Οι πιο νόστιμες τροφές του καλοκαιριού

Οι πιο νόστιμες τροφές του καλοκαιριού

Ποιες είναι οι πιο νόστιμες τροφές του καλοκαιριού

 

Υπάρχουν φαγητά που το καλοκαίρι είναι πιο νόστιμα από ποτέ!

Τι να πρωτοβάλουμε στα συν του καλοκαιριού; Τον ήλιο και τη θάλασσα; Το καρπούζι και τα σταφύλια; Την ανεβασμένη διάθεση και το σταρένιο, σέξι χρώμα στην επιδερμίδα; Αυτοί και άλλοι πολλοί λόγοι είναι που το καλοκαίρι είναι η αγαπημένη μας εποχή του χρόνου.

Μιας και η διάθεση όμως, περνάει από το στομάχι, δες τις τροφές που μπορείς να απολαύσεις το καλοκαίρι, αφού αυτή την εποχή του χρόνου είναι πιο νόστιμες από ποτέ!

 

Οι πιο νόστιμες τροφές του καλοκαιριού

Καλαμπόκι:

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο θα βρεις τα πιο γλυκά και τραγανά καλαμπόκια. Θυμάσαι σίγουρα να σουλατσάρεις στα νησιώτικα δρομάκια τα γλυκά βράδια του Αυγούστου,όταν το καλοκαιρινό αεράκι σου φέρνει στη μύτη τη λαχταριστή μυρωδιά του καλαμποκιού που ψήνεται στη σχάρα.Μπορείς όμως να το απολαύσεις ωμό και στη σαλάτα σου.

Μύρτιλα:

Το μύρτιλο, που είναι ένα είδος βατόμουρου, είναι φυσική πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμίνης K και κάνει πολύ καλό στην υγεία. Επίσης, είναι αρκετά οικονομικά.

Βερίκοκα:

Αν και είναι πιο φρέσκα το Μάιο, τους μήνες του καλοκαιριού είναι πιο μαλακά και ζουμερά από ποτέ! Πέρα από τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες, κάνουν πολύ καλο στην όραση.

Κεράσια:

Μπορεί ο Μάιος να είναι ο μήνας τους, αλλά και το καλοκαίρι θα βρεις νοστιμότατα και μαλακά κεράσια. Είναι πολύ καλά για την υγεία σου, καθώς μειώνουν τον μυικό πόνο και προλαβαίνουν την αρθρίτιδα. Επίσης, μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και καρδιακής προσβολής.

Αβοκάντο:

Ο Μάιος είναι ο μήνας όλων των υγιεινών φρούτων, μεταξύ των οποίων και του αβοκάντο. Τον Ιούνιο και Ιούλιο, είναι πιο νόστιμο και γευστικό από κάθε άλλο μήνα του χρόνου. Ταιριάζει τέλεια στις σαλάτες σου και σου προσφέρει πολλές βιταμίνες.

  Happy Valentine's Day Cute Lovely Pictures

Καρπούζι:

Είναι αναμφισβήτητα το φρούτο του καλοκαιριού! Το 90% αποτελείται από νερό , γεγονός που σημαίνει ότι ενυδατώνει σημαντικά τον οργανισμό σου και τον δροσίζει. Είναι δηλαδή ό,τι καλύτερο για μια ζεστή, καλοκαιρινή ημέρα. Περιέχει περισσότερο λυκοπένιο από τις τομάτες, συστατικό που πολεμάει τον καρκίνο και έχει την ίδια ποσότητα σιδήρου που σου προσφέρει το σπανάκι. Τέλειο;

Κολοκύθια:

Όποιος κι αν είναι ο τρόπος μαγειρέματος που τα προτιμάς, τα κολοκύθια είναι νοστιμότατα το καλοκαίρι και πολύ υγιεινά.

Γαρίδες:

Γαριδούλες, ουζάκι και θέα θάλασσα. Αυτό είναι το mood των διακοπών. Οι γαρίδες έχουν λίγες θερμίδες, ενώ είναι πλούσιες σε σίδηρο και πρωτεΪνη.

Φρέσκο, παγωμένο τσάι:

Δεν αναφέρομαι στο έτοιμο, που το προμηθεύεσαι από κάποιο περίπτερο ή σούπερ μάρκετ, αλλά σε εκείνο που θα φτιάξεις μόνος σου στο σπίτι. Ό, τι σπιτικό, είναι φυσικά και πιο υγιεινό!

Σούπα γκασπάτσο:

Η σούπα του καλοκαιριού! Με κύριο συστατικό την τομάτα και σε συνδιασμό με τα υπόλοιπα υγιεινά λαχανικά, η σούπα αυτή είναι μια πολύ υγιεινή επιλογή για το καλοκαίρι μιας και έχει ελάχιστες θερμίδες.

Παγωτό:

Το καλύτερο το άφησα για το τέλος! Καλοκαίρι= παγωτό χωνάκι που λιώνει στο χέρι!

 

Πηγή

trelogaidouri.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *