Ζώδια και στερεότυπα: Καταρρίπτουμε τα πιο δημοφιλή

 

Ζώδια και στερεότυπα

Ζώδια και στερεότυπα

Καταρρίπτουμε τα πιο δημοφιλή

 

Οι Ταύροι είναι πεισματάρηδες, οι Καρκίνοι ευαίσθητοι και οι Ιχθείς ζουν στο συννεφάκι τους.

Έχετε ακούσει και εσείς αντίστοιχους χαρακτηρισμούς για τα ζώδιά σας; Κι όσο κι αν προσπαθείτε να πείσετε τους άλλους πως αποτελείται την εξαίρεση, τα στερεότυπα σάς ακολουθούν;

Ας δούμε τι ισχύει για το καθένα και γιατί μπορεί να μην είναι η απόλυτη αλήθεια.

 

Ζώδια και στερεότυπα: Καταρρίπτουμε τα πιο δημοφιλή

 

Κριός ο οξύθυμος

Νευριάζει εύκολα και οι εκρήξεις θυμού του τρομάζουν τους άλλους. Κι όμως οι Κριοί δεν είναι κακοί ή κακομαθημένοι, απλώς δυσκολεύονται να συγκρατήσουν την έντασή τους. Απλώς, ως ζώδιο της φωτιάς δυσκολεύεται να κατευνάσει το φλογερό ταπεραμέντο του.

 

Ταύρος ο τεμπέλης

Ναι, τους αρέσει να χουζουρεύουν. Ναι, τους αρέσει η καλοπέραση, αλλά όχι η τεμπελιά. Οι Ταύροι δεν θα αποφύγουν μία υποχρεώσή τους, απλώς χρειάζονται τον χρόνο τους. Θα κινηθούν με βάση το δικό τους χρονοδιάγραμμα και δεν είναι απρόθυμοι ή οκνυροί. Απλώς δεν βιάζονται.

 

Δίδυμοι οι επιφανειακοί

Πόσες και πόσες φορές έχουμε ακούσει πως οι Δίδυμοι δεν λογαριάζουν πολλοί τους άλλους ή είναι ρηχοί; Ωστόσο, αυτοί οι χαρακτηρισμοί δεν τους ταιριάζουν απόλυτα, αφού διακρίνονται για την εξυπνάδα και την ταχύτητά τους (σε αντίθεση με τους Ταύρους). Θέλουν να τα γνωρίζουν όλα και να μεταφέρουν τις πληροφορίες που έχουν, να μεταλαμπαδεύουν τη γνώση τους.

 

Καρκίνος ο ρηχός

Κλαψιάρηδες, συναισθηματικοί και αδύναμοι. Αυτοί είναι οι Καρκίνοι για τους πολλούς. Κι όμως όταν καταφέρουν να βρουν τη συναισθηματική ασφάλεια που τόσο αναζητούν, μπορούν να πετύχουν κάθε τι που θα βάλουν στο μυαλό τους. Είναι δυναμικοί, φιλόδοξοι, εργατικοί και ανεξάρτητοι.

  Πως θα περάσουν τα Χριστούγεννα τα 12 ζώδια;

 

Λέων ο εγωιστής

«Οι βασιλιάδες του ζωδιακού», οι εγωιστές, οι εγωκεντρικοί: Έτσι θα χαρακτήριζε κάποιος του Λέοντες. Αν τους γνωρίσει όμως καλύτερα θα καταλάβει πως αυτή η ανάγκη για διαρκή προσοχή δεν είναι παρά ανάγκη για αγάπη και θαλπωρή. Ο καλύτερος χαρακτηρισμός που τους ταιριάζει είναι γενναιόδωρος.

 

Παρθένος η τελειομανής

Όποιος κι αν ακούσει πως ανήκετε στο ζώδιο της Παρθένου θα σκεφτεί ένα πράγμα: «Εκνευριστική η ανάγκη σας για την τελειότητα. Καταντάει μίζερο». Ωστόσο, όσο παράξενο κι αν ακούγεται, οι Παρθένοι θέλουν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο, σύμφωνα με τα δικά τους πιστεύω.

Οπότε όταν βρεθείτε απέναντί τους δώστε τους λίγο χρόνο να συνειδητοποιήσουν πως υπάρχουν πολλές πλευρές πάνω σε ένα ζήτημα και να της αναλύσουν. Δώστε τους την ευκαιρία να γίνουν καλύτεροι.

 

Ζώδια και στερεότυπα: Καταρρίπτουμε τα πιο δημοφιλή

Ζυγός ο αναποφάσιστος

Εύκολα ταλαντεύονται ανάμεσα σε δύο απόψεις ή αποφάσεις οι Ζυγοί. Ωστόσο, αυτό δεν το κάνουν επειδή δεν ξέρουν τι θέλουν αλλά επειδή σταθμίζουν τα υπέρ και τα κατά. Επίσης, θέλουν να είναι ευχαριστημένοι όλοι έτσι αργούν να ανακοινώσουν τι αποφάσισαν.

 

Σκορπιός ο παθιασμένος

Τον έχουν συνδυάσει με τη λαγνεία, την ηδονή και τον έρωτα. Ο Σκορπιός, όμως, δεν έχει στον νου του μόνο αυτό. Αναζητεί περισσότερο την οικειότητα και όχι τόσο τις σαρκικές απολαύσεις. Θεωρούν ότι ο έρωτας είναι η μεγαλύτερη ένωση όταν αγαπούν βαθιά το ταίρι τους.

 

Τοξότης ο ελεύθερος

Αγαπούν μόνο την ελευθερία τους, δεν θέλουν δεσμεύσεις και τρέχουν μακριά όταν ακούν πως θα στερηθούν τα δικαιώματα τους. Ωστόσο, αν δεθούν με τον άνθρωπό τους τότε γίνονται «χαλί» να τους πατήσουν. Δένονται βαθιά με όποιον μπορεί να τους χαράξει ένα νέο δρόμο και μπορούν να φτάσουν μαζί του μέχρι στην άκρη της Γης.

  O Άρης στους Ιχθείς από 15 Απριλίου - Προβλέψεις για όλα τα ζώδια

 

Αιγόκερως ο συντηρητικός

Σκληρά εργαζόμενος και… συντηρητικός ο Αιγόκερως. Όχι. Έχει αυτοέλεγχο, βάζει στόχους και τους πετυχαίνει. Πολλοί μεταφράζουν αυτά τους χαρακτηριστικά ως συντηρισμό, αλλά έχουν υπομονή και δεν παίρνουν μεγάλα ρίσκα.

 

Υδροχόος ο ασταθής

Ως ζώδιο του αέρα πολλοί θεωρούν ότι είναι ασταθές και αναποφάσιστο. Όμως είναι πολλοί πιστοί και σταθεροί σε ό,τι αγαπούν και τους αρέσει. Είναι έξυπνοι, καινοτόμοι και δεν θέλουν να περιορίζονται.

 

Ιχθείς οι ευμετάβλητοι

Είναι όντως πολλοί συναισθηματικοί και ευαίσθητοι, αλλά έχουν και τη μεγαλύτερη ενσυναίσθηση. Ακόμα περισσότερη και από εκείνη του Καρκίνου. Σκέφτονται διαρκώς πολλά πράγματα και δεν ξέρουν πώς να διοχετεύσουν τον συναισθηματισμό τους, γι’ αυτό και συχνά φαίνεται να «ταξιδεύουν».

 

marieclaire.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *