Ψωμί το παρεξηγημένο: 7 τύποι ψωμιού που αδυνατίζουν

Ψωμί, το παρεξηγημένο

Ψωμί, το παρεξηγημένο

7 τύποι ψωμιού που αδυνατίζουν

 

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα «όχι!» που βροντοφωνάζουν οι διαιτολόγοι.

Κι όμως, υπάρχουν 7 τύποι ψωμιού που και μας βοηθούν να αδυνατίσουμε και είναι και γευστικότατα. Είτε πρόκειται για το πρωινό, το μεσημεριανό ή το βραδινό σου, αυτοί οι τύποι ψωμιού είναι ιδανικοί είτε θέλεις να διατηρήσεις τη σιλουέτα σου και να τρως υγιεινά , είτε να χάσεις  κιλά.

 

1. Ψωμί από λιναρόσπορο: Εκτός του ότι είναι τέλειο για να χάσεις κιλά, ταυτόχρονα είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, κάλιου και σελήνιου. Ταυτόχρονα, περιλαμβάνει λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, καθώς και φυτοοιστρογόνα που θα συμβάλουν στην ενίσχυση της υγείας αλλά και στο χτίσιμο του σώματος που ονειρεύεσαι!

2. Ψωμί σικάλεως: Είναι ένα από τα πιο υγιεινά είδη ψωμιού που μπορείς να φας άφοβα, χωρίς το άγχος των θερμίδων αφού δεν περιέχει σιτάρι, το οποίο προκαλεί φούσκωμα. Εκτός αυτού όμως περιέχει 20% λιγότερες θερμίδες και 4 φορές περισσότερες δυτικές ίνες σε σχέση με το απλό λευκό ψωμί.

3. Ψωμί από βρώμη: Αν θες να μειώσεις την πρόσληψη υδατανθράκων και να προσέχεις γενικότερα την πρόσληψη λιπαρών, τότε αυτό το ψωμί θα γίνει από τα αγαπημένα σου καθώς είναι πηγή καλών υδατανθράκων για το σώμα αλλά παράλληλα θα σε κρατήσει χορτασμένη για πολύ περισσότερο χρόνο.

 

Ψωμί το παρεξηγημένο: 7 τύποι ψωμιού που αδυνατίζουν

4. Πίτα ολικής άλεσης: Αν αγαπάς τα μεξικάνικα burritos, τα tacos αλλά και τις αραβικές πίτες και τα τυλιχτά αλλά τα αποφεύγεις από το φόβο των περιττών κιλών,  τότε λατρέψεις αυτή τη πίτα, αφού είναι και γευστικότατη και ιδιαίτερα ευεργετική για την υγεία σου, καθώς μειώνει τη χολιστερόλη και την υψηλή πίεση του αίματος.

  5 συνηθισμένα βότανα και μπαχαρικά για μείωση του βάρους

5. Ψωμί ολικής άλεσης: Είναι ίσως το γνωστότερο «εναλλακτικό» και πιο υγιεινό ψωμί, όμως καλά θα ήταν να ελέγχεις πάντα τη σύστασή του, ειδικά αυτά που θα βρεις τυποποιημένα στο εμπόριο καθώς πολύ συχνά κρύβουν περιττές θερμίδες αλλά και αλάτι.

6. Ψωμί από καστανό ρύζι: Γενικά το καστανό ρύζι είναι τέλειο για αδυνάτισμα. Σε γεμίζει ενέργεια, σε χορταίνει και είναι τόσο χαμηλό σε θερμίδες και ζάχαρη, ώστε να μπορείς να φας χωρίς τύψεις. Συνεπαγωγικά μπορείς να επωφεληθείς από τις ιδιότητές του και αν το κάνεις ψωμί!

7. Ψωμί χωρίς γλουτένη:  Είτε θες να αδυνατίσεις, είτε να τρως πιο υγιεινά, αυτός ο τύπος ψωμιού είναι από τα καλύτερα που θα βρεις, ειδικά αν προτιμήσεις ένα ψωμί ολικής άλεσης χωρίς γλουτένη.

 

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *