Αδυνάτισμα η επόμενη μέρα: Επιτέλους τα έχασες, αλλά πώς θα γίνει να μην τα ξαναπάρεις (ποτέ);

Αδυνάτισμα η επόμενη μέρα

Αδυνάτισμα, η επόμενη μέρα

Επιτέλους τα κατάφερες! Έχασες (ή ξεκίνησες να χάνεις) εκείνα τα περιττά κιλά που σε ταλαιπωρούσαν και νιώθεις περίφημα!

 

Πώς όμως μπορείς να εγγυηθείς πως αυτός ο αγώνας σου δεν θα να χάσεις κιλά, δεν θα πάει στράφι και πως δεν θα τα “ξαναφορτωθείς” ποτέ;Το φαινόμενο yo-yo απασχολεί, προβληματίζει και απελπίζει δεκάδες γυναίκες καθημερινά οι οποίες είδαν τους κόπους τους να πηγαίνουν στράφι και τα κιλά να επιστρέφουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα;

Αν θέλεις να εξασφαλίσεις πως αυτά τα περιττά κιλά δεν θα ξαναταλαιπωρήσουν, αυτά είναι τα  5+1 βασικά tips που πρέπει να θυμάσαι:

 

Αδυνάτισμα η επόμενη μέρα: Επιτέλους τα έχασες, αλλά πώς θα γίνει να μην τα ξαναπάρεις (ποτέ);

 

Keep moving:

Το ότι κατάφερες να χάσεις μερικούς πόντους δεν σημαίνει πως πρέπει να να παρατήσεις τον υγιεινό τρόπο ζωής που είχες βρει. Ειδικά όσο αφορά τη γυμναστική θα έχεις καταλάβει μέχρι τώρα πως δεν είναι ένα γρήγορο φιξάκι αδυνατίσματος, αλλά μια υγιεινή συνήθεια που έκανες δώρο στον εαυτό σου. Γι’ αυτό μην αμελήσεις αυτήν την μισή ώρα τρεξίματος ή το μάθημα yoga σου. Να θυμάσαι, είναι αυτό που κρατά το μεταβολισμό σου ψηλά.

 

Προσπάθησε να μην περνάς πολύ παθητικό χρόνο μπροστά στην τηλεόραση:

Φυσικά και μπορείς να χαλαρώσεις βλέποντας μια ταινία ή την αγαπημένη σου σειρά, αλλά καλό θα ήταν να το περιορίσεις, για να αποφύγεις τη μεγαλύτερη παγίδα του καναπέ…τα συνοδευτικά παχυντικά σνακς. Εξ άλλου υπάρχουν τόσα πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνεις!

 

Κράτα τις υγιεινές σου συνήθειες:

Αν με το που καταφέρεις να χάσεις τα κιλά, αρχίσεις να τρως burgers, πίτσες γλυκά και όλα τα παχυντικά φαγητά, τότε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα όχι μόνο θα τα ξαναπάρεις, αλλά το πιθανότερο να πάρεις περισσότερα. Stay clean και προσάρμοσε τα διαιτητικά σου τρικ στα καθημερινά σου γεύματα. Συνέχισε να πίνεις πολύ νερό, να προτιμάς τα προϊόντα ολικής άλεσης και να τρως τη ζάχαρη και το αλάτι με μέτρο.

  Δείτε πως μπορεί ο καφές να διευκολύνει το αδυνάτισμα

 

Παρέμεινε αισιόδοξη:

Αντί να πέσεις στην παγίδα του να αναρωτιέσαι πόσες “θυσίες” έκανες και πόσα πράγματα στερήθηκες για να καταφέρεις να πέσεις νούμερα στο παντελόνι σου, επικεντρώσου σε όλα εκείνα τα θετικά που είχε για σένα αυτή η εμπειρία, όπως το ότι πλέον μπορείς να φορέσεις άνετα κάθε ρούχο που σ΄αρέσει, πως η φυσική σου κατάσταση δεν ήταν ποτέ καλύτερη και φυσικά πως κατάφερες να πετύχεις το στόχο σου.

 

Μην ξεχνάς το beauty sleep σου:

Το έχουμε ξαναπεί, ο ύπνος είναι ο βασικότερος ρυθμιστής του βιολογικού σου ρολογιού και άρα και του μεταβολισμού σου. Τα πολλά ξενύχτια και οι άστατες ώρες ύπνου το μόνο που θα καταφέρουν είναι να τον αποσυντονίσουν και να τον αποδιοργανώσουν, γι’ αυτό φρόντισε να παραμείνεις πιστή όσο μπορείς στα ωράριά σου.

 

Μην ξεχνάς να παρακολουθείς το βάρους σου (αλλά μην τρελαθείς κιόλας!):

Είναι σημαντικό να ελέγχεις συστηματικά το βάρος σου, ώστε να είσαι σίγουρη πως δεν παρεκκλίνει ή ακόμη κι αν το κάνει, πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις πριν το μισό κιλό γίνουν 3. Παρ΄όλα αυτά είναι βασικό να βλέπεις τη ζυγαριά σου σαν φίλη και όχι σαν εχθρός σου και τα αποτελέσματά της θα πρέπει να αποτελούν για σένα απλή πληροφορία και όχι να καθοδηγούν το πως νιώθεις για τον εαυτό σου.

 

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *