Ποιο ζώο έχει την καλύτερη ακοή; Δεν πάει με τίποτα ο νους σου…

Ποιο ζώο έχει την καλύτερη ακοή;

Ποιο ζώο έχει την καλύτερη ακοή;

Δεν πάει με τίποτα ο νους σου…

 

Δεν είναι άγνωστο το γεγονός ότι πολλά ζώα έχουν εξαιρετική ακοή.

Στην πραγματικότητα, αρκετά μπορούν να ακούσουν ένα ευρύτερο φάσμα συχνοτήτων απ΄ ό, τι οι άνθρωποι. Οι γάτες, για παράδειγμα, ακούνε θορύβους μεταξύ 45 και 64.000 hertz (Hz). Οι άνθρωποι περιορίζονται σε ήχους 64 – 23.000 Hz.

Οι σκύλοι επίσης έχουν καλύτερη ακοή από τους ανθρώπους, με εύρος 67 – 45.000 Hz. Το ίδιο και άλλα κοινά κατοικίδια ζώα, όπως το κουνέλι και το ινδικό χοιρίδιο.

Οι ελέφαντες μπορούν να ανιχνεύσουν εξαιρετικά χαμηλές συχνότητες, μέχρι τα 16 Hz. Αυτό τους επιτρέπει να ακούνε τα σύννεφα, καθώς πλησιάζουν. Αλλά και οι φάλαινες Beluga (γνωστές ως λευκές φάλαινες) έχουν αρκετά μεγάλο ακουστικό εύρος – μεταξύ 1.000 και 123.000 Hz.

 

Ποιο ζώο έχει την καλύτερη ακοή;

Ωστόσο, κανένα από αυτά τα ζώα δεν κερδίζει το βραβείο της καλύτερης ακοής. Αυτό το βραβείο πηγαίνει σε ένα έντομο! Στον σκόρο ή νυχτοπεταλούδα. Ο σκόρος μπορεί να ακούσει το ευρύτερο φάσμα συχνοτήτων, μέχρι 300.000 Hz.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η εξαιρετική ακοή του σκόρου μάλλον εξελίχτηκε με τα χρόνια, προκειμένου το μικρό έντομο να μπορεί να ξεφεύγει εύκολα από το πιο συνηθισμένο αρπακτικό του: τη νυχτερίδα, η οποία επίσης φημίζεται για τα καλά αφτιά της, που πιάνουν ήχους μεταξύ 2.000 και 110.000 Hz.

Και κάτι για τον σκόρο, που πιθανόν δεν γνωρίζεις: Μόνο η προνύμφη κάποιων ειδών νυχτοπεταλούδας τρέφεται με ίνες από ρούχα, ειδικά όταν έχουν πάνω τους σκόνη, τρίχες, λεκέδες από ποτά ή ούρα. Οι ενήλικες νυχτοπεταλούδες τρέφονται συνήθως με νέκταρ λουλουδιών, μύκητες, ούρα, δάκρυα και ιδρώτα ζώων.

  Το giortazo.gr εύχεται σε όλους σας Καλή Χρονιά με υγεία!!!

Προνύμφες σκόρου συναντούμε και στα τρόφιμα.

 

poiostigiati.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *