Αυτή η μαμά σταμάτησε τις δικαιολογίες και έχασε 50 κιλά σε 9 μήνες

Αυτή η μαμά σταμάτησε τις δικαιολογίες και έχασε 50 κιλά σε 9 μήνες

Αυτή η μαμά σταμάτησε τις δικαιολογίες και έχασε 50 κιλά σε 9 μήνες

 

Ήμουν παχιά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Ακόμη και ως έφηβη, πάντα θυμάμαι να είμαι η πιο παχιά της παρέας, της τάξης, του σχολείου όλου. Δεν συμμετείχα ποτέ σε αθλητικές δραστηριότητες, ούτε σε ό, τι κανόνιζε το σχολείο (πάρτι, εκδρομές και τέτοια).

Προσωπικά το βάρος μου δεν με ενόχλησε ποτέ. Τους άλλους ενοχλούσε γι’ αυτό και προσπαθούσαν να μου κάνουν τη ζωή δύσκολη, αλλά δεν τα κατάφεραν. Είχα αυτοπεποίθηση, πήγα πανεπιστήμιο και έκανα και μεταπτυχιακό.

Κατά καιρούς έκανα κάποιες δίαιτες όχι γιατί το ήθελα, αλλά γιατί το επέβαλε η κοινωνία.

Το 2008 κατάφερα να χάσω 20 κιλά, αλλά σύντομα επέστρεψα στις παλιές, κακές μου διατροφικές συνήθειες και πήρα πίσω ό, τι έχασα και ακόμα παραπάνω. Επί χρόνια έπαιρνα, έχανα, έπαιρνα, έχανα. Θυμάμαι ότι όποτε ακολουθούσα κάποια δίαιτα, πέθαινα της πείνας.

Είχα κάτι χρόνια να ανέβω στη ζυγαριά μέχρι που ένα πρωινό το έκανα και έπαθα το σοκ της ζωής μου. Είχα φτάσει τα 140 κιλά. Δεν μπορούσα να το πιστέψω ότι είχα εξοκείλει τόσο. Ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι.

Ήμουν μόλις 32 ετών. Όλη μου η ζωή εξαρτιόταν από την απώλεια αυτού του βάρους. Έπρεπε να μάθω να τρέφομαι σωστά, να ασκούμαι και να γίνω το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά μου.

Χρειαζόμουν βοήθεια. Γράφτηκα σε ένα γυμναστήριο και συγκεκριμένα σε ένα εντατικό τμήμα για γυναίκες που ήταν παχύσαρκες και ήθελαν να χάσουν το περιττό βάρος.

Είδα πολλές φωτογραφίες πριν και μετά και ενθουσιάστηκα από το αποτέλεσμα. Γράφτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη. Είχα μεγάλη περιέργεια να δω το δικό μου πριν και μετά.

  Χάσε βάρος με τα φρούτα που καίνε λίπος

 

Αυτή η μαμά σταμάτησε τις δικαιολογίες και έχασε 50 κιλά σε 9 μήνες

Ήμουν παχιά από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου.

Στο πρόγραμμα αυτό συμμετέχεις σε μια γυναικεία ομάδα 3 φορές την εβδομάδα και ο γυμναστής σου, σου δίνει σαφείς και ακριβείς οδηγίες που πρέπει να ακολουθείς ασυζητητί. Το πρόγραμμα περιείχε ασκήσεις σύσφιξης και ενδυνάμωσης όλου του σώματος και μας δόθηκε και ένα σχεδιάγραμμα με τις τροφές, που πρέπει να τρώμε – άπαχες πρωτεΐνες και σύνθετους υδατάνθρακες.

Όταν ξεκίνησα το πρόγραμμα στις 29 Μαΐου 2017 θυμάμαι ότι για μια εβδομάδα δεν μπορούσα καν να περπατήσω από τους πόνους. Έκλαιγα. Οι πόνοι ήταν απερίγραπτοι.

Έχανα όμως βάρος. Είδα τη διαφορά αμέσως. Έχασα 2 κιλά την πρώτη μου εβδομάδα και 10 συνολικά τον πρώτο μήνα.

Δυνάμωσα. Το λίπος άρχισε να γίνεται μυς. Τα παντελόνια μου έπεφταν, το ίδιο και τα κιλά μου. Όσο πιο πολλά έχανα τόσο πιο πολύ πείσμωνα. Στους 9 μήνες είχα χάσει 50 κιλά και πανηγύριζα.

 

Αυτή η μαμά σταμάτησε τις δικαιολογίες και έχασε 50 κιλά σε 9 μήνες

Αυτή η μαμά σταμάτησε τις δικαιολογίες και έχασε 50 κιλά σε 9 μήνες

Πάντα πηγαίνω στο πρόγραμμα την ίδια ώρα 3 φορές την εβδομάδα. Τη μία μέρα γυμνάζουμε πόδια, την άλλη πλάτη και δικέφαλους και την τρίτη στήθος και τρικέφαλους.

Έχουμε σταθερά τον ίδιο γυμναστή που μας ξέρει και τον ξέρουμε. Το πρόγραμμα είναι ωριαίο και υπάρχει εναλλαγή στις ασκήσεις.

Η δίαιτα που ακολουθούσα ήταν σκληρή, αλλά είχε αποτέλεσμα. Μηδέν αλάτι, μηδέν γαλακτοκομικά. Ήταν μεγάλη θυσία για μένα το να απέχω από αυτά τα δύο, αλλά άντεξα. Ήμουν αποφασισμένη να δω αλλαγές.

Τώρα, τρώω 5 φορές την ημέρα. Για πρωινό συνήθως τρώω βρώμη και ένα ρόφημα πρωτεΐνης, για σνακ μια μπάρα πρωτεΐνης, το μεσημεριανό μου αποτελείται συνήθως από μια αραβική πίτα ολικής αλέσεως με λαχανικά στον ατμό και κοτόπουλο ή ψάρι. Το απόγευμα αν πεινάσω πίνω ένα πρωτεϊνικό ρόφημα και κανένα φρούτο και το βράδυ λίγο ρύζι, κοτόπουλο ή αυγό και λαχανικά.

  Το μυστικό της Δέσποινας Βανδή για τέλειες αναλογίες

Έχουν περάσει 9 μήνες από τότε που άρχισα την προσπάθεια και σήμερα είμαι 50 κιλά κάτω από το προηγούμενό μου βάρος και 10 κιλά μακριά απ’ το στόχο μου (θέλω να ξαναγίνω όπως ήμουν στο γυμνάσιο!).

Στα 32 μου είμαι πιο δυνατή και αποφασισμένη από ποτέ. Απέκτησα μπράτσα (όχι με λίπος, αλλά σφιχτά, μυώδη). Η νοοτροπία μου στο φαγητό άλλαξε τελείως και πάνω απ’ όλα είμαι περήφανη που δίνω το καλό παράδειγμα στα παιδιά μου. Δεν θέλω να ταλαιπωρηθούν ποτέ λόγω του βάρους τους, όπως έκανα εγώ.

Σταματήστε τις δικαιολογίες και καταλάβετε ότι μπορείτε να κάνετε οτιδήποτε βάλετε στο μυαλό σας. Βρείτε ένα λόγο, γράψτε τον κάπου και ανατρέξτε σε αυτόν όταν νιώθετε ότι απομακρύνεστε από το στόχο σας.

 

Πηγή: womenshealthmag.com

singleparent.gr

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.
Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.
Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη

-Αν νιώσετε δυσφορία μετά την πρώτη ημέρα της δίαιτας,
να διακόψετε τη δίαιτα αμέσως και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν χειροτερέψει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *