Στρατηγικές για να χάσεις 1 κιλό μέσα σε 1 εβδομάδα

 

4 βασικές στρατηγικές για να χάσεις 1 κιλό μέσα σε 1 εβδομάδα

4 βασικές στρατηγικές για να χάσεις 1 κιλό μέσα σε 1 εβδομάδα

 

Ούτε δίαιτες express, ούτε  ατελείωτες εξουθενωτικές προπονήσεις.

Το να χάσεις 1 κιλό μέσα σε 1 εβδομάδα δεν είναι δύσκολο, αρκεί να το θελήσεις πραγματικά. Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να συνδυάσεις μια σωστή και ισορροπημένη δίαιτα με άσκηση και έξυπνες αλλαγές-τρικ στη συμπεριφορά σου.

 

4 βασικές στρατηγικές για να χάσεις 1 κιλό μέσα σε 1 εβδομάδα

 

1. Κάνε στρατηγικές αλλαγές στη διατροφή σου:

Αν θες να χάσεις κιλά, ένας είναι ο χρυσός κανόνας που πρέπει να ακολουθείς όσο αφορά στη διατροφή σου:  Οι ποσότητες θερμίδων που προσλαμβάνεις δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπερβαίνουν αυτές που καταναλώνεις. Για να χάσεις 1 κιλό, οι θερμίδες που προσλαμβάνεις καθημερινά δεν πρέπει να ξεπερνούν, αλλά ούτε και να είναι λιγότερες από τις 1100.

Μην  προσπαθήσεις  να καταναλώνεις λιγότερες θερμίδες , γιατί θα εξαντλήσεις τον οργανισμό σου και θα καταλήξεις να νιώθεις στερημένη και πεινασμένη, άρα θα σου είναι πολύ πιο εύκολο να «σπάσεις» τη δίαιτά σου.

2. Φτιάξε ένα βασικό «έξυπνο» πλάνο διατροφής:

Είναι δύσκολο να διασφαλίσεις όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου καθημερινά, με ένα τέτοιο χαμηλά θερμιδικό πρόγραμμα διατροφής. Γι’ αυτό το λόγο… κάνε πλάνο! Δεν χρειάζεται να πεινάσεις, αρκεί να κάνεις στρατηγικές αλλαγές στη διατροφή σου.

Συνδύασε έξυπνα τροφές υψηλές σε φυτικές ίνες, νερό και αντιοξειδωτική δράση. Ιδικά αυτή την εποχή, οι σούπες λαχανικών θα γίνουν ο καλύτερός σου σύμμαχος.

Μια πρόταση 1200 θερμίδων είναι:  1 κούπα φρούτα, 1 1/2  κούπα λαχανικά, 114 γρ. τροφές ολικής άλεσης/ δημητριακά/ψωμί, 85 γρ. κρέας, 3 κούπες άπαχο γάλα και 14 γρ. (περίπου 3 κουταλιές του γλυκού) υγιεινά λιπαρά.

  Τροφές που Βοηθουν να Κάψετε Λίπος σε Χρόνο Μηδέν

 

3. Ασκήσου:

Οι θερμίδες που καις είναι σε άμεση συνάρτηση με την ηλικία και τα κιλά σου, αλλά και την ένταση και τη διάρκεια της προπόνησής σου.

Όπως και να έχει για να δεις αποτελέσματα, φρόντισε να ασκείσαι τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά, επιλέγοντας ιδανικά μια αεροβική άσκηση, όπως τρέξιμο ή jogging. Γενικά οι ασκήσεις cardio, εκτός του ότι σε βοηθάνε να κάψεις θερμίδες και λίπος, ενεργοποιήσουν και το μεταβολισμό σου, για να συνεχίσεις να καις ακόμη και μετά τη προπόνηση.

 

4. Όλα είναι στο μυαλό σου:

Ένας από τους βασικότερους παράγοντες στο να χάσεις κιλά είναι… να το πιστέψεις και να μην το βάλεις κάτω.  Ένας έξυπνος τρόπος είναι να διατηρείς ένα «διατροφικό ημερολόγιο», στο οποίο θα σημειώνεις τις θερμίδες που κατανάλωσες καθημερινά, τις θερμίδες που έκαψες στο γυμναστήριο και φυσικά… τα κιλά που έχασες!

Μπορείς ακόμη να γράφεις τις σκέψεις, τους στόχους σου και όλα όσα σε κινητοποιούν να συνεχίσεις να επιδιώκεις το σκοπό σου. Για την ακρίβεια, έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2008 στο Kaiser Permanente’s Center for Health Research, αποκάλυψε πως άτομα που έγραφαν της διατροφικές τους συνήθειες έτειναν να χάνουν διπλάσιο βάρος σε σχέση με όσους δεν το έκαναν.

 

Το να μάθεις να τρως πιο αργά (και να απολαμβάνεις τη κάθε μπουκιά) είναι επίσης βασικό, καθώς αν τρως γρήγορα συνηθίζεις να τρως μεγαλύτερες ποσότητες. Αυτό συμβαίνει γιατί το στομάχι σου χρειάζεται περίπου 20 λεπτά για να δώσει σήμα στον εγκέφαλο πως έχει χορτάσει. Αν εσύ σ’ αυτό το διάστημα έχεις φάει μια μεγάλη ποσότητα φαγητού απλά και μόνο λόγο… ταχύτητας, εκτός από τη βαρυστομαχιά θα έχεις να αντιμετωπίσεις και μπόλιες περιττές θερμίδες.

  Με αυτές τις 3 συνταγές μαγειρικής σόδας θα κάψετε το περιττό λίπος στο σώμα σας σε χρόνο μηδέν!!!

 

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *