυτό. Καταρχάς, δεν εκτιθέμεθα ποτέ κατά της μεσημεριανές ώρες για πολύ ώρα συνεχόμενα, ακόμη κι αν φοράμε αντηλιακό. Κατά δεύτερον, βάζουμε πάντοτε αντηλιακό στο πρόσωπο και το λαιμό μας και μάλιστα σε επαρκή ποσότητα όταν πρόκειται να πάμε στην παραλία ή να βγούμε για πολλές ώρες σε κάποιο μέρος που το λούζει ο ήλιος.

Κατά τρίτον, ακόμη κι όταν βρισκόμαστε εκτός σπιτιού για υποχρεώσεις, εάν ο ήλιος είναι υπαρκτός (ακόμη κι αν δεν είναι έντονος ή ορατά αισθητός), είναι σημαντικό να έχουμε έναν δείκτη προστασίας στο πρόσωπο και στο λαιμό μας. Ο τελευταίος μπορεί να προέρχεται είτε από το αντηλιακό μας είτε ακόμη κι από το make up μας. Τέλος, όταν βρεχόμαστε, φροντίζουμε να ανανεώνουμε το αντηλιακό.

  Θεία Λειτουργία από στρατιωτικό ιερέα στην Αγια Σοφιά το 1919! Ένα άγνωστο ντοκουμέντο (ΒΙΝΤΕΟ)

 

Κανόνας νούμερο 3:

Ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές με τη στάση ύπνου. Οι ρυτίδες που σχηματίζονται στο πρόσωπο εξαιτίας της συγκεκριμένης πρηνής (μπρούμυτης) στάσης ύπνου προκαλούνται από το πρήξιμο που δημιουργείται στο πρόσωπο όταν κάθε βράδυ ζουπάμε με αυτό το μαξιλάρι μας επί 7 ώρες. Μπορείς, από εδώ και στο εξής, λοιπόν, να κοιμάσαι ανάσκελα. Εναλλακτικά, μπορείς να κοιμάσαι την περισσότερη ώρα της νύχτας ανάσκελα κι έπειτα να γυρίζεις στο πλάι. Χωρίς όμως να βάζεις ολόκληρο το πρόσωπό σου μέσα στο μαξιλάρι.

 

Όμορφο πρόσωπο: Φυσικοί τρόποι για μείωση ρυτίδων, σύσφιξη προσώπου και απαλλαγή από σημάδια χωρίς επεμβάσεις

Περιποίηση προσώπου: Καθαρισμός κι απολέπιση επιδερμίδας

Να πλένεις καθημερινά το πρόσωπό σου και το να κάνεις 1 φορά την εβδομάδα ή στις 10 ημέρες απολέπιση. Μερικοί απλοί και φυσικοί τρόποι για τον καθαρισμό και την απολέπιση της επιδερμίδας του προσώπου ακολουθούν.

Περιποίηση προσώπου: Μάσκα για τον καθαρισμό του προσώπου με 3 υλικά
Είναι μία μάσκα που μπορείς να χρησιμοποιείς 1 με 2 φορές το 15ήμερο. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει τον ημερήσιο καθαρισμό με νεράκι και ειδικό προϊόν. Όμως, είναι ενισχυτική για το βαθύτερο καθαρισμό της επιδερμίδας σου.

Θα χρειαστείς:

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας γιαούρτι,
Μέχρι 100 ml χυμό από καρότο και
2 γεμάτες κουταλιές της σούπας φρέσκο αρακά.

Παρασκευή:

Πλένεις ένα καρότο. Με τη φλούδα το στύβεις σε αποχυμωτή ήτο κόβεις κομματάκια και το λιώνεις όσο περισσότερο γίνεται στο μπλέντερ. Προσθέτεις στο μπλέντερ το καρότο (αν δεν το έχεις ήδη εκεί), το γιαούρτι και τον αρακά και χτυπάς καλά. Η απάντησή μας στο «Πώς να ενισχύσω τον καθαρισμό της επιδερμίδα μου;» και κατ’ επέκταση στο «Πώς να ομορφύνω στο πρόσωπο;» είναι… μπροστά στα μάτια σου!

Εφαρμογή:

Με καθαρά χέρια, απλώνεις σε προηγουμένως βρεγμένο και στεγνωμένο πρόσωπο όλη τη μάσκα. Της επιτρέπεις να δράσει για 30 λεπτά της ώρας. Έπειτα, την αφαιρείς με μπόλικο χλιαρό νερό από τη βρύση. Σκουπίζεις καλά και ταμποναριστά το πρόσωπό σου με μία καθαρή πετσέτα. Απλώνεις μια μικρή ποσότητα από την ενυδατική κρέμα προσώπου που διαθέτεις.

 

Όμορφο πρόσωπο : Καθημερινό πλύσιμο του προσώπου

Η μάσκα που σου δώσαμε παραπάνω είναι μία ενδεικτική εξαιρετική χειροποίητη μέθοδος για να διατηρείς ένα σε βάθος καθαρό πρόσωπο. Ωστόσο, είναι υποχρεωτικό να πλένεις μόνη σου τουλάχιστον 1 φορά την ημέρα (αν όχι 2) το πρόσωπό σου. Πολύ απλά, με μπόλικο δροσερό νερό στην αρχή και χλιαρό στο τέλος, ρίχνεις μεγάλες ποσότητες.

Φρόντιζε τα χέρια σου να είναι επίσης καθαρά. 1 φορά την ημέρα μπορείς να χρησιμοποιείς και κάποιο σαπούνι, τζελ ή ακόμη καλύτερα προϊόν σε κρεμώδη μορφή για ήπιο καθαρισμό. Πάντοτε στο τέλος να σκουπίζεσαι με μία εξίσου καθαρή βαμβακερή πετσέτα.

 

Περιποίηση προσώπου: Scrub προσώπου

Παραπάνω μιλήσαμε για το κάθε πότε πρέπει να γίνεται η απολέπιση. Εν προκειμένω θα περιοριστούμε στο να σου παρουσιάσουμε μία μόνο από τις σπιτικές συνταγές για σκραμπ προσώπου. Πανεύκολο, αποτελεσματικό, αγνό και ανέξοδο.

Θα χρειαστείς:

1 κουταλιά της σούπας αλάτι και
Λίγο ελαιόλαδο.

Παρασκευή & Εφαρμογή:

Αναμειγνύεις σε ένα μικρό σκεύος τα δύο υλικά σου. Βάζεις λίγο λάδι, 1 – 3 κουταλιές της σούπας περίπου, ίσα – ίσα να γίνει κάπως σαν πάστα το μείγμα σου. Σε πλυμένο πρόσωπο και με καθαρά χέρια, παίρνεις ποσότητες από το μείγμα και το βάζεις στο πρόσωπό σου. Με κυκλικές κι έντονες κινήσεις μασάζ, εφαρμόζεις παντού, εκτός από τα μάτια. Μπορείς και στα χείλη σου φυσικά. Ξεπλένεις με μπόλικο δροσερό νερό. Σκουπίζεις ταμποναριστά κι αμέσως βάζεις την ενυδατική σου κρέμα.

 

Όμορφο πρόσωπο : Απαλλαγή από στίγματα και ακμή

Με την απολέπιση που προαναφέραμε, μπορείς να πετυχαίνεις να βγάζεις και τα στίγματα ως ένα βαθμό. Για καλύτερα αποτελέσματα όμως μπορείς να ακολουθήσεις τις παρακάτω μεθόδους. Επιπλέον, όσον αφορά στην καταπολέμηση της ακμής, εμείς μπορούμε μόνο να σε συμβουλεύσουμε για το πώς να φεύγουν τα διάσπαρτα σπυράκια που τυχόν έχεις βγάλει. Μόνο ο δερματολόγος που σε παρακολουθεί έχει την ικανότητα να σε βοηθήσει αποτελεσματικά και ολιστικά εάν έχεις έντονο πρόβλημα ακμής.

 

Περιποίηση προσώπου: Απολέπιση με ακτινίδιο

Εκτός από το scrub αλατιού – ελαιόλαδου, μπορείς χρησιμοποιώντας μερικές φέτες από ένα ακτινίδιο να αφαιρείς τα μαύρα στίγματα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι πρώτα να έχεις πλύνει με ζεστό νερό το πρόσωπό σου ώστε να ανοίξουν οι πόροι. Έπειτα, τρίβεις τις φέτες του ακτινιδίου στο πρόσωπό σου, όπου έχεις στίγματα.

Τις αφήνεις για άλλα 10 λεπτά ακίνητες και τις αφαιρείς. Στη συνέχεια, με κρύο νερό ξανά πλένεσαι προκειμένου να κλείσουν οι πόροι και να έχεις σύσφιξη. Λίγη ενυδατική κρέμα και είσαι έτοιμη! Μπορείς να επαναλαμβάνεις όποτε βλέπεις έντονα μαύρα στίγματα που σε ενοχλούν, αλλά μέχρι 2 φορές την εβδομάδα ως κανόνας συχνότητας.

 

Όμορφο πρόσωπο : Ατομοθεραπεία

Βάζεις ένα κατσαρολάκι με νερό να βράζει στο πίσω μάτι της κουζίνας σου. Το αφήνεις ανοιχτό, χωρίς καπάκι, και ανοίγεις τον απορροφητήρα. Αφού το νερό φτάσει σε σημείο ζέσεως (βρασμού), χαμηλώνεις τη θερμοκρασία του ματιού, έτσι ώστε να μη χύνεται το νερό από έξω. Σε ενδιαφέρει μόνο το να βράζει και να παράγονται υδρατμοί. Για κάμποσα λεπτά, όσο περισσότερο μπορείς, κρατάς το κεφάλι πάνω από την κατσαρόλα, με τους υδρατμούς να έρχονται στο πρόσωπο.

  Ήρωας πατέρας έκανε το σώμα του ασπίδα για να σώσει τον γιο του από μαινόμενο ταύρο

Η διαδικασία αυτή θα ξε-φράξει τους διεσταλμένους πόρους και θα τους αντιμετωπίσει πλήρως. Η ατμοθεραπεία μπορεί να γίνεται 1 φορά την εβδομάδα. Συμπληρωματικά (όχι όμως υποχρεωτικά), μπορείς καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας να κρατάς κολλημένη στο πρόσωπό σου ανοιχτή μία καθαρή βαμβακερή πετσέτα. Κάθε φορά, πάντως, στο τέλος, χρειάζεται να πιέζεις απαλά – απαλά με πεντακάθαρα χέρια τα σημεία όπου οι πόροι έχουν ανοίξει και τα στίγματα δεν έχουν ακόμη φύγει.

 

Όμορφο πρόσωπο : Άλλοι τρόποι αφαίρεσης στιγμάτων

Πρώτος τρόπος:

Χρησιμοποιώντας μια φουρκέτα ή αλλιώς το τσιμπιδάκι για τα μαλλιά. Με το καμπυλωτό μέρος του, το σέρνεις λίγο δυνατά πάνω από τα σημεία όπου έχεις στίγματα. Αυτά θα βγάζουν το εσωτερικό τους πάνω στο τσιμπιδάκι. Σκουπίζεις σε ένα κομμάτι χαρτί κι επαναλαμβάνεις. Αυτή όπως και η ακόλουθες μέθοδοι προκαλούν ξηρότητα στην επιδερμίδα οπότε χρειάζεται άμεση ενυδάτωση με την κρέμα σου. Ακόμα, δεν χαρίζουν διαρκή αποτελέσματα· μπορεί να δεις τα στίγματα να λείπουν για 1 με 3 ημέρες συνήθως.

Δεύτερος τρόπος:

Χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλειάκι για την απομάκρυνση των στιγμάτων. Είναι οικονομικό και το βρίσκεις σε καταστήματα με καλλυντικά προϊόντα, όπως και σε γνωστές ξενόφερτες αλυσίδες. Δρα και χρησιμοποιείται σχεδόν όπως και η προηγούμενη «σπιτική πατέντα».

Τρίτος τρόπος:

Χρησιμοποιώντας το ειδικό σκουπάκι. Πρόκειται για ένα μηχάνημα – όχι ιδιαίτερα φθηνό – που μπορείς να αγοράσεις ή να παραγγείλεις διαδικτυακά. Αυτό ρουφάει τα στίγματα από την επιδερμίδα σου.

Τέταρτος τρόπος:

Χρησιμοποιώντας τις ειδικές ταινίες. Στο εμπόριο, τέλος, υπάρχουν ορισμένες μικρές ταινίες που εφαρμόζεις κι έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα τραβάς. Αυτές παίρνουν μαζί τους και μεγάλο ποσοστό από τα μαύρα στίγματα.

 

Περιποίηση προσώπου: Θεραπεία με λεμόνι και αλάτι για τοπική εφαρμογή κι αφαίρεση σπυριών

Η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να επαναλαμβάνεται τόσο συχνά όσο και η εμφάνιση ενός ή περισσοτέρων σπυριών στο πρόσωπό σου. Δεν υπάρχει, επομένως, κάποιος περιορισμός στη συχνότητα εφαρμογής.

Θα χρειαστείς:

Λίγες φέτες από ένα λεμόνι και
Αρκετό αλάτι.

Παρασκευή & Εφαρμογή:

Κόβεις 1 ή λίγες φέτες από ένα λεμόνι, αναλόγως πόσο τοπικά περιορισμένο ή εκτεταμένο είναι το θέμα της ακμής πάνω στο πρόσωπό σου. Την / τις αλατίζεις πάρα πολύ καλά, από τη μία πλευρά. Εφαρμόζεις την αλατισμένη πλευρά του λεμονιού πάνω στα σπυράκια και τρίβεις σχετικά έντονα την περιοχή. Έπειτα, ξεπλένεις το πρόσωπό σου καλά, χρησιμοποιώντας μόνο νερό από τη βρύση και μάλιστα δροσερό προκειμένου να κλείσουν οι πόροι.

 

Όμορφο πρόσωπο : Tips μακιγιάζ

Ολοκληρώσαμε τις ενότητες με τις πιο βασικές συμβουλές και μάσκες για το πώς να ομορφύνεις στο πρόσωπο. Ήρθε, έτσι, η ώρα να σου γνωστοποιήσουμε μερικές συμβουλές για το μακιγιάζ σου, που θα σε κάνουν να έχεις ένα πιο όμορφο, πιο νεανικό, πιο φωτεινό και λαμπερό πρόσωπο, χωρίς να ξοδεύεις χρόνο, κόπο και χρήματα!

 

Περιποίηση προσώπου: Ρουζ σε αποχρώσεις του ροζ στα μάγουλα

Έχοντας απλά πλύνει κι ενυδατώσει το πρόσωπό σου, χρησιμοποιώντας το ειδικό πινέλο για ρουζ απλώνεις λίγη ποσότητα στα μήλα του προσώπου σου. Συμπληρωματικά μπορείς να βάζεις κι ελάχιστη ποσότητα στο μέτωπο, τη μύτη και το πιγούνι, ίσα – ίσα για ζωντάνια. Ούτε βάσεις, ούτε πούδρες, ούτε make up! Το ρουζ είναι προτιμότερο να μην είναι σε καφέ αποχρώσεις αλλά σε ροζ έτσι ώστε να δίνουν αυτή την αίσθηση ζωντάνιας που προαναφέραμε.

 

Όμορφο πρόσωπο : Μαύρη mascara στις άνω βλεφαρίδες

Αγόρασε μία έντονα μαύρη μάσκαρα, με όχι πολύ χοντρό βουρτσάκι. Χτένιζε τις βλεφαρίδες σου με το βουρτσάκι από μια παλιά μάσκαρα που έχεις πλύνει ή με το ειδικό χτενάκι για τα φρύδια και τις βλεφαρίδες. Άπλωνε μία καλή στρώση στις πάνω βλεφαρίδες σου κι έπειτα από 2 λεπτά άλλη μία στρώση ώστε να γίνονται ακόμη πιο έντονες και το βλέμμα σου ακόμη πιο θελκτικό.

 

Περιποίηση προσώπου: Λίγο χρώμα για γέμισμα στα φρύδια

Πώς να ομορφύνω στο πρόσωπο, είναι η ερώτησή σου. Βάζοντας λίγο χρώμα στα φρύδια, είναι η απάντησή μας. Τα φρύδια αποτελούν τον καθρέπτη του προσώπου μας. Προκειμένου να φαίνεται πιο όμορφο, επομένως, είναι σημαντικό να τα έχουμε βγάλει σωστά. Ακόμη κι αν έχεις κάνει λάθος που δε διορθώνεται, φρόντιζε να χρησιμοποιείς απαλά λίγο μολυβάκι φρυδιών για να τα γεμίζεις.

 

Όμορφο πρόσωπο : Όχι μαύρο μολύβι στο εσωτερικό των ματιών

Με το να βάζεις μαύρο μολύβι στο εσωτερικό των ματιών, το μάτι σου φαίνεται αμέσως πιο μικρό, πιο άγριο και λιγότερο λαμπερό. Μπορείς να χρησιμοποιείς μια λεπτή γραμμή μαύρου eyeliner στο άνω κινητό βλέφαρο, εάν γνωρίζεις την τεχνική.

 

Περιποίηση προσώπου: Κραγιόν σε ζωντανές αποχρώσεις

Σε ένα εντελώς άβαφο πρόσωπο, που είναι πλυμένο κι ενυδατωμένο, ένα ζωηρό κραγιόν (σε αποχρώσεις του κόκκινου ή του ροδακινί) θα σε φωτίσει. Θα σε κάνει να φαίνεσαι όμορφη, προσεγμένη, λαμπερή.

 

Όμορφο πρόσωπο : Concealer το… απαραίτητο

Και αφήσαμε για το τέλος το κονσίλερ, ένα καλλυντικό προϊόν αναγκαίο σε κάθε γυναίκα. Ακόμα κι αν δεν έχεις μαύρους κύκλους είναι σημαντικό να το φοράς. Δίνεις βάθος και λάμψη στα μάτια και το βλέμμα σου. Σε δείχνει πιο φρέσκια, πιο νέα και πιο ξεκούραστη. Αν θέλεις να βάλεις σκιά είναι η καλύτερη βάση για να μπει και να παραμείνει σταθερή.

 

Ακολουθήστε όλα τα παραπάνω βήματα και θα φαίνεστε ακόμα πιο όμορφες στο πρόσωπο!

enimerotiko

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *