Με Αυτά τα Tips το Σιδέρωμα Μειώνεται στο Μισό

Με Αυτά τα Tips το Σιδέρωμα Μειώνεται στο Μισό

Με Αυτά τα Tips το Σιδέρωμα Μειώνεται στο Μισό

Αν δεν είστε φαν του σιδερώματος τότε θα ξετρελαθείτε με αυτά τα 6 tips που θα σας γλιτώσουν πολύ χρόνο από το καθημερινό σιδέρωμα.

 

Δοκιμάστε το trick με το βρεγμένο σφουγγάρι

Βάλτε το τσαλακωμένο σας πουκάμισο μέσα στο στεγνωτήριο μαζί με ένα υγρό σφουγγάρι και βάλτε το μηχάνημα σε λειτουργία για 10-15 λεπτά. Μόλις το βγάλετε το τσαλάκωμα θα έχει φύγει και δεν θα χρειαστεί να σιδερώσετε καθόλου το ρούχο σας. Αντί για σφουγγάρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μια βρεγμένη πετσέτα.

Μην αφήνετε τα ρούχα σας μέσα στο πλυντήριο για πολύ ώρα
Μην αφήνετε τα ρούχα σας μέσα στο πλυντήριο για πολύ ώρα και διπλώστε τα πριν τα σιδερώσετε.

 

Τινάξτε τα ρούχα σας

Αν βάλτε τα βρεγμένα ρούχα σας κουλουριασμένα όπως βγαίνουν από το πλυντήριο κατευθείαν στο στεγνωτήριο τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βγούνε υπερβολικά τσαλακωμένα. Τινάξτε τα ένα ένα πριν τα τοποθετήσετε στο στεγνωτήριο για να γλιτώσετε αργότερα χρόνο στο σιδέρωμα.

 

Μειώστε την ταχύτητα του πλυντηρίου σας

Όσο πιο αργά γυρίζει το πλυντήριό σας τόσο πιο ατσαλάκωτα θα βγούνε τα ρούχα σας. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για το στεγνωτήριο.

 

Με Αυτά τα Tips το Σιδέρωμα Μειώνεται στο Μισό

Με Αυτά τα Tips το Σιδέρωμα Μειώνεται στο Μισό
Το σωστό δίπλωμα θα σας γλιτώσει χρόνο από το σίδερο.

 

Μην αφήνετε πολύ ώρα τα ρούχα μέσα στο πλυντήριο

Αφού τελειώσει το πλύσιμο των ρούχων σας, μην τα αφήνετε για πολύ ώρα μέσα στο πλυντήριο ή και στο στεγνωτήριο. Ειδικά στο στεγνωτήριο τα ρούχα όσο πιο πολύ «κάθονται» τόσο πιο πολλές «ρυτίδες» αποκτούν.

 

Ψεκάστε τα ρούχα σας

Το σπρέι νερού βοηθάει τα ρούχα να μην τσαλακώνονται πολύ όση ώρα είναι κρεμασμένα στο σχοινί για να στεγνώσουν. Ψεκάστε τα και στη συνέχεια απλώστε τα. Αποφύγετε να ψεκάσετε ευαίσθητα υφάσματα όπως μετάξι.

  12 Κόλπα για καθαρίσετε κάποια πράγματα που νομίζατε ότι θα μείνουν βρώμικα για πάντα
Ψεκάστε τα ρούχα σας
Ψεκάστε τα ρούχα σας με σπρέι νερού πριν τα απλώσετε στο σχοινί.

 

Διπλώστε τα σωστά

Το δίπλωμα των ρούχων πριν το σίδερο έχει μεγάλη σημασία ειδικά αν δεν έχετε σκοπό να τα σιδερώσετε αμέσως. Διπλώστε τα σωστά ώστε να μην δημιουργήσουν «ρυτίδες» που δύσκολα μετά θα σιδερωθούν. Επιλέξτε το δίπλωμα των καταστημάτων για να είστε σίγουροι.

Όπως είδατε με την σωστή τεχνική πλυσίματος, στεγνώματος και διπλώματος μπορείτε να γλιτώσετε αρκετή ώρα από το σιδέρωμα των ρούχων σας. Ακολουθήστε τα παραπάνω tips και αποκτήστε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να κάνετε κάτι πιο δημιουργικό και ενδιαφέρον!

 

spirossoulis.com

Αφήστε μια απάντηση