Πως να έχεις μονίμως μία πεντακάθαρη κουζίνα

Πως να έχεις μονίμως μία πεντακάθαρη κουζίνα

Πως να έχεις μονίμως μία πεντακάθαρη κουζίνα

Η κουζίνα είναι το μέρος του σπιτιού που χρειάζεται αρκετές φορές την ημέρα καθάρισμα.

 

Συνέχεια δημιουργούνται καινούρια άπλυτα πιάτα και κατσαρολικά. Υπάρχουν όμως έξυπνα κόλπα για να κάνουμε τη ζωή μας πιο εύκολη.

 

Πως να έχεις μονίμως μία πεντακάθαρη κουζίνα

Υιοθέτησε την τακτική των σεφ – Καθάριζε καθώς μαγειρεύεις

Κάνε ότι και οι επαγγελματίες μάγειροι. Όσο ψήνεται, βράζεται ή τηγανίζεται το φαγητό μπορείς να πλύνεις ή να βάλεις στο πλυντήριο πιάτων όλα τα λερωμένα πιάτα και κουζινικά έτσι ώστε μετά να έχεις πολύ λιγότερα πράγματα να καθαρίσεις.

 

Καθάριζε ελαφρώς τα τηγάνια και τα ταψιά αμέσως μόλις σερβίρεις το φαγητό

Αμέσως μετά το μαγείρεμα ρίξε ζεστό νερό και απορρυπαντικό στα λερωμένα κουζινικά σου και άφησέ τα να μουλιάσουν. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνεις το πλύσιμό τους πολύ πιο εύκολο.

 

Άδειαζε το πλυντήριο πιάτων αμέσως

Αν δε βγάλεις τα πλυμένα πιάτα από το πλυντήριο αμέσως μπορεί να τα ξεχάσεις μέχρι και το επόμενο πλύσιμό τους και έτσι δε θα είναι διαθέσιμο για να βάλεις τα επόμενα άπλυτα πιάτα. Βγάλτε τα αμέσως και τοποθέτηστέ τα στη θέση τους.

 

Καθάριζε τα εργαλεία σου αμέσως μετά τη χρήση τους

Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να προσπαθείς να πλύνεις εργαλεία στα οπαία έχουν κολλήσει φαγητά. Πλένε αμέσως όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιείς και δε θα χάνεις καθόλου χρόνο στο καθάρισμα.

 

Να κάνετε ένα γρήγορο καθάρισμα της κουζίνα σας πριν πάτε για ύπνο

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να καθαρίσετε το νεροχύτη, τους πάγκους και το τραπέζι της κουζίνας κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Θα νιώσετε πολύ καλύτερα το πρωί που θα ξυπνήσετε και θα πιείτε τον καφέ σας σε μία πεντακάθαρη την κουζίνα.

  4 φυσικά καθαριστικά για την κουζίνα, το μπάνιο και τα παράθυρα φτιαγμένο από σένα

 

simplylife.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *