Εύκολες δροσιστικές συνταγές παγωτού!

Εύκολες δροσιστικές συνταγές παγωτού

3 εύκολες δροσιστικές συνταγές παγωτού!

 

Τι καλύτερο από σπιτικό παγωτό για τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες! Δοκίμασε τις συνταγές!

 

Παγωτό δαμάσκηνο!

Υλικά:

200 γραμμάρια δαμάσκηνα (μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με άλλο κόκκινο φρούτο, μυρτιλα, κεράσια)
1-2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1 στικ βανίλιας
300ml πλήρες γάλα
4 μεσαίοι κρόκοι αυγών
125 γρ ζάχαρη άχνη
300ml κρέμα ζαχαροπλαστικής

Βάζουμε τα δαμάσκηνα σε ένα μεγάλο τηγάνι με μια κουταλιά της σούπας νερό. Σκεπάζουμε και ζεσταίνουμε απαλά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να απελευθερωθούν οι χυμοί τους. Έπειτα ζουλήξτε τα δαμάσκηνα (σε κόσκινο) για να βγάλουν περισσότερο χυμό και να δημιουργηθεί ένα μείγμα σαν πουρές. Αφήστε να κρυώσει.

Ανακατέψτε αρκετή ζάχαρη άχνη για να γλυκάνετε τον πουρέ, αλλά προσοχή να διατηρήσετε μια λιπαρότητα. Ανοίξτε το στικ βανίλιας και βάλτε τους σπόρους σε ένα κατσαρολάκι με το γάλα. Ζεσταίνουμε ελαφρώς και αφήνουμε να εγχυθεί το άρωμα για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε τους κρόκους αυγών και τη ζάχαρη (125 γρ) σε ένα μπολ.

Στραγγίζουμε το γάλα από τους σπόρους και το ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι το μείγμα του γάλακτος και κρόκων. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να πήξει αρκετά. Μην υπερθερμαίνετε το μείγμα. Αφήστε να κρυώσει καλά.

Έπειτα χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής να γίνει απαλή και αφράτη, ρίχνουμε το μείγμα του γάλακτος και των κρόκων, ανακατεύουμε και τοποθετούμε σε ένα παγωμένο μπολ. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε μέχρι να κρυώσει πολύ. Όταν κρυώσει σε ένα δοχείο βάζουμε εναλλάξ μείγμα από την κρέμα δαμάσκηνου και από το μείγμα κρέμας παγωτού. Καταψύχουμε και απολαμβάνουμε όταν έχει παγώσει αρκετά!

  Παίρνει ένα μαχαίρι και κόβει το παγωτό. Ο λόγος που το κάνει θα σας βοηθήσει.!!!

 

3 εύκολες δροσιστικές συνταγές παγωτού!

Σορμπέ Μάνγκο και Passion fruit!

Σορμπέ Μάνγκο και Passion fruit!

Υλικά:

200 ml πουρέ passion fruit
300 ml πουρέ μανγκο
200 ml σιρόπι γλυκόζης
150 ml σιρόπι ζάχαρης
75 ml χυμό λεμονιού

Μπορείτε να επιλέξετε έτοιμους πουρέδες φρούτων από την αγορά. Ανακατέψτε μαζί όλα τα υλικά, μόλις γίνει ομοιόμορφο μείγμα, βάλτε το στο ψυγείο για έξι ώρες. Μόλις κρυώσει αρκετά, ρίχνουμε το μείγμα στον προψυγμένο κάδο παγωτομηχανής και όταν ανακατευθεί σωστά σερβίρουμε!

 

Καλοκαιρινό ξυλάκι φράουλα!

Εύκολες δροσιστικές συνταγές παγωτού

Υλικά: (6 ξυλάκια)

350 γρ ψιλοκομμένες ξεφλουδισμένες φράουλες
50 γρ άχνη ζάχαρη
225 ml κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
100 γρ ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα
2 θρυμματισμένες φωλιές μαρέγκας

Ανακατέψτε τα 350 γραμμάρια ψιλοκομμένες φράουλες και τα 50 γρ. Ζάχαρη και αφήστε τα για 30 λεπτά, μέχρι να γίνει ένα ζουμερό μείγμα. Χτυπήστε ελαφρά στο μίξερ την κρέμα 225 ml μέχρι να δημιουργηθούν απαλές κορυφές. Ανακατέψτε την με το μείγμα φράουλας και στη συνέχεια τοποθετήστε το στα ειδικά καλούπια για παγωτό ξυλάκι (6 x 100ml) πιέζοντας το μείγμα προς τα κάτω για να αποφύγετε κενά με αέρα.

Τοποθετήστε τα ξυλάκια στο κάθε καλούπι και καταψύξτε τα, ιδανικά όλη τη νύχτα. Για να σερβίρετε, λιώστε 100 γραμμάρια ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφαιρέστε τα ξυλάκια από τα καλούπια και βυθίστε την άκρη τους στη σοκολάτα. Ρίξτε πάνω τους λίγη από τις 2 θρυμματισμένες φωλιές μαρέγκας και σερβίρετε!

 

Πηγή: redonline

2happy.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *