Με αυτές τις 5 έξυπνες αλλαγές μπορείς να χάσεις τα περιττά κιλά!

Με αυτές τις 5 έξυπνες αλλαγές μπορείς να χάσεις τα περιττά κιλά

Με αυτές τις 5 έξυπνες αλλαγές μπορείς να χάσεις τα περιττά κιλά

 

Γρήγορα και εύκολα!

Ήρθε η πολυπόθητη Δευτέρα, αυτή που (μετά από πολλές αναβολές) θα είναι η αρχή στην προσπάθειά σου να χάσεις βάρος. Ξεκινάς τη γυμναστική σου και αποφασίζεις να προσέξεις τη διατροφή σου για να δεις τον δείκτη στη ζυγαριά σου να κατεβαίνει, χωρίς υπερβολές και χωρίς στερήσεις.

Αρκεί να κάνεις μερικές μικρές, απλές, όχι ριζικές, αλλά πολύ ουσιαστικές αλλαγές που θα σε βοηθήσουν στην φυσιολογική απώλεια βάρους.

Δεν χρειάζονται υπερβολές. Ξεκίνα ταπεινά, εφαρμόζοντας αυτές τις αλλαγές, μέσω των οποίων θα περιορίσεις τις θερμίδες που λαμβάνεις, χωρίς φυσικά να αλλάξεις άρδην τις διατροφικές σου συνήθειες, ούτε και τη λίστα σου στο σούπερ μάρκετ. Αυτές είναι οι πιο ανθυγιεινές τροφές στον κόσμο!

Βρήκαμε, λοιπόν, τη λύση για να μην αφαιρέσεις το ψωμί από την διατροφή σου. Απόλαυση χωρίς στερήσεις και ενοχές.

 

Με αυτές τις 5 έξυπνες αλλαγές μπορείς να χάσεις τα περιττά κιλά!

Σοκολάτα υγείας αντί για γάλακτος

Σοκολάτα υγείας αντί για γάλακτος

Ακόμη κι αν έχεις αποφασίσει να ξεκινήσεις διατροφή, δεν υπάρχει καμία περίπτωση (ούτε μία στο εκατομμύριο) να μην σου έρθει ποτέ μια λιγούρα για γλυκό. Εδώ πρέπει να είσαι προσεκτική. Μην πλακώσεις τις πάστες, τις τούρτες και τα σιρόπια. Μπορείς να φας ένα – δύο κομματάκια σοκολάτας.

Και εδώ ερχόμαστε στο νόημα όλου του άρθρου. Πιθανότατα το έχεις ακούσει/διαβάσει εκατομμύρια φορές: αντικατέστησε τη σοκολάτα γάλακτος με σοκολάτα υγείας και θα δεις διαφορά. Περιέχει περισσότερο κακάο, λιγότερα πρόσθετα συστατικά και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά.

 

Ψητά λαχανικά αντί για πατάτες τηγανητές

Με αυτές τις αλλαγές χάσεις κιλά

Κάθε τροφή είναι μοναδική, αυτό είναι μια αλήθεια. Έτσι είναι και οι πατάτες, που οι περισσότεροι από εμάς τις λατρεύουμε ιδιαίτερα τηγανητές. Το πρόβλημα σε αυτό είναι ότι μας φορτώνουν με θερμίδες εξαιτίας των υδατανθράκων που περιέχουν. Ωστόσο, μπορείς να ευχαριστηθείς τη γεύση και την υφή του τηγανητού με έναν λίγο διαφορετικό τρόπο.

  Δίαιτα με νηστεία μέρα παρά μέρα: Είναι όσο αποτελεσματική λένε;

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις τις τηγανητές πατάτες με ψιλοκομμένα καρότα ή άλλα λαχανικά της αρεσκείας σου, τα οποία θα ψήσεις στο φούρνο με λίγο λάδι και μυρωδικά. Και θα έχεις ένα πεντανόστιμο αποτέλεσμα, το οποίο θα σε κάνει να ξεχάσεις τις τηγανητές πατάτες

Πριν βιαστείς να πεις “αποκλείεται” απλά δοκίμασέ το και θα δεις!

 

Λάδι αντί για βούτυρο

Λάδι αντί για βούτυρο

Βούτυρο, αγαπημένο συστατικό τόσο σε φαγητά όσο και σε γλυκά. Ωστόσο, η υψηλή περιεκτικότητά του σε κορεσμένα λιπαρά, δεν το καθιστά ιδανική επιλογή για εκείνους που προσέχουν τη διατροφή και την υγεία τους.

Υπάρχουν όμως εναλλακτικές, όπως είναι για παράδειγμα το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο είναι ο θησαυρός της ελληνικής γης και θεωρείται αποτελεσματικό υποκατάστατο του βουτύρου στις σάλτσες, στον πουρέ και σε πολλά ακόμη, ενώ είναι και πλούσιο σε υγιή ακόρεστα λιπαρά.

Προσοχή: Το ελαιόλαδο πρέπει να χρησιμοποιείται με τη σειρά του με μέτρο. Καθημερινά, συστήνεται στο πλαίσιο της ισορροπημένης διατροφής η κατανάλωση 2-3 κουταλιών της σούπας.

 

Φρούτα και ξηροί καρποί αντί για πατατάκια και σνακς

Φρούτα και ξηροί καρποί αντί για πατατάκια και σνακς

Άσε γρήγορα κάτω τα πατατάκια. Ναι, οκ είναι νόστιμα τα άτιμα, όπως νόστιμο είναι και το ποπ κορν του σινεμά με το αλάτι και το βούτυρο, όμως αν θες να χάσεις βάρος, διατηρώντας παράλληλα και την αγαπημένη σου συνήθεια για τσιμπολόγημα, υπάρχει λύση. Τα φρούτα και οι ξηροί καρποί. Μια μικρή χούφτα ξηροί καρποί συμπληρώνει τη δίαιτά σου με χορταστικές πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ακόρεστα λιπαρά και όχι μόνο.

Αποτελούν το ιδανικό σνακ για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος και μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις με πολλούς τρόπους. Πρόσθεσέ τους στο πρωινό, στο γιαούρτι ή την σαλάτα σου ή πάρτους μαζί στη δουλειά για να μπορείς να “τσιμπάς” όταν η λιγούρα σου “χτυπά την πόρτα” και παράλληλα να επωφελείσαι από τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

  Η δίαιτα της μίας νύχτας: Βήμα - βήμα τι να κάνεις για να ξυπνήσεις... μια άλλη!

Extra tip: Μπορείς να απολαύσεις το ποπ κορν στο σπίτι χωρίς τύψεις. Φτιάξε ένα μπολάκι ποπ κορν στο σπίτι με καλαμπόκι και λίγο ελαιόλαδο, χωρίς αλάτι. Θα το φας και δεν θα το μετανιώσεις μετά.

 

Χυμοί αντί για αναψυκτικά

Με αυτές τις αλλαγές χάσεις κιλά

Το βασικό όταν αποφασίζεις να προσέχεις τη διατροφή σου αλλά και να χάσεις βάρος είναι να πίνεις πολύ νερό. Υπάρχουν όμως και οι στιγμές που θα θες κάτι διαφορετικό. Μην πέσεις στην παγίδα των αναψυκτικών.

Μπορείς να αντικαταστήσεις τα αγαπημένα σου αναψυκτικά με κάτι αναζωογονητικό όπως ένας χυμός από φρούτα ή λαχανικά ή και έναν συνδυασμό των δύο. Απολαυστικά και πολύ καλύτερα από τα αναψυκτικά, η κατανάλωση των οποίων είναι ο σύμμαχος της παχυσαρκίας.

Απλές, εφικτές και απολαυστικές λύσεις που μπορούν να έχουν μια θέση στις καθημερινές διατροφικές σου συνήθειες, ειδικά στην περίπτωση που επιθυμείς να χάσεις βάρος. Δοκίμασε το food twist και δεν θα βγεις χαμένη.

 

athensmagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *