Από την παραλία στην Εκκλησία

Από την παραλία στην Εκκλησία

Από την παραλία στην Εκκλησία

Εκκλησία: Πολλοί άνθρωποι έχουν την εντύπωση πως απέναντι στον Θεό είναι μια χαρά. Πιστεύουν πως οι κινήσεις τους και οι πράξεις τους είναι απόλυτα φυσιολογικές και ότι τις αποδέχεται ο ίδιος ο Θεός.

Όμως πολλοί ομιλούν για την αγάπη του Θεού και στηρίζοντας τις απόψεις και τις θέσεις τους πάνω σε αυτή την αλήθεια, οι ίδιοι πέφτουν σε πλάνη και αίρεση, με αποτέλεσμα να διώχνουν τον Θεό από κοντά τους.

Ο Χριστός ο ίδιος μας είπε: «ὅστις θέλει ὀπίσω μου ἀκολουθεῖν, ἀπαρνησάσθω ἑαυτὸν καὶ ἀράτω τὸν σταυρὸν αὐτοῦ, καὶ ἀκολουθείτω μοι».

Δηλαδή: «όποιος θέλει να με ακολουθήσει ως πιστός μαθητής μου, ας απαρνηθεί τον αμαρτωλό εαυτό του με τας αδυναμίας, και τα πάθη του, ας πάρει την απόφαση να υποστεί προς χάριν μου ταλαιπωρίες και αυτόν ακόμη τον σταυρικό θάνατο, και ας με ακολουθήσει στο δρόμο, που εγώ εχάραξα» (Μαρκ. 8,34).

Πολλοί άνθρωποι μένουν στην αγάπη του Θεού, διότι έτσι βολεύονται και όχι σε αυτό που μας είπε ο Θεός δια μέσω του δευτέρου προσώπου της Αγίας Τριάδος που είναι ο Ιησούς Χριστός. Κάτω από αυτό το πρίσμα προσπαθούν να δικαιολογήσουν την όλη στάση τους απέναντι στον Θεό και την Εκκλησία.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η άποψη αυτή ολοένα και εισχωρεί στους ανθρώπους με αποτέλεσμα να απομακρύνονται από τη σκέπη και την προστασία του Θεού. Πίσω βέβαια από αυτό, πολύ καλά κρύβεται ο διάβολος που επιθυμεί την καταστροφή των ανθρώπων.

 

Από την παραλία στην Εκκλησία

Από την παραλία στην εκκλησία φαινόμενο που γίνεται πολύ περισσότερο τα τελευταία χρόνια, όπου οι άνθρωποι προσέρχονται σε Ναούς και Μοναστήρια όχι με κατάλληλη ενδυμασία. Που σίγουρα θα πει κάποιος ότι αυτό δεν είναι και τόσο σημαντικό θέμα, αλλά αυτή η άποψη είναι γι’ αυτούς που δεν διαβάζουν την Αγία Γραφή και υπηρετούν το σχέδιο του διαβόλου που επιθυμεί να ξεγυμνώνει τους ανθρώπους.

  Πώς να σώσεις μια σούπα που έριξες πολύ αλάτι

Οι άνθρωποι ξεγυμνώνονται, διότι το θέλει ο διάβολος. Ο Απόστολος Παύλος τονίζει τη σημασία που έχει η εξωτερική εμφάνιση, διότι η ενδυμασία φανερώνει τη σεμνότητα, την ταπείνωση και την αγνότητα της ψυχής.

Διαβάζουμε στην Παλαιά Διαθήκη στο Δευτερονόμιο κεφ.22, στιχ.5 ότι: «Οὐκ ἔσται σκεύη ἀνδρὸς ἐπὶ γυναικί, οὐδὲ μὴ ἐνδύσηται ἀνὴρ στολὴν γυναικείαν, ὅτι βδέλυγμα Κυρίῳ τῷ Θεῷ σού ἐστι πᾶς ποιῶν ταῦτα».

Δηλαδή: «Δεν επιτρέπεται εις γυναίκα να φορά ανδρικά ενδύματα, ούτε στον άνδρα να φορά γυναικεία ενδύματα, διότι καθένας που κάνει αυτά, είναι αποκρουστικός και αηδιαστικός ενώπιον Κυρίου του Θεού σου.

 

 

vimaorthodoxias.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *