Κάντε την αποτοξίνωση καθημερινή υπόθεση

Κάντε την αποτοξίνωση καθημερινή υπόθεση

Κάντε την αποτοξίνωση καθημερινή υπόθεση

Η αποτοξίνωση συνδέεται συχνά με την περιστασιακή δίαιτα ή με την ολιγοήμερη αποχή από ανθυγιεινές τροφές.

 

Δεν είναι, όμως, αυτή η ουσία της. Αν και ακούγεται μια δύσκολη διαδικασία γεμάτη θυσίες, στην πραγματικότητα η αποτοξίνωση μπορεί να μπει εύκολα στην καθημερινή ρουτίνα και να μην αποτελεί την τρομερή δοκιμασία που πολλοί πιστεύουν.

Δεν χρειάζεται καν μεγάλη προσπάθεια για να βάλετε στην καθημερινότητά σας μερικά tips που θα σας βοηθήσουν να αποβάλετε τις ανεπιθύμητες τοξίνες από τον οργανισμό σας και θα σας χαρίσουν περισσότερη υγεία και ευεξία.

 

Κάντε την αποτοξίνωση καθημερινή υπόθεση

 

Ζεστό νερό με λεμόνι

Μια από τις πλέον αναγνωρισμένες ιδιότητες του νερού είναι η ικανότητά του να βοηθά στην αποβολή των τοξινών από τον οργανισμό. Ένα ποτήρι ζεστό νερό, λοιπόν, ενισχυμένο με λίγες σταγόνες λεμονιού μπορεί να κάνει θαύματα για το ξεκίνημα της ημέρας και συμβάλλει καθοριστικά στην βαθιά αποτοξίνωση του οργανισμού.

Το λεμόνι από μόνο του βοηθά στην καλύτερη λειτουργία του συκωτιού και έτσι οδηγεί στην αποβολή ανεπιθύμητων τοξίνων που υπάρχουν στο σώμα μας. Ο καλύτερος σύμμαχος, λοιπόν, για να ξεκινάτε τη μέρα σας χωρίς τοξίνες είναι το ζεστό – όχι καυτό – νερό με φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού.

 

Πράσινα smoothies

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητα συστατικά μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής, όμως, πόσοι από εμάς καταναλώνουμε από πέντε μέχρι επτά τέτοιες τροφές την ημέρα; Τόσος είναι ο ενδεδειγμένος αριθμός ημερήσιας κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών και οι περισσότεροι δυσκολεύονται να βάλουν τόσο πράσινο στην καθημερινή τους διατροφή.

Η λύση μπορεί να γίνει πολύ απλή. Ξεδιψάστε τον εαυτό σας με ένα πράσινο smoothie από φρούτα και λαχανικά της επιλογής σας και απολαύστε τις ευεργετικές του ιδιότητες για τον οργανισμό σας. Το σπανάκι, το ακτινίδιο και το trendy λαχανικό kale που κερδίζει τις ελληνικές και παγκόσμιες αγορές βιολογικών προϊόντων είναι μόνο μερικές από τις τροφές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε πανεύκολα έναν τονωτικό χυμό γεμάτο βιταμίνες που θα διώξει από τον οργανισμό σας τις τοξίνες.

  8 Τρόποι να αυξήσετε τον Μεταβολισμό και να χάσετε τα περιττά Κιλά. Ο 4ος είναι πολύ Σημαντικός!

 

Σαλάτα και ωμά λαχανικά σε κάθε γεύμα

Είτε ως ορεκτικό είτε ως συνοδευτικό, βάλτε τη σαλάτα σε κάθε γεύμα. Τα ωμά λαχανικά και οι πράσινες σαλάτες – μαρούλι, ρόκα, σπανάκι – βοηθούν σημαντικά στη διαδικασία της αποτοξίνωσης και σίγουρα δεν θα πρέπει να παραλείπονται για ένα ολοκληρωμένο γεύμα.

Σαλάτα και ωμά λαχανικά σε κάθε γεύμα

 

Φρούτα για τη λιγούρα

Σε καταστάσεις πείνας και έντονης λιγούρας προτιμήστε τα φρούτα. Όχι μόνο θα σας κόψουν την όρεξη και δεν θα σας γεμίσουν με ανεπιθύμητες θερμίδες, αλλά θα βοηθήσουν στον καθαρισμό του οργανισμού σας και στην γρήγορη αποτοξίνωση.

Τα φρούτα χωνεύονται πολύ εύκολα και γρήγορα από τον οργανισμό, ενώ δεν δυσκολεύουν καθόλου την πέψη. Έτσι, όταν το στομάχι είναι άδειο η κατανάλωση φρούτων είναι το καλύτερο δώρο, αφού θα δώσει μεγάλη ενέργεια και θα επιταχύνει την αποβολή τοξινών.

Κάντε την αποτοξίνωση καθημερινή υπόθεση

 

2 λίτρα νερό την ημέρα

Είναι συνηθισμένο οι γιατροί και οι ειδικοί να συστήνουν γύρω στα οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Μια τέτοια ποσότητα είναι σίγουρα απαραίτητη, αλλά όσο περισσότερο νερό βάλετε στη ζωή σας τόσο μεγαλύτερο δώρο κάνετε στον οργανισμό σας. Ιδιαίτερα όσοι ασκούνται και γυμνάζονται έχουν μεγαλύτερες ανάγκες για ενυδάτωση, συνεπώς το minimum των δύο λίτρων αρμόζει σε όλους ανεξαιρέτως.

Οι τοξίνες έχουν την τάση να συσσωρεύονται στον οργανισμό με το πέρασμα του καιρού, γι’ αυτό η αποτελεσματική αποτοξίνωση δεν μπορεί να είναι μια διαδικασία παροδική. Τουλάχιστον δύο λίτρα νερό την ημέρα προσφέρουν, εκτός από ενυδάτωση, την δυνατότητα βαθιάς αποτοξίνωσης.

 

beautytips.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *