Αστραφτερό χαμόγελο: Το μυστικό βρίσκεται… στο πιάτο σου!

Αστραφτερό χαμόγελο

Αστραφτερό χαμόγελο

Το μυστικό βρίσκεται… στο πιάτο σου!

 

Είναι ίσως το πιο εντυπωσιακό “όπλο” μιας γυναίκας. Κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα γοητευτικό λαμπερό χαμόγελο.

Δυστυχώς όμως συχνά, κάτι οι καφέδες, κάτι το κάπνισμα, κάτι η κακή υγιεινή, αυτή η λάμψη χάνεται και τα δόντια μας παίρνουν μια όχι και τόσο κολακευτική κιτρινωπή απόχρωση. Αν θέλεις να διατηρήσεις (ή και να αποκτήσεις) το λευκό σου χαμόγελο, εκτός φυσικά από τη σωστή στοματική υγιεινή, βάλε στην καθημερινότητά σου αυτές τις 10 τροφές.

Άμεσα τα δόντια σου θα δείχνουν πιο αστραφτερά και η αυτοπεποίθησή σου θα ανέβει κατακόρυφα!

 

Αστραφτερό χαμόγελο: Το μυστικό βρίσκεται… στο πιάτο σου!

 

Φράουλες:

Μπορεί το έντονο κόκκινο χρώμα τους να σε αποθαρρύνει, όμως μηλικό οξύ που περιέχουν, δρα σαν φυσικό στυπτικό, απομακρύνοντας την δυσχρωμία από την επιφάνεια των δοντιών και επαναφέροντας το χρώμα τους στο φυσικό λευκό, χωρίς να τους προκαλεί καμία βλάβη στην πορεία.

 

Ξηροί καρποί:

Μασώντας τους απομακρύνεις την πλάκα αλλά και τους λεκέδες από τα δόντια σου. Μια χούφτα αμύγδαλα την ημέρα, εκτός του ότι είναι γεμάτα θρεπτικές ουσιές, θα βοηθήσουν τα δόντια σου να αποκτήσουν και να διατηρήσουν το εκθαμβωτικό λευκό τους χρώμα.

 

Μήλα:

 Είναι αλήθεια πως “ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό (αλλά και τον οδοντίατρο) τον κάνει πέρα!”. Ακριβώς επειδή είναι αρκετά σκληρά, βοηθάνε στην καλή υγεία και ανθεκτικότητα των ούλων σου, ενώ η έκκριση σάλιου που προκαλούν, βοηθά στην εξουδετέρωση των εστιών βακτηρίων που προκαλούν κακοσμία και πλάκα.

 

Μαγειρική σόδα:

Αντί να ξοδεύεις τα λεφτά σου για λεύκανση, καθιέρωσε 1 φορά το μήνα να βουρτσίζεις τα δόντια σου με μαγειρική σόδα. Θα απομακρύνει τους λεκέδες αλλά και την πλάκα από τα δόντια σου, ενώ ταυτόχρονα θα τα κάνει να δείχνουν άμεσα πιο λευκά.

  Ντελιβεράς ήρωας έπιασε στον αέρα παιδί που έπεφτε από τον 12ο όροφο

 

Σέλινο και καρότα:

Κάνουν καλό στην σιλουέτα, την υγεία αλλά και τη στοματική σου υγιεινή! Βοηθάνε τα δόντια και τα ούλα σου να παραμείνουν γερά και η έκκριση σάλιου που προκαλούν εξουδετερώνει τα βακτήρια και απομακρύνει τα υπολείμματα τροφών.

 

Σοκολάτα:

Περιέχει θειοβρομίνη που συμβάλλει στη σκλήρυνση της αδαμαντίνης ουσιών των δοντιών.

 

Πράσινο τσάι:

Περιέχει τανίνες οι οποίες ευνοούν τη λευκότητα επειδή εμποδίζουν τα βακτήρια να κολλήσουν στα δόντια και πολυφαινόλες που καταπολεμούν τα οξέα και τα βακτήρια του στόματος.

 

Βασιλικός:

Πρόκειται για ένα φυσικό αντιβιοτικό που μειώνει τα βακτήρια στο στόμα. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αιθέρια έλαια του βασιλικού, το οξύ rosmarinic, η λιναλοόλη και το ολεανολικό οξύ είναι αυτά που αναστέλλουν την ανάπτυξη των βακτηρίων στο στόμα.

 

Τυρί:

 Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και φώσφορο, βασικά συστατικά για την διάλυση των οξέων στο στόμα μας. Το ασβέστιο και ο φώσφορος μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διατήρηση των αναγκαίων μετάλλων στα δόντια ή ακόμη και στην επιδιόρθωση πιθανών μικρό-επιπλοκών στην επιφάνειά τους.

 

Μπρόκολο:

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το μπρόκολο περιέχει σίδηρο που βοηθά στον σχηματισμό ενός στρώματος ανθεκτικού στα οξέα το οποίο προστατεύσει το σμάλτο των δοντιών μας.

 

Και μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό!

Ειδικά το χειμώνα που το κόκκινο κρασί έχει την τιμητική του στο τραπέζι μας (και συχνά οφείλεται και για την δυσχρωμία των δοντιών μας) θυμήσου να πίνεις άφθονο νερό.  Θα κρατήσει το στόμα σου ενυδατωμένο και το χαμόγελό σου φωτεινό,ενώ ταυτόχρονα θα μειώσει την οξύτητα στο στόμα και τη ζημιά στο σμάλτο.

 

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *