Πες μας το ζώδιό σου, να σου πούμε τι είδους φίλος είσαι!

Πες μας το ζώδιό σου, να σου πούμε τι είδους φίλος είσαι!

Πες μας το ζώδιό σου, να σου πούμε τι είδους φίλος είσαι!

Θεώνη Σταματοπούλου

 

Η φιλία είναι ένα απίστευτα σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας.

Είναι όντως η οικογένεια που επιλέγουμε. Όπως όλες οι σχέσεις όμως, έτσι κι αυτή δεν είναι εύκολο να τη διατηρήσεις. Για να αποκτήσεις κάτι ουσιαστικό με τον άλλον, πρέπει να είσαι διατεθειμένος να δώσεις πολλά και να υποχωρήσεις σε ακόμα περισσότερα.

Ξεκινάμε να κάνουμε φίλους από τα παιδικά μας χρόνια, ενώ όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο συγκεκριμένοι γινόμαστε στο τι ζητάμε από τον άλλον και με ποιους ταιριάζουμε, πράγμα που βασίζεται ξεκάθαρα στον χαρακτήρα του καθενός.

Από τον χαρακτήρα μας ωστόσο, εξαρτάται και τι είδους φίλοι είμαστε κι εμείς οι ίδιοι. Σε μια σχέση δεν παίρνουμε απλώς, αλλά δίνουμε κιόλας, οπότε καλό είναι να γνωρίζουμε τον ρόλο μας.

Πιθανώς να έχεις ρωτήσει τους/τις φίλους/ες σου τι είναι αυτό που αγαπάνε πιο πολύ πάνω σου και σε χαρακτηρίζει, αλλά επειδή τα ζώδια ξέρουν πάντα καλύτερα, τσέκαρε και τη δική τους γνώμη!

Αυτό είναι ο τύπος φίλος που είσαι, ανάλογα με το ζώδιό σου:

 

Πες μας το ζώδιό σου, να σου πούμε τι είδους φίλος είσαι!

 

Κριός
Αυτός που παρακινεί τους άλλους

Είσαι ο μεγαλύτερος φαν των φίλων σου και τους το δείχνεις με κάθε τρόπο! Δεν έχεις χάσει ποτέ καμία σημαντική στιγμή της ζωής τους και είσαι πάντα εκεί να τους παρακινείς με τα pep talks σου και να τους ξεσηκώνεις. Όταν οι ίδιοι δεν πιστεύουν στον εαυτό τους, εσύ φροντίζεις με την αισιοδοξία και τη θετική σου ενέργεια να τους δώσεις την απαραίτητη ώθηση και να συνεχίσουν την προσπάθειά τους. Είσαι ένας πραγματικός φίλος!

 

Ταύρος
Ο πιο πιστός από όλους

Είσαι αυτό που λέμε βράχος! Δεν υπάρχει περίπτωση να τους πληγώσεις, να τους εγκαταλείψεις, να τους προδώσεις και γενικότερα να κάνεις κάτι το οποίο θυμίζει περισσότερο φίδι παρά φίλο. Είσαι ο άνθρωπος που πάντα θα υπερασπιστεί τους φίλους του στην περίπτωση που χρειαστεί και ο λόγος σου είναι νόμος. Αν υποσχεθείς κάτι, δεν υπάρχει περίπτωση να μην το κάνεις πράξη. Μάλιστα, νιώθεις τέτοια περηφάνια για τα άτομα που έχεις δίπλα σου, που όπου βρεθείς κι όπου σταθείς παινεύεσαι γι’ αυτά.

  Πού θα σου ταίριαζε να ζεις, ανάλογα με το ζώδιο σου;

 

Δίδυμοι
Η ψυχή της παρέας

Σε όποια παρέα κι αν βρεθείς, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσουν καλά. Μπορείς να συζητάς με τις ώρες χωρίς να γίνεσαι βαρετός, ενώ το χιούμορ και τα αστεία σου είναι ο λόγος που οι φίλοι σου θέλουν να σε έχουν συνεχώς κοντά τους, στα εύκολα και στα δύσκολα. Ξεχειλίζεις θετικότητα, αισιοδοξία και φρεσκάδα, οπότε το μόνο που καταφέρνεις είναι να φωτίζεις και τους άλλους με την παρουσία σου.

 

Καρκίνος
Ο στοργικός και συμπονετικός

Δεν περιμέναμε και τίποτα άλλο. Είσαι τέρμα συναισθηματικός και το ξέρουμε. Σαν τέτοιος λοιπόν, ο ρόλος σου στη φιλία είναι να στηρίζεις τα άτομα που έχεις δίπλα σου, να τα φροντίζεις και να τους δίνεις αγάπη. Προσφέρεις τον ώμο σου όποτε το χρειάζεται κάποιος και αισθάνεσαι πραγματική συμπόνοια γι’ αυτό που περνάει, παίρνοντας με αυτόν τον τρόπο ένα κομμάτι από το βάρος τους. Κι αυτό να ξέρεις είναι πολύτιμο.

 

Λέων
Ο γενναιόδωρος

Μοιράζεσαι τα πάντα με τους φίλους σου, εκτός από γκόμενους/ες και τη λάμψη σου φυσικά . Με την πρώτη ευκαιρία κάνεις δώρα, δανείζεις χρήματα, τους γνωρίζεις κόσμο, ωστόσο η γενναιοδωρία σου δεν περιορίζεται μόνο στα υλικά αγαθά αλλά και στα συναισθήματα. Δεν είναι τυχαίο που λένε ότι ο τσιγκούνης στα λεφτά είναι και τσιγκούνης στην αγάπη. Ε, για σένα λοιπόν, ισχύει το αντίθετο, αφού αγαπάς τους φίλους σου με όλη σου την καρδιά.

 

Παρθένος
Ο έχω-τη-λύση για κάθε πρόβλημα

Είσαι το πρώτο άτομο στο οποίο θα στραφούν οι φίλοι σου για οποιοδήποτε θέμα έχουν, γιατί πολύ απλά ξέρεις πώς να τους βοηθήσεις! Από το πώς να φτιάξουν το βιογραφικό τους μέχρι τι χρώμα να βάψουν το δωμάτιό τους, μοιράζεσαι τις καλύτερες συμβουλές. Πάντα με μία δόση κριτικής βέβαια, αλλά όσοι είναι δίπλα σου ξέρουν ότι δεν το κάνεις από κακία. Οι λύσεις σου είναι ουσιαστικές με γνώμονα το συμφέρον και το καλό τους. Κι αυτό δεν είναι κάτι που βρίσκεις εύκολα. Οι περισσότεροι τείνουν να χαϊδεύουν τ’ αυτιά των άλλων για να μην τους πληγώσουν.

  Τα πιο ευαίσθητα: Τα 3 ζώδια που θα «χτυπηθούν» αλύπητα το 2022

 

Πες μας το ζώδιό σου, να σου πούμε τι είδους φίλος είσαι!

 

Ζυγός
Ο «δήμαρχος»

Τουτέστιν ο πιο κοινωνικός της παρέας. Έχεις μία μεγάλη εξωστρέφεια ως άνθρωπος και ξέρεις πάντα τι πρέπει να πεις, γεγονός που σε καθιστά ιδιαίτερα συμπαθητικό προς τους άλλους. Δεν έχει να κάνει μόνο με την αύρα σου σαν άτομο, αλλά και με το ενδιαφέρον που αποπνέεις όταν κάποιος σε γνωρίζει και θέλει αμέσως να σε κάνει φίλο του. Είναι μεγάλο προτέρημα να κερδίζεις τη συμπάθεια των άλλων με τέτοια ευκολία. Στην πραγματικότητα, είσαι αυτός που συστήνεις άτομα μεταξύ τους και η παρέα όλο και μεγαλώνει.

 

 Σκορπιός
Ο προστατευτικός

Η φάση σου είναι «Σωτήρη, σε πειράξανε;;;». Πάντα έτοιμος/η να ορμήξεις σε κάποιον που απειλεί το φίλο σου και θέλει να του κάνει κακό. Δεν αντέχεις με τίποτα να βλέπεις τα πιο κοντινά σου άτομα να πληγώνονται ή να κινδυνεύουν να πληγωθούν από ανθρώπους και καταστάσεις. Είσαι πάντα στο πλευρό τους για να τους βγάλεις από τη δύσκολη θέση και να αναλάβεις προσωπικά την υπόθεση. Ο εχθρός του φίλου σου, είναι και δικός σου εχθρός.

 

Τοξότης
Ο περιπετειώδης

Συνέχεια σε λαχτάρες και περιπέτειες βάζεις τον εαυτό σου και την παρέα σου. Είσαι το άτομο που δεν κάθεται στ’ αυγά του και αναζητά διαρκώς τρόπους να περάσει καλά, να δοκιμάσει τα όριά του, να βγει από το comfort zone του και γενικά να κάνει καθετί που δεν είναι τετριμμένο. Είσαι αυτό το άτομο που παρασύρει και τους φίλους του στις τρέλες του και κάπως έτσι γίνονται οι καλύτερες αναμνήσεις.

  5 ζώδια που ζαλίζουν τους πάντες με τα προβλήματά τους!

 

Αιγόκερως
Ο βαθυστόχαστος

Είσαι ο φιλόσοφος της παρέας. Έχεις μία έμφυτη επιθυμία να διαβάζεις, να ενημερώνεσαι, να παρακολουθείς πολιτιστικές και θεατρικές παραστάσεις και γενικότερα να ασχολείσαι με καθετί καλλιτεχνικό, συνήθειες που θες να περάσεις και στην παρέα σου. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που ψιλοβαριέσαι τις ρηχές συζητήσεις των φίλων σου, οι οποίοι ωστόσο σε λατρεύουν ακριβώς για το πόσο διαφορετικός και ιδιαίτερος είσαι. Αποτελείς έμπνευση για όλους γι’ αυτό και προσπαθούν να σου μοιάσουν.

 

Υδροχόος
Ο διαφορετικός

Είσαι εκείνος ο φίλος που ξεχωρίζει ανάμεσα στους άλλους και πάντα ένα βήμα μπροστά. Όπου κι αν πας, τραβάς το ενδιαφέρον. Κάποιες φορές με ωραίο τρόπο και κάποιες άλλες που δεν είναι για καλό. Σιχαίνεσαι καθετί που είναι mainstream και θέλεις να χαράζεις το δικό σου δρόμο. Το γεγονός αυτό όμως δεν ενοχλεί καθόλου τους φίλους σου, ίσα ίσα σε απολαμβάνουν και τους εμπνέει να είναι αληθινοί με τον εαυτό τους.

 

Ιχθύς
Ο ενστικτώδης

Έχεις ένα πάρα πολύ σημαντικό προτέρημα. Το ένστικτό σου λειτουργεί άριστα και είσαι σε θέση να σχηματίζεις άποψη για κάποιον πριν καλά καλά τον γνωρίσεις και η πρώτη σου εντύπωση γι’ αυτόν, να είναι πράγματι απόλυτα σωστή.

Δεν πέφτεις ποτέ έξω στις επιλογές των φίλων σου και γενικότερα κάθε φορά που κάποιος θέλει να βεβαιωθεί για κάτι, απευθύνεται σε σένα μιας και ο λόγος σου είναι ευαγγέλιο. Οι φίλοι σου σε εμπιστεύονται απόλυτα και μοιράζονται τα πάντα μαζί σου, γιατί κανείς δεν τους καταλαβαίνει σε βάθος καλύτερα από εσένα.

 

Κλείνοντας να πω (ξανά) ότι οι φίλοι είναι πραγματικά ό,τι πολυτιμότερο έχουμε και αξίζουν τον καλύτερό μας εαυτό. Έτσι, παίρνουμε κι εμείς τον δικό τους.

@tiffanywong via Twenty20

 

neopolis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *