3 εύκολοι τρόποι αποτοξίνωσης, τώρα!

3 εύκολοι τρόποι αποτοξίνωσης

3 εύκολοι τρόποι αποτοξίνωσης

 

Μήπως το τελευταίο διάστημα νιώθεις φουσκωμένη, πρησμένη, υποτονική και χωρίς ενέργεια; 

Μήπως το έχεις παρακάνει με το πρόχειρο, γρήγορο και παχυντικό φαγητό; Έχεις προβλήματα με το δέρμα σου, πόνους και ενοχλήσεις, ή προβλήματα στη χώνεψη (αποτέλεσμα των καθημερινών ραντεβού με τον… ντελιβερά στο γραφείο);

Η μήπως απλά θες να δοκιμάσεις ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης ώστε οι γιορτές να σε βρουν πανέτοιμη, λαμπερή και γεμάτη ενέργεια; Μα τι ρωτάω; Φυσικά και θες! Γιατί διστάζεις λοιπόν;

Η έννοια της αποτοξίνωσης δε θα πρέπει να σε τρομάζει και φυσικά δεν θα έπρεπε να συσχετίζεται με εκείνη της στέρησης, καθώς στην πραγματικότητα είναι… βάλσαμο για τον ταλαιπωρημένο οργανισμό σου.

Μπορείς να ενσωματώσεις κάποιες συμβουλές στην καθημερινότητά σου, ώστε να υποστηρίξεις την υγεία σου και να αισθάνεσαι καλά κάθε μέρα.Δε χρειάζεται να ακολουθήσεις κάποια αυστηρή πολύπλοκη δίαιτα.

Αρκεί να ακολουθήσεις αυτά τα 3 tips και σε 2 μόλις μέρες θα δεις τεράστια διαφορά.

 

3 εύκολοι τρόποι αποτοξίνωσης, τώρα!

 

1. Πιες ζεστό νερό με λεμόνι

Μια κούπα ζεστό νερό με χυμό λεμονιού αποτελεί τον ιδανικό τρόπο για να ξεκινάς την ημέρα σου. Καθώς ενυδατώνεσαι με το νερό, το λεμόνι δουλεύει για να διατηρήσει την ισορροπία στο Ph του οργανισμού και ενισχύει την καλή πέψη. Προσθέτοντας μάλιστα και άλλα βότανα στην καθημερινότητά σου όπως η ρίζα πικραλίδας, η κολλιτσίδα και το γάλα γαϊδουράγκαθου, αλλά και πίνοντας -φυσικά- πράσινο τσάι, βοηθάς το σώμα σου να “φιλτράρει” καλύτερα τις τοξίνες.

 

2. Άκου το σώμα σου και φάε σωστά

Μένοντας πιστή σε μια καθαρή και γεμάτη από φυσικά, μη επεξεργασμένα τρόφιμα, κάνεις την καλύτερη αποτοξίνωση. Αυτό πρακτικά σημαίνει μια διατροφή γεμάτη από φρέσκα λαχανικά και φρούτα. Ιδανικά πόνταρε στα βιολογικά προϊόντα. Τεύτλα, ραπανάκια, αγκινάρες, λάχανο, τα παντζάρια, μπρόκολο, σπιρουλίνα και φύκια είναι εξαιρετικά αποτοξινωτικά και θα βοηθήσουν στην υγιή λειτουργία του ήπατος και των νεφρών.

  Πώς θα χάσετε λίπος από την κοιλιά σε μόλις ένα μήνα

 

3. Ίδρωσε, κάνει καλό

Η yoga και το σκοινάκι ή οποιαδήποτε καλή προπόνηση cardio δεν βοηθά μόνο στην προσπάθειά σου για να χάσεις κιλά, αλλά και στην αποβολή των τοξινών μέσω του ιδρώτα. Αν μάλιστα έχεις πρόσβαση σε σάουνα ή δωμάτιο ατμού μετά τη γυμναστική, τα οφέλη είναι ακόμη μεγαλύτερα, αφού θα βοηθήσει στην βαθύτερη αποτοξίνωση μέσα απο τους πόρους σου.

 

Extra tip: Πάρε βαθιές ανάσες

Έχεις παρατηρήσει πόσο διαφορετική, γρήγορη και κοφτή είναι η αναπνοή σου μέσα στη διάρκεια της ημέρας σε σύγκριση με τις βαθιές, αργές ανάσες που παίρνεις το βράδυ όταν ξαπλώνεις; Ο αγχωτικός τρόπος ζωής μας κάνει υποσυνείδητα να είμαστε μονίμως… ετοιμοπόλεμοι, κι αυτό αντανακλά, τροφοδοτεί και τροφοδοτείται ακόμη και απο την αναπνοή μας.

Μη ξεχνάς μέσα στη μέρα να παίρνεις μερικές βαθιές ανάσες, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα επιτρέψεις και την καλύτερη οξυγόνωση όλου σου του σώματος .

 

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *