DIY Διακοσμητικά μπουκέτα με χάρτινα λουλούδια

DIY Διακοσμητικά μπουκέτα με χάρτινα λουλούδια

DIY Διακοσμητικά μπουκέτα με χάρτινα λουλούδια

 

Βήμα – βήμα ο τρόπος για να φτιάξετε πολύ εντυπωσιακά και καλαίσθητα DIY διακοσμητικά …μπουκέτα από φυσικά κλαδιά και χάρτινα λουλούδια.

Τα τεχνητά λουλούδια, υφασμάτινα ή πλαστικά, δεν είναι σίγουρα από τα πιο καλαίσθητα αντικείμενα διακόσμησης και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να συγκριθούν με τα φυσικά.

Ορισμένες δε υφασμάτινες κυρίως απομιμήσεις που διαθέτουν μια κάποια αισθητική συχνά κοστίζουν τόσο που είναι προτιμότερο να αγοράσει κανείς μια φυσική …γλάστρα αντίένα ψεύτικο κλαδάκι 🙂

Μια κατηγορία τεχνητών λουλουδιών που ανάλογα με το είδος χαρτιού, την απόχρωση και την τεχνική που θα χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή τους προσομοιάζουν πολύ σε φυσικά είναι τα χάρτινα DIY λουλούδια, που μπορούν να δημιουργηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

κατηγορία τεχνητών λουλουδιών

Το αισθητικό αποτέλεσμα του συγκεκριμένου τρόπου βασίζεται στη προσθήκη υφασμάτινης κορδέλας με σχέδιο φύλλου, που θα βρείτε σε καταστήματα με είδη ραπτικής αλλά και υλικά για κατασκευές ή στολισμούς γάμου, και κυρίως στο γεγονός ότι τα χάρτινα λουλούδια χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με φυσικά κλαδιά για την δημιουργία πραγματικά πολύ όμορφων DIY …μπουκέτων.

Για την κατασκευή τους εκτός από λεπτά κλαδιά με όσο περισσότερες διακλαδώσεις και κορδέλλα φύλλα θα χρειαστείτε λεπτό ροζ χαρτί, που μπορεί να είναι ακόμη και χαρτοπετσέτα ή χαρτομάντηλα.

DIY Διακοσμητικά μπουκέτα με χάρτινα λουλούδια

Αρχικά κόψτε παραλληλόγραμμα χαρτιά ίδιου μεγέθους και τοποθετείστε τα το ένα πάνω στο άλλο ομαδοποιημένα ανά 5-6, ανάλογα με το μέγεθος – όγκο που θέλετε να έχει το λουλούδι.

Διπλώστε τα όλα μαζί κατά μήκος σε σχηματισμό βεντάλιας – ακορντεόν, τσακίστε στη μέση και με ένα ψαλιδάκι κόψτε στην μία άκρη έως το κέντρο, χωρίς το ψαλίδι να φτάσει στην άλλη άκρη και τα χαρτιά να συγκρατούνται ενωμένα.

  Κορόιδευαν μαθητή για τα παπούτσια του και αυτός ο δάσκαλος έκανε κάτι αξιέπαινο

Διπλώστε τα όλα μαζί κατά μήκος σε σχηματισμό βεντάλιας

Δέστε ακριβώς στη μέση ένα κομμάτι κορδέλας, έτσι που και από τις δύο άκρες να περισσεύει κατά μερικά εκατοστά και στην συνέχεια προσεκτικά ανοίξτε – ξεδιπλώστε τα χαρτιά ώστε να σχηματιστεί ένα λουλούδι!

Αν πιστεύετε ότι χρειάζεται μπορείτε και να σταθεροποιήσετε πλήρως την κορδέλα πάνω στο χαρτί με κόλλα ή πιστόλι σιλικόνης.

Ξεκινώντας δημιουργείστε …πειραματικά μερικά λουλούδια χρησιμοποιώντας στο αρχικό στάδιο κατασκευής μικρότερα και μεγαλύτερα όπως και λιγότερα ή περισσότερα χαρτιά, ώστε να έχετε μια εικόνα για το τελικό μέγεθος του λουλουδιού, ο όγκος του οποίου διαφέρει ανάλογα και με τον τύπο χαρτιού που θα χρησιμοποιήσετε.

Ένα ενδεικτικό μέγεθος για να κόψετε τα χαρτιά, για την κατασκευή λουλουδιού μετρίου μεγέθους είναι 8x5cm

DIY Διακοσμητικά μπουκέτα με χάρτινα λουλούδια

Για να φτιάξετε μικρά μπουμπούκια, απλώς κολλήστε ανάμεσα σε δύο κομμένα φυλλαράκια από την κορδέλα ένα μικρό κομματάκι χαρτί, διπλωμένο σφιχτά στον ανάλογο σχηματισμό.

DIY Διακοσμητικά μπουκέτα με χάρτινα λουλούδια

Δέστε τα λουλούγια πάνω στα κλαδιά, με την κορδέλα που περισσεύει από τις δύο άκρες τους, ή εναλλακτικά κολλήστε τα με πιστολι σιλικόνης.

Είναι μια πραγματικά πολύ ιδιαίτερη και καλαίσθητη DIY ιδέα για να δημιουργήσετε διακοσμητικά …μπουκέτα με χάρτινα λουλούδια, που η τελική όψη τους είναι ακόμη πιο πετυχημένη αν τα λουλούδια που θα φτιάξετε έχουν διάφορα μεγέθη και είναι τόσα σε αριθμό που να καλύπτουν ομοιόμορφα το συνολικό μήκος των κλαδιών, χωρίς πολύ μεγάλα κενά μεταξύ τους.

ΠΗΓΗ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *