Tricks για να κοιμηθείς τη νύχτα όταν έχει καύσωνα

Tricks για να κοιμηθείς τη νύχτα όταν έχει καύσωνα

14 tricks για να κοιμηθείς τη νύχτα όταν έχει καύσωνα

 

ΚΙ ΕΣΥ, ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ AIR CONDITION…

Από την

 

Οι καυτές μέρες του καλοκαιριού, κουτσά στραβά περνάνε… Λίγο η θάλασσα, λίγο κανένας κλιματιζόμενος χώρος (ξαφνικά, καθόλου δεν με χαλάει που είμαι ακόμη στο γραφείο), θα τον βρούμε τον τρόπο να επιβιώσουμε.

Το χειρότερο όμως είναι οι καυτές (όχι με την καλή έννοια) νύχτες. Αν δεν έχεις κι εσύ air condition στο σπίτι ή έχεις αλλά δεν είναι στο υπνοδωμάτιο και ο καναπές δεν σε χωράει, ξέρεις καλά τι εννοώ!

Γι’ αυτό θα σου πω μερικά μυστικά για να κοιμάσαι δροσερή σαν αγγουράκι, παρά τη ζέστη!

 

14 tricks για να κοιμηθείς τη νύχτα όταν έχει καύσωνα

Βάλε βαμβακερά σεντόνια

Ωραία τα σατέν και τα συνθετικά, αλλά άφησέ τα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα (ή καμιά «καυτή» βραδιά, αλλά από τις… άλλες). Για απόψε προτίμησε ανοιχτόχρωμα σεντόνια από ελαφρύ βαμβάκι που επιτρέπει την δίοδο του αέρα. Πριν τα στρώσεις, ακολούθησε το tip Νο2:

Βάλε τα σεντόνια στο ψυγείο!

Μπορείς να τα αφήσεις ακόμα και στον καταψύκτη, λίγα λεπτά πριν πας για ύπνο. Αν δεν θέλεις να πάρουν μυρωδιά από κατεψυγμένη πίτσα, πριν τα βάλεις στο ψυγείο τοποθέτησέ τα μέσα σε μια πλαστική σακούλα και κλείσε τη καλά.

Μείνε… μπουκάλα

Βάλε ένα μπουκάλι με νερό στην κατάψυξη αρκετές ώρες πριν πέσεις για ύπνο, ώστε να έχει γίνει πάγος μέχρι να κοιμηθείς. Όταν πας στο κρεβάτι, τύλιξε το μπουκάλι με μια πετσέτα και βάλτο στο κάτω μέρος ώστε να ακουμπάς επάνω τα πόδια σου όταν θέλεις λίγη δροσιά.

  Το λάθος που κάνουμε με το αλάτισμα της σούπας

Κάντο όπως οι Αιγύπτιοι

Οι Αιγύπτιοι έχουν παράδοση στα κόλπα για δροσερό ύπνο (αν πας στην Αίγυπτο θα καταλάβεις το λόγο). Ένα από αυτά είναι να βρέχεις ένα σεντόνι με δροσερό νερό και να το χρησιμοποιείς για σκέπασμα. Δεν το έχω δοκιμάσει για να σου πω πόσο άνετο ύπνο κάνεις, αλλά στην ανάγκη δοκίμασέ το (και πες μας τι έγινε).

Ντύσου σωστά (δηλαδή, γδύσου)

Ο κανόνας για το ρουχισμό του ύπνου το καλοκαίρι είναι «όσο λιγότερα τόσο καλύτερα». Προτίμησε ένα βαμβακερό φανελάκι κι ένα σορτσάκι ή μόνο το εσώρουχό σου. Απόφυγε όμως να κοιμηθείς εντελώς γυμνή… Όταν δεν υπάρχουν καθόλου ρούχα για να απορροφήσουν τον ιδρώτα, αυτός μένει πάνω στο σώμα, προκαλώντας μεγαλύτερη δυσφορία.

Φτιάξε το δικό σου air condition!

Φτιάξε το δικό σου air condition

Βάλε ένα ρηχό σκεύος (π.χ. ένα ταψάκι) γεμάτο με παγάκια μπροστά στον ανεμιστήρα. Έτσι, θα δημιουργείται ένα δροσερό ρεύμα αέρα, καθώς ο ανεμιστήρας θα απλώνει σε όλο το δωμάτιο τη δροσιά από την επιφάνεια του πάγου καθώς λιώνει.

Δρόσισε τα στρατηγικά σημεία

Εάν χρειάζεσαι άμεσα μια λύση για να δροσιστείς γρήγορα, βάλε πάγο ή παγοκύστες πάνω στα σημεία του σώματος όπου μπορείς να πιάσεις το σφυγμό σου, όπως το εσωτερικό των καρπών και των αγκώνων, ο λαιμός, οι αστράγαλοι και το πίσω μέρος από τα γόνατα.

Προτίμησε τη μοναξιά σου

Tricks για να κοιμηθείς τη νύχτα όταν έχει καύσωνα

 

Tricks για να κοιμηθείς τη νύχτα όταν έχει καύσωνα

Ζητάμε συγγνώμη εκ των προτέρων από το έτερόν σου ήμισυ, αλλά, sorry κιόλας, με 40 βαθμούς έξω, δεν είναι ώρα για αγκαλιές και «κουταλάκια». Όταν κοιμάσαι πολύ κοντά σε άλλον, η θερμοκρασία στο σώμα σου αυξάνεται. Αν δεν μπορείτε να αποχωριστείτε, τουλάχιστον πιάστε από μια άκρη στο κρεβάτι και κοιμηθείτε χωρίς να ακουμπάει ο ένας τον άλλον.

  Αν Δεν Μάθεις Ν’ Ακούς, Ούτε Ποιός Είσαι Θα Μάθεις

Βάλε μια αιώρα στην κρεβατοκάμαρα

Αυτό το είδος κρεβατιού έχει το πλεονέκτημα ότι επιτρέπει από παντού τη διέλευση του αέρα –επιπλέον, προσφέρει ένα χαλαρωτικό λίκνισμα που σε νανουρίζει γλυκά. Δες πού μπορείς να στερεώσεις μία μέσα στο δωμάτιό σου και τόλμησέ το.

Κάνε ένα ντους αμέσως πριν τον ύπνο

ένα δροσερό ντους θα ρίξει τη θερμοκρασία του σώματος, θα ξεβγάλει τον ιδρώτα και θα σε βοηθήσει να ξεκινήσεις τον ύπνο σου με τις καλύτερες προοπτικές (τουλάχιστον για τα πρώτα λεπτά).

Πέσε χαμηλά!

Θα γνωρίζεις, φαντάζομαι, ότι ο ζεστός αέρας πηγαίνει επάνω ενώ ο δροσερός κάτω. Κατέβα λοιπόν από το κρεβάτι σου και κοιμήσου όσο πιο κοντά στο πάτωμα μπορείς (π.χ. βάλε το στρώμα σου απ΄ευθείας στο πάτωμα). Εάν μένεις σε μεζονέτα, προτίμησε αυτές τις μέρες να κοιμάσαι σε κάποιο δωμάτιο του κάτω ορόφου.

Άπλωσε το σεντόνι

Αυτό το κόλπο είναι τέλειο! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις ένα βρεγμένο σεντόνι μπροστά σε ένα ανοιχτό παράθυρο (σαν κουρτίνα). Το βραδινό αεράκι θα δροσίζεται καθώς θα περνάει απ’ έξω μέσα στο δωμάτιο, ρίχνοντας σημαντικά τη θερμοκρασία του χώρου.

Βγάλε τις πρίζες

Κυριολεκτικά! Αποσύνδεσε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που υπάρχουν στο χώρο. Ακόμα κι όταν είναι κλειστές, θερμαίνονται και μόνο που βρίσκονται στην πρίζα, μεταδίδοντας τη ζέστη και σε σένα.

Κάνε κατασκήνωση στο σπίτι σου

Ξέχνα το κρεβάτι σου και δοκίμασε να κοιμηθείς σε όποιο σημείο είναι πιο δροσερά, π.χ. στο μπαλκόνι, τον κήπο, την ταράτσα… Απλά, βγάλε τη σκηνή από την αποθήκη, τοποθέτησέ τη σε ένα μέρος όπου φυσάει ωραίο αεράκι και καληνύχτα!

  30 εκφράσεις που όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά άλλα λίγοι γνωρίζουν τι πραγματικά σημαίνουν

 

y-olo

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *