Tips για καθαρό σπίτι και πως να κάνετε και οικονομία

Tips για καθαρό σπίτι και πως να κάνετε και οικονομία

Tips για καθαρό σπίτι και πως να κάνετε και οικονομία

 

12 μυστικά για να καθαρίσετε το σπίτι σας οικονομικά με οικολογικό τρόπο και να μυρίζει φρεσκάδα

 

Βάλτε μια δόση κανέλας μέσα στη σακούλα της ηλεκτρικής σκούπας, ούτως ώστε να έχετε μια γλυκιά μυρωδιά.

Καθαρίστε τα καπέλα των φωτιστικών σας με τα «roll» για τα χνούδια

Αντί για το χημικό καθαριστικό τζαμιών, βάλτε στους καθρέφτες αφρό ξυρίσματος και σκουπίστε τον με ένα πανί από μικροΐνες.

Για να κάνετε τις ηλεκτρικές συσκευές σας ή άλλα εξαρτήματα που είναι κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι να γυαλίζουν, βάλτε σε ένα βαμβακερό πανί μία σταγόνα ελαιόλαδο και περάστε το από πάνω τις επιφάνειες. Με αυτό τον τρόπο εκτός από το ότι θα τις κάνετε να γυαλίζουν, θα καθαρίσετε επίσης δαχτυλιές και σημάδια.

Αν έχετε κατοικίδιο, τότε μπορείτε χρησιμοποιώντας τα λαστιχένια γάντια με την ανάγλυφη επιφάνεια στα δάχτυλα να απομακρύνετε από τους καναπέδες και τα υπόλοιπα έπιπλα τις τρίχες.

Βάλτε μαγειρική σόδα αραιωμένη με νερό μέσα σε ένα μπουκάλι με στόμιο για σπρέι. Είναι το τέλειο οικολογικό καθαριστικό για τους επίμονους λεκέδες μέσα στον φούρνο.

 

Tips για καθαρό σπίτι και πως να κάνετε και οικονομία

Καθαρίστε τα σφουγγάρια και διώξτε τα επικίνδυνα βακτηρίδια με τη βοήθεια του φούρνου μικροκυμάτων. Αφού πρώτα τα μουλιάσετε σε νερό ή σε υγρό λεμονιού, βάλτε τα στον φούρνο μικροκυμάτων τουλάχιστον για ένα λεπτό.

Μουλιάστε σε ξύδι -κατά προτίμηση λευκό- ένα βαμβακερό πανί ή και περισσότερα πανιά. Μετά τυλίξτε κάθε βρύση που έχετε με το κάθε πανί και αφήστε το για λίγη ώρα. Μετά θα δείτε ότι οι βρύσες θα αστράφτουν και δεν θα έχουν ίχνος από άλατα.

  Κουνούπια Τέλος ! Πως Να Εξαφανίσετε Τα Κουνούπια

Κάθε περίπου 2 μήνες, καλό θα είναι να βάζετε σε ένα άδειο πλυντήριο πιάτων ή ρούχων μια ταμπλέτα απορρυπαντικού και να κάνετε μια πλύση στους 60 βαθμούς. Έτσι, καθαρίζεται η συσκευή από τα υπολείμματα βρομιάς και τα άλατα.

Καθαρίστε τις δυσάρεστες μυρωδιές από το στρώμα σας με μαγειρική σόδα. Συγκεκριμένα, ρίξτε μαγειρική σόδα στην επιφάνεια του στρώματος και αφήστε την από 1 έως 8 ώρες. Μετά απομακρύνετέ την με την ηλεκτρική σκούπα ή το σκουπάκι. Θα διαπιστώσετε ότι πλέον το στρώμα σας μυρίζει φρεσκάδα και όχι ακάρεα.

Το απορρυπαντικό πλυντηρίου ρούχων μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, όπως στον καθαρισμό των εξωτερικών επιφανειών από ξύλο και γρανίτη. Απλά προσέξτε να μην έχει μέσα χλωρίνη.

Καθαρίστε τα παιχνίδια από πλαστικό του παιδιού σας μέσα στο πλυντήριο πιάτων. Και θα απολυμανθούν και θα καθαριστούν χωρίς να κουραστείτε καθόλου.

 

athensvoice.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *