11 πράγματα που πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να αποθηκεύετε στο μπάνιο σας

πράγματα που πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να αποθηκεύετε στο μπάνιο σας

Ποια ειναι τα πράγματα που πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να αποθηκεύετε στο μπάνιο σας

 

Κάθε στοιχείο σε ένα σπίτι έχει τη δική του θέση. Και ανεξάρτητα από το μέγεθος του σπιτιού μας, όλοι αποθηκεύουμε τα περισσότερα πράγματα στο μπάνιο.

Στην πραγματικότητα είναι πολύ βολικό ότι το πιστολάκι μαλλιών, το καλάθι άπλυτων, τα είδη γυναικείας υγιεινής και τα εργαλεία μανικιούρ είναι πάντα στη διάθεσή σας. Ωστόσο, λίγοι από εμάς πιστεύουν ότι μια τόσο συνηθισμένη τοποθεσία μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη σε αυτά τα αντικείμενα.

Κάναμε μια λίστα με πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύονται στην τουαλέτα.

1. Καλάθι άπλυτων

Καλάθι άπλυτων

Ένα καλάθι άπλυτων που βρίσκεται στο μπάνιο είναι σίγουρα μια τέλεια ιδέα. Είναι βολικό να βάζετε βρώμικα ρούχα ακριβώς πριν κάνετε ντους και να χρησιμοποιήσετε πετσέτες αμέσως μετά. Ωστόσο, λόγω της αυξημένης υγρασίας, μπορεί να εμφανιστούν δυσάρεστες επιπτώσεις στα ρούχα όπως μούχλα και ξινή μυρωδιά.

Επίσης, θα προωθήσει την αναπαραγωγή διαφόρων βακτηρίων και ακόμη και ένας κύκλος πλυσίματος στους 60 ° C δεν είναι σε θέση να τους ξεφορτωθεί.

2. Άμμος γάτας

πράγματα να σταματήσετε να αποθηκεύετε μπάνιο

Πρόκειται για τη γέμιση – απορροφά τέλεια την υγρασία ενώ πέφτει σε μικρότερα κομμάτια. Εάν το κουτί απορριμμάτων του κατοικίδιου ζώου σας βρίσκεται στο μπάνιο, η γέμιση θα απορροφήσει επίσης τον ατμό από τον αέρα και θα χάσει τις ιδιότητές του. Συμβάλλει επίσης στη διανομή μιας δυσάρεστης μυρωδιάς.

Οι κατασκευαστές συνιστούν την αποθήκευση των απορριμμάτων σε ξηρό, καλά αεριζόμενο μέρος. Εκτός από αυτό, οι άνθρωποι κλείνουν συχνά την πόρτα του μπάνιου, πράγμα που σημαίνει ότι η γάτα σας μπορεί να βρεθεί κλειδωμένη.

3. Πετσέτες και μπουρνούζια

πράγματα να σταματήσετε να αποθηκεύετε μπάνιο

Σήμερα βλέπουμε φωτογραφίες όπου οι όμορφα διπλωμένες πετσέτες βρίσκονται σε ανοιχτά ράφια στο μπάνιο και όπου οι ρόμπες που κρέμονται σε κρεμάστρες είναι πολύ μοντέρνες. Αλλά αν αποφασίσετε να τα αποθηκεύσετε με αυτόν τον τρόπο, πρέπει να ξεχάσετε την ωραία πινελιά μιας καθαρής, στεγνής πετσέτας.

Όλα επειδή οι πετσέτες και οι ρόμπες σας θα είναι πάντα υγρές, πράγμα που τις καθιστά το τέλειο περιβάλλον για την αποθήκευση βακτηρίων. Έτσι, καλύτερα να βρείτε ένα άλλο μέρος στο σπίτι σας για να αποθηκεύσετε καθαρά είδη μπάνιου.

Ανεξάρτητα από το πόσο ζεστό και στεγνό είναι το μπάνιο σας, οι πετσέτες είναι πάντα υγρές. Γι ‘αυτό διατηρήστε μόνο τις πετσέτες που χρησιμοποιείτε στο μπάνιο. Τα υπόλοιπα πρέπει να φυλάσσονται στο συρτάρι στην κρεβατοκάμαρα.

  7 έξυπνα tips για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε το μπάνιο σας

Δεν είναι για κανέναν δύσκολο να φέρει μια στοίβα από φρέσκες πετσέτες για να αντικαταστήσει τις βρώμικες 2 φορές την εβδομάδα. Επιπλέον, προσπαθήστε να αποφύγετε το στέγνωμα των χρησιμοποιημένων υγρών πετσετών σε έναν γάντζο. Είναι καλύτερα να τις τοποθετήσετε σε ένα καλά αεριζόμενο δωμάτιο ή σε ειδικό στεγνωτήριο.

Πετσέτες και μπουρνούζια

Μόνο οι αχρησιμοποίητες πετσέτες μπορούν να αποθηκευτούν διπλωμένες ή τυλιγμένες. Εάν διπλώσετε ή τυλίξετε μια πετσέτα αφού τη χρησιμοποιήσετε, δε θα στεγνώσει και θα αρχίσει να μυρίζει άσχημα! Αυτή η επιλογή είναι δυνατή μόνο αν χρησιμοποιήσετε μια πετσέτα μία φορά και τη βάλετε στο πλύσιμο αμέσως μετά. Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, η ζωή σας θα είναι ένας αιώνιος κύκλος πλύσης, στεγνώματος και δίπλωσης πετσετών.

 

Ποια ειναι τα πράγματα που πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να αποθηκεύετε στο μπάνιο σας

4.Φυτά στο μπάνιο

Φυτά στο μπάνιο

Τα φυτά στο σπίτι μπορούν να ζωντανέψουν το εσωτερικό κάθε δωματίου και το μπάνιο δεν αποτελεί εξαίρεση. Ωστόσο, υπάρχει μια σειρά από προϋποθέσεις που πρέπει να ακολουθήσετε.

Πρώτα απ ‘όλα, είναι απαραίτητο να υπάρχει φυσικό φως στο δωμάτιο, επειδή η φωτοσύνθεση δεν είναι δυνατή χωρίς αυτό. Εάν δεν υπάρχει παράθυρο στο μπάνιο, θα πρέπει να πάρετε μια λάμπα ημέρας.

Δεύτερον, θα πρέπει να παρέχετε κυκλοφορία αέρα. Ο αερισμός του χώρου είναι απαραίτητος για την πρόληψη της σήψης και την εμφάνιση μυκητιάσεων. Επίσης, όταν ο υγρός αέρας σταματά, μπορεί να εμφανιστεί μούχλα και ωίδιο, το οποίο στην πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμηθεί, στο δωμάτιο και στα φυτά. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αφαιρέσετε τα φυτά από το μπάνιο και να τα βάλετε σε οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο όπου υπάρχει άμεση πηγή φωτός.

Οι σχετικές δηλώσεις μιας κοπέλας για αυτό το θέμα: «Τα φυτά στο μπάνιο είναι κακή ιδέα για ένα συνηθισμένο διαμέρισμα. Δεν υπάρχει κατάλληλος φωτισμός, που σημαίνει ότι σύντομα θα κουραστείτε να αντικαθιστάτε συχνά τα φυτά.

Είναι δύσκολο να προστατεύσετε τα φυτά από τις επιπτώσεις των συνθετικών απορρυπαντικών. Υπάρχουν σταθερά αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας. Εάν το μπάνιο σας είναι μεγαλύτερο από 9 τετραγωνικά μέτρα, εάν υπάρχει παράθυρο σε αυτό και εάν υπάρχει καλή εξαέρωση στο χώρο, τότε αυτή η ιδέα είναι εξαιρετική. Αχ, και πρέπει να καθαρίζεται και να πλένετε όλα αυτά τα φυτά για να κάνει την ιδέα τέλεια! »

  Εξαιρετικά κόλπα για να κάνετε το μπάνιο σας να αστράφτει

πράγματα να σταματήσετε να αποθηκεύετε μπάνιο

Το καλό είναι ότι μπορείτε να φέρετε τα φυτά μαζί σας πριν κάνετε μπάνιο για να τα αφήσετε να μουσκέψουν με υγρασία με τη βοήθεια του ατμού.

πράγματα να σταματήσετε να αποθηκεύετε μπάνιο

«Κάθε φορά που κάνω ντους επιλέγω μερικά φυτά για να πάρω μαζί μου. Φαίνονται πολύ όμορφα αφού τα έχω αφήσει στον ατμό! »

5. Είδη γυναικείας υγιεινής στο μπάνιο

Είδη γυναικείας υγιεινής στο μπάνιο

Η υγρασία είναι ο κύριος εχθρός του βαμβακιού, από την οποία κατασκευάζονται τα ταμπόν και οι σερβιέτες. Αυτό το υλικό είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε σπόρια και βακτήρια, ενώ η θερμότητα και η υγρασία προάγουν την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή μικροβίων, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την ευημερία σας.

Επιπλέον, οι σερβιέτες και τα ταμπόν μπορούν απλώς να απορροφήσουν την υγρασία και να διογκωθούν. Παρεμπιπτόντως, οι μπάλες από βαμβάκι, τα βαμβακερά μαξιλάρια και το συνηθισμένο βαμβάκι μπορούν να υποστούν τις ίδιες συνέπειες.

Προσπαθήστε να αποθηκεύσετε το ανοιχτό πακέτο γυναικείων ειδών υγιεινής σε ξηρό, καλά αεριζόμενο μέρος. Είναι καλύτερα εάν κάθε ξεχωριστό στοιχείο έχει ένα μεμονωμένο πακέτο. Χρησιμεύει ως εγγύηση της αποστείρωσης τους ακόμα και αφού ανοίξετε τη συσκευασία.

6. Αντισυλληπτικά χάπια

πράγματα να σταματήσετε να αποθηκεύετε μπάνιο

Όπως πολλοί τύποι φαρμάκων, έτσι και τα αντισυλληπτικά χάπια δεν πρέπει να αποθηκεύονται κοντά σε υγρασία ή θερμότητα. Ακόμα κι αν είναι σε σφραγισμένη συσκευασία, αλλοιώνεται γρήγορα.

Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας μπορούν να αλλάξουν τη χημική σύνθεση του προϊόντος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να εκπλαγείτε όταν βλέπετε 2 ρίγες στο τεστ εγκυμοσύνης σας εάν κρατάτε τα χάπια σας στο μπάνιο. Οποιοδήποτε ντουλάπι στο σαλόνι είναι επαρκές για την αποθήκευση φαρμάκων.

7. Εργαλεία μανικιούρ

Εργαλεία μανικιούρ

Ανεξάρτητα από το πόσο καλή είναι η ποιότητα του χάλυβα, είναι κατασκευασμένα τα ψαλίδια, τα τσιμπιδάκια και οι λίμες σας, αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να σκουριάζουν αν τα αποθηκεύσετε στο μπάνιο για μεγάλο χρονικό διάστημα (ακόμα κι αν δεν τα έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ). Σε τελική ανάλυση, ο ατμός είναι επίσης νερό.

  Ένα ζεστό μπάνιο καίει τις ίδιες θερμίδες με τη γυμναστική!

 

11 πράγματα που πρέπει επιτέλους να σταματήσετε να αποθηκεύετε στο μπάνιο σας

8. Ηλεκτρικές συσκευές στο μπάνιο

Ηλεκτρικές συσκευές στο μπάνιο

Μπορεί να αναρωτιέστε «πού αλλού, εκτός από το μπάνιο, μπορείτε να αποθηκεύσετε το πιστολάκι μαλλιών και την ηλεκτρική ξυριστική μηχανή;». Είναι λογικό και βολικό να χρησιμοποιείτε αυτά τα αντικείμενα σε αυτό το δωμάτιο. Ωστόσο, ο ατμός και η υγρασία μειώνουν σημαντικά τη διάρκεια ζωής των ηλεκτρικών συσκευών.

Και δεν οφείλεται μόνο στο ότι αυτό το αντικείμενο μπορεί να σταματήσει να λειτουργεί εάν εισέλθει νερό ή υγρασία, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει ηλεκτροπληξία εάν το αγγίξετε με βρεγμένα χέρια.

9. Βερνίκι νυχιών στο μπάνιο

Βερνίκι νυχιών στο μπάνιο

Λόγω αλλαγών στη θερμοκρασία και την υγρασία, το βερνίκι νυχιών σας θα χαλάσει γρηγορότερα – θα πυκνωθεί και θα εξασθενίσει. Υπάρχουν πολλά μέρη που είναι πιο κατάλληλα για την αποθήκευση βερνικιού νυχιών, όπως διάφορα κουτιά, συρτάρια, ντουλάπες και ράφια. Το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αυτό το αντικείμενο πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό και ξηρό μέρος προστατευμένο από το φως σε περίπου ίδια θερμοκρασία.

10. Ξυριστικές μηχανές και ανοιχτά ξυραφάκια

Ξυριστικές μηχανές και ανοιχτά ξυραφάκια

Τα ξυραφάκια οξειδώνονται και σκουριάζουν λόγω της αυξημένης υγρασίας. Οι εφεδρικές λεπίδες μπορεί να υποβαθμιστούν πριν καν αρχίσετε να τις χρησιμοποιείτε. Γι ‘αυτό μπορείτε να αποθηκεύσετε τα ξυράφια μόνο σε σφραγισμένες συσκευασίες όταν πρόκειται για το μπάνιο. Επιπλέον, για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των λεπίδων σας, θα πρέπει να στεγνώσετε το ξυράφι μετά τη χρήση του για να αποφύγετε την εμφάνιση σκουριάς.

11. Λωρίδες κεριού

πράγματα να σταματήσετε να αποθηκεύετε μπάνιο

Το κερί αρχίζει να λιώνει και η ταινία δεν είναι πλέον αποτελεσματική όταν εκτίθεται σε υψηλές θερμοκρασίες. Εάν δεν τη χρησιμοποιήσετε αμέσως μετά την έκθεση, η ταινία θα χάσει τις ιδιότητές της και δε θα μπορεί να εκτελέσει τη λειτουργία της σωστά την απαιτούμενη ώρα. Οι κατασκευαστές προειδοποιούν ότι το κερί δεν πρέπει να έρχεται σε επαφή με νερό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να αποθηκεύετε τις ταινίες κεριών σε ξηρό μέρος.

 

enimerotiko

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *