Σας έκαψε ο ήλιος; Οδηγός για άμεση ανακούφιση!

Σας έκαψε ο ήλιος;

Σας έκαψε ο ήλιος;

Οδηγός για άμεση ανακούφιση!

 

Απολαμβάνουμε ανέμελα τον ήλιο και την θάλασσα, αλλά πολύ συχνά ανεπιθύμητα εγκαύματα εμφανίζονται στο δέρμα μας χωρίς να το καταλάβουμε!

Οι 7 λύσεις που ακολουθούν, μας δείχνουν τον τρόπο για να τα αντιμετωπίσουμε γρήγορα, εύκολα και αποτελεσματικά!

Από την Άντζελα Μολφέτα

 

Σας έκαψε ο ήλιος; Οδηγός για άμεση ανακούφιση!

 

1. Φροντίδα εδώ και τώρα

Εάν αντιληφθούμε το ηλιακό έγκαυμα όσο βρισκόμαστε πλάι στο κύμα, οφείλουμε να περάσουμε ένα παχύτερο στρώμα αντιηλιακού ευρέος φάσματος, με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30SPF, στις ταλαιπωρημένες περιοχές. Οπωσδήποτε πρέπει να μεταφερθούμε σε σκιερό μέρος (ομπρέλα, πέργκολα, κ.λπ.) και να καλύψουμε τα σημεία με ένα ένδυμα πυκνής ύφανσης ή εάν πρόκειται για το πρόσωπό μας με ένα πλατύγυρο καπέλο.

 

2. Απομακρυνόμαστε από την παραλία

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τα ηλιακά εγκαύματα είναι να αποφύγουμε την περαιτέρω έκθεση στον ήλιο. Η άμμος και το αλμυρό νερό θα αυξήσουν τα επίπεδα πόνου και ενδέχεται να προκαλέσουν μολύνσεις στο δέρμα μας.

 

3. Αίσθηση δροσιάς με νερό

Ακόμα και εάν βρισκόμαστε στην παραλία, ένα δροσερό ολιγόλεπτο ντους με τρεχούμενο νερό βρύσης θα μας κάνει να αισθανθούμε καλύτερα, άμεσα. Εάν έχουμε επιστρέψει στο κατάλυμα μας, μπορούμε να χαλαρώσουμε και στην μπανιέρα. Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ζεστό νερό, το οποίο «στεγνώνει» ακόμα περισσότερο το δέρμα και σαπούνια ή αφροντούς με έντονα αρώματα και καθαριστική δράση.

 

4. Ανακούφιση με πάγο

Οπωσδήποτε και δεν μπορούμε να μείνουμε για ώρες κάτω από το ντους ή μέσα στην μπανιέρα. Για να εξομαλύνουμε την κατάσταση μπορούμε, όμως, να χρησιμοποιήσουμε κομπρέσες με πάγο! Τυλίγουμε σε βαμβακερό ύφασμα μερικά παγάκια ή τα ειδικά ζελ, που διατηρούνται στην κατάψυξη και τα τοποθετούμε ως μάσκα στις προσβεβλημένες περιοχές. Επαναλαμβάνουμε όσο συχνά θέλουμε και πολλές φορές, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

  Η Διάδοχος Του Αϊνστάιν Είναι Γυναίκα Και Μάλιστα Ελληνίδα – Το Καμάρι Της Καστοριάς – Το Καμάρι Της Καστοριάς

 

5. Επάλειψη με κρέμα

Το ξεφλουδισμένο δέρμα είναι επιρρεπές σε μολύνσεις και επιπλέον ερεθισμούς. Για να αποφύγουμε κάθε τέτοια περίπτωση, περνάμε ενυδατική κρέμα, ώστε να «σφραγίσουμε» τις ανώτερες στοιβάδες του δέρματος. Το γιαούρτι είναι ένα πολύ καλό μέσο που ενυδατώνει ως και τις κατώτερες στοιβάδες, αλλά το πιο ισχυρό φυσικό αντιφλεγμονώδες είναι η αλόη βέρα. Η υδροκορτιζόνη, η σόγια, τα κεραμίδια και η βρώμη είναι ακόμα μερικά συστατικά που προσφέρουν ανακούφιση, εάν δεν συνοδεύονται από αρωματικές ενώσεις.

 

6. Πίνουμε περισσότερο νερό

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, εκτός από εγκαύματα μπορεί να προκαλέσει και αφυδάτωση. Μάλιστα, όταν έχουμε «καεί» από τον ήλιο, το κατεστραμμένο δέρμα μας στεγνώνει ακόμα περισσότερο. Για να προσφέρουμε στον οργανισμό μας την ιδανική υγρασία, πρέπει να καταναλώνουμε μεγαλύτερες ποσότητες νερού από ότι συνήθως, δηλαδή από 8-10 ποτήρια την ημέρα να φθάνουμε τα 13-16, τουλάχιστον!

 

7. Επιλέγουμε φυσικές ίνες και ντυνόμαστε ανάλαφρα

Τα στενά και συνθετικά ενδύματα μπορούν πολύ εύκολα να επιδεινώσουν την κατάσταση του ταλαιπωρημένου δέρματός μας. Για να αποφύγουμε κάτι τέτοιο, επιλέγουμε υφάσματα από φυσικές ίνες (100% οργανικό βαμβάκι ή λινό), σε άνετες φόρμες που δεν σφίγγουν το σώμα.

 

womanidol.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *