Φυτά που απωθούν τα κουνούπια και σώζουν από τα τσιμπήματα

Φυτά που απωθούν τα κουνούπια και σώζουν από τα τσιμπήματα

5 φυτά που απωθούν τα κουνούπια και σώζουν από τα τσιμπήματα

 

Αν δεν θέλετε να ανάψετε… φιδάκι στη βεράντα και αναζητάτε φυσικές εντομοαπωθητικές λύσεις δοκιμάστε να την ομορφύνετε με τα φυτά που σας προτείνουμε.

 

Λύσεις για να σωθούν από τα ενοχλητικά τσιμπήματα των κουνουπιών αναζητούν οι… «γλυκοαίματοι» και μια ελπίδα να προστατευτούν τους δίνουν τα φυτά που θεωρείται ότι έχουν εντομοαπωθητική δράση.

Πρόκειται για τον βασιλικό, τη λεβάντα, το γεράνι και τον δυόσμο που είναι είδος μέντας, αλλά και την μέντα.

Ενδεχομένως να μην ήταν τυχαίο το γεγονός ότι  παλαιότερα μια γλάστρα με βασιλικό κοσμούσε πάντα τα παράθυρα και τις αυλές των σπιτιών.

Εάν θέλουμε λοιπόν να ενισχύσουμε την αντικουνουπική «άμυνα» του σπιτιού μας μπορούμε να βάλουμε στο μπαλκόνι μας φυτά όπως ο βασιλικός, η λεβάντα και το γεράνι.

Λύσεις για να σωθούν από τα ενοχλητικά τσιμπήματα των κουνουπιών

 

5 φυτά που απωθούν τα κουνούπια και σώζουν από τα τσιμπήματα

Αντικουνουπικη προστασία θεωρείται ότι προσφέρει και ο συνδυασμός των φύλλων βασιλικού με ξύδι, σε ένα μπολ στη βεράντα – πριν προσθέσετε το ξύδι κοπανήστε τα φύλλα βασιλικού ώστε να αναδυθεί το άρωμά τους.

Όσο για τον δυόσμο δοκιμάστε να τρίψετε στο δέρμα σας μερικά φύλλα – εναλλακτικά έχετε μια γλάστρα στο μπαλκόνι, θα σας φανεί χρήσιμη και στο μαγείρεμα!

Τόσο το φυτό της λεβάντας όσο και το αιθέριο έλαιό της  θεωρούνται δραστικά αντικουνουπικά γι’ αυτό και μπορείτε να προστατευτείτε αναμειγνύοντας λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα με έλαιο βάσης (όπως αμυγδαλέλαιο) και βάζοντας στα εκτεθειμένα σημεία του σώματός σας (υπενθυμίζουμε ότι τα αιθέρια έλαια δεν εφαρμόζονται ποτέ απευθείας στο δέρμα, γιατί μπορεί να προκαλέσουν έγκαυμα).

  4 πράγματα που σε κάνουν πιο ελκυστική στα κουνούπια

ΠΗΓΗ: www.newsitamea.gr

truelife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *