Αlternate δίαιτα: Γρήγορη διατροφή για εύκολο αδυνάτισμα

Αlternate δίαιτα

Αlternate δίαιτα

Γρήγορη διατροφή για εύκολο αδυνάτισμα

 

Βαριέσαι να κάνεις σκληρή δίαιτα 7 ημέρες την εβδομάδα;

Θέλεις να χαλαρώσεις, ας πούμε, πέντε μέρες και τις υπόλοιπες να φορτσάρεις; Ιδού, η 5:2 δίαιτα ή fast diet που έγινε best seller και την ακολουθούν ήδη αρκετές διάσημες.

 

Η ιδέα είναι η εξής:

Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν απλά και μόνο στην ιδέα της δίαιτα και στους περιορισμούς σε θερμίδες. Σύντομα, βρίσκονται να τα παρατάνε και να πηγαίνει η δίαιτα περίπατο. Με την συγκεκριμένη διατροφή του δρ Μόσλι, όπως καταγράφεται και στο βιβλίο “The Alternate Day Diet”, μπορείς να κάνεις δίαιτα κάποιες ημέρες, συγκεκριμένα 2 την εβδομάδα και να έχεις 5 ημέρες που οι κανόνες χαλαρώνουν.

Με λίγα λόγια, πέντε μέρες της εβδομάδας μπορεί κανείς να τρώει ό,τι θέλει, ενώ οι υπόλοιπες δύο είναι ημέρες νηστείας, κατά τις οποίες περιορίζεται πολύ η ποσότητα του φαγητού και θερμίδων (έως 600 θερμίδες για τους άνδρες και έως 500 θερμίδες για τις γυναίκες). Οι δύο μέρες της απόλυτης δίαιτας δεν πρέπει να είναι συνεχόμενες.

Το πως θα μοιράσεις τις 600 θερμίδες μέσα στην ημέρα, είναι καθαρά δική σου επιλογή. Μπορείς να επενδύσεις σε 300 θερμίδες το πρωί και τις υπόλοιπες 300 με σνακ μέσα στη μέρα.

Τώρα, στις υποθετικά ελεύθερες ημέρες, επειδή το στομάχι σου θα είναι πιο μαζεμένο από τις 2 ημέρες νηστείας, λογικά πάντα, θα τρως χωρίς ακρότητες. Αυτό που προτείνεται είναι να ακολουθείς μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη.

Η δίαιτα υπόσχεται να πέσεις άμεσα ένα νούμερο στα ρούχα σου, να ενισχύσεις την υγεία του οργανισμού σου και να διατηρήσεις τα κιλά που έχασες για πάντα. Ο ίδιος ο συγγραφέας μαρτυρά πως στο διάστημα που εφάρμοσε την 5/2 έχασε έξι κιλά, μείωσε το λίπος στον οργανισμό του κατά 25%, ενώ βελτιώθηκαν τα επίπεδα των σακχάρων και της χοληστερόλης στο αίμα του.

  Μαρία Σολωμού: Αποκάλυψε το μυστικό της για μέση ''δαχτυλίδι'' στα 48

 

Αlternate δίαιτα: Γρήγορη διατροφή για εύκολο αδυνάτισμα

Γρήγορη διατροφή για εύκολο αδυνάτισμα

 

Τα θετικά:

Η αίσθηση ελευθερίας και η αποφυγή της καταπίεσης, μπορεί να σε κάνει πιο πιστή στο πρόγραμμά σου.

Ταυτόχρονα, φαίνεται πως στην εναλλακτική διατροφή ενεργοποιείται και η ορμόνη IGF-1, η οποία μπορεί να προλάβει την εμφάνιση καρκινογόνων κυττάρων αλλά βοηθά και στην αποφυγή νοσημάτων της καρδιάς. Οι οπαδοί της δίαιτας 5:2 την συνδέουν και με την αποφυγή εμφάνισης διαβήτη και Αλτσχάιμερ.

Η αλήθεια είναι πως φυσιολογικά, ο ανθρώπινος οργανισμός έχει μάθει να διάγει περιόδους νηστείας, τις οποία ο σύγχρονος τρόπος ζωής και απόλυτης κατανάλωσης έχει εξαφανίσει.

 

Τα προβλήματα:

Μια τέτοια διατροφή είναι εύκολο να προκαλέσει προβλήματα στην πέψη με εμφάνιση δυσκοιλιότητας και συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου. Υπάρχουν 3 τροφές που θα σας βοηθήσουν να το ξεπεράσετε!

Υπάρχει ο κίνδυνος βουλιμίας αφού από την απόλυτη στέρηση των 2 ημερών περνάς στην πλήρη ελευθερία των 5 ημερών. Για το λόγο αυτό, οι 2 ημέρες νηστείας δεν πρέπει να είναι συνεχόμενες.

 

Τα αποτελέσματα:

Τα αποτελέσματα της δίαιτας διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Αν έχεις μάθει να κάνεις νηστεία (θρησκευτική ή μη) στη ζωή σου, θα δεις αποτελέσματα μεγαλύτερα στη ζυγαριά και σε πόντους.

Αν συνδυάσεις την 5:2 (όπως και κάθε δίαιτα) με σωστή άσκηση, θα χάσεις έξτρα κιλά.
Αν τις 5 ημέρες χαλάρωσης, δεν ενδώσεις σε όλες τις λιγούρες και διατροφικές αμαρτίες που βρεθούν στο διάβα σου, θα χάσεις πιο πολλά κιλά.

 

Αlternate δίαιτα: Γρήγορη διατροφή για εύκολο αδυνάτισμα

Ποιές σταρ ακολούθησαν τη δίαιτα: Γκουίνεθ Πάλτροου, Τζένιφερ Λόπεζ και Τζένιφερ Άνιστον.

Τυπική ημέρα: Στις 2 ημέρες νηστείας, προτίμησε να διαθέσεις τις 600 θερμίδες σου/ημερησίων σε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη (αυγό, ψάρι, προϊόντα ολικής άλεσης )
Προσπάθησε να πίνεις μπόλικο νερό για να παραμένεις ενυδατωμένη τις 2 αυτές ημέρες ενώ εξίσου βοηθητικό είναι το τσάι και ο γαλλικός καφές.

  Πως Θα Χάσω Κιλά Χωρίς Να Πεινάω

Πρωινό νηστείας: χυλός βρώμης

Μεσημεριανό νηστείας: 1 κομμάτι πίτα του βοσκού

Απογευματινό νηστείας: Μιλκσέικ σοκολάτας ή ζεστή σοκολάτα

Τυπική ημέρα: από τις 5 χαλαρές!

Φρούτα, λαχανικά αυγά, προϊόντα ολικής άλεσης, θαλασσινά, πουλερικά με έμφαση στο πρωινό και μεσημεριανό και λιγότερο στο βραδινό.

Φυσικά, εδώ υπάρχει χώρος και για ένα γλυκάκι.

 

athensmagazine.gr

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη

-Αν νιώσετε δυσφορία μετά την πρώτη ημέρα της δίαιτας,
να διακόψετε τη δίαιτα αμέσως και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν χειροτερέψει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *