Απλές συμβουλές για να χάσετε βάρος

 

Απλές συμβουλές για να χάσετε βάρος

5 απλές συμβουλές για να χάσετε βάρος

 

Οταν θέλουν να χάσουν βάρος οι άνθρωποι συνήθως, είτε κάνουν δίαιτα, είτε κάνουν γυμναστική.

Το καλύτερο, βέβαια, αν θέλουν να έχουν αποτελέσματα, είναι να συνδυάσουν την άσκηση με την υγιεινή διατροφή.

Εάν κάποιος δεν παρακολουθεί τι τρώει και σκέφτεται να χάσει βάρος μόνο με την άσκηση, τότε έχει μακρύ και δύσκολο δρόμο μπροστά του.

Οι έξυπνοι άνθρωποι γνωρίζουν πως για να χάσουν βάρος θα πρέπει πρώτα να αλλάξουν διατροφικές συνήθειες και ακολούθως να προσθέσουν και σωματική δραστηριότητα στην προσπάθειά τους, ώστε να έχουν τα αποτελέσματα που επιθυμούν.

Διαβάστε παρακάτω πέντε εύκολες συμβουλές διατροφής που θα σας βοηθήσουν όχι μόνο να χάσετε βάρος και να είστε υγιείς, αλλά να κρατήσετε το βάρος που χάσατε μακριά σας.

 

5 απλές συμβουλές για να χάσετε βάρος

Δείτε τι πρέπει να κάνετε:

 

1. Σταματήστε να έχετε εμμονή με το φαγητό

Για τους περισσότερους ανθρώπους που κάνουν δίαιτα, το φαγητό είναι το κέντρο της ύπαρξής τους. Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να σταματήσουν να έχουν τόσο μεγάλη εμμονή με τη διατροφή.

Το ιδανικό είναι να ξεκινήσετε καταναλώνοντας τρία κανονικά γεύματα την ημέρα και να προσθέσετε ενδιάμεσα ένα-δυο σνακ. Το να τρώτε κάθε δύο ώρες δεν πρόκειται να σας βοηθήσει να κρατήσετε το μυαλό σας μακριά από τη διατροφή.

 

2. Μην υπερκαταναλώνετε φαγητό επειδή είναι «υγιές»

Αυτό ισχύει ειδικά για τα τρόφιμα που τρώτε εκτός σπιτιού.

Επειδή είναι «χαρακτηρισμένα» ως υγιή, δεν σημαίνει ότι δεν περιέχουν θερμίδες. Θα μπορούσαν να έχουν οριακά λιγότερες θερμίδες απ’ ό,τι ένα αντίστοιχο φαγητό που δεν θεωρείται υγιές, ή θα μπορούσαν απλά να περιέχουν ένα-δυο συστατικά που τα καθιστούν υγιή, αλλά αυτό δεν πρέπει να σάς δίνει άλλοθι για να τρώτε περισσότερο.

  6 τρόποι να αποκτήσεις τον μεταβολισμό που είχες στα 20!

 

3. Πιάστε ένα μήλο, πριν να βγείτε έξω από το σπίτι

Το να φύγετε από το σπίτι με άδειο στομάχι δεν είναι καθόλου καλή ιδέα. Βάζετε ουσιαστικά τον εαυτό σας στη διαδικασία να καταναλώσει επιπλέον θερμίδες όσο είστε έξω. Αντίθετα, αν φάτε ένα μήλο πριν βγείτε έξω αποτρέπετε τον πειρασμό γιατί το μήλο μπορεί να σας χορτάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μπορεί να σας βοηθήσει ακόμα και στην παραγγελία σας όταν είστε με φίλους γιατί όπως είναι γνωστό παραγγέλνει κανείς περισσότερο παχυντικά φαγητά αν πεινάει. Δοκιμάστε το για ένα μήνα και δείτε πόσο βάρος θα χάσετε απλά και μόνο από αυτό το έξυπνο τέχνασμα!

 

4. Η κατανάλωση ζάχαρης σας κάνει να θέλετε κι άλλη ζάχαρη

Αν τρώτε τροφές πλούσιες σε ζάχαρη, το μόνο που καταφέρνετε, εκτός του ότι δεν χάνετε βάρος, είναι να ποθείτε ακόμα περισσότερο τις τροφές που περιέχουν ζάχαρη. Η ζάχαρη είναι γνωστό πως είναι εθιστική, επιδρά στον εγκέφαλό μας και τον κάνει να αποζητά ακόμα περισσότερο τη γλυκιά γεύση.

Φερθείτε λοιπόν έξυπνα και παραλείψτε ή έστω περιορίστε τη ζάχαρη. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μείνετε μακριά και από τα επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν ζάχαρη ή παράγωγά της.

 

5. Η άσκηση δεν είναι το εισιτήριό σας για την υπερφαγία

Ποτέ μην πιστέψετε πως η πολλή γυμναστική σας επιτρέπει να τρώτε ό,τι θέλετε και όσο θέλετε. Ακόμα και η πιο κουραστική προπόνηση μπορεί να κάψει 300-400 θερμίδες ανά ώρα. Ενα κομμάτι πίτσα είναι τόσες περίπου θερμίδες.

Μην πετάτε λοιπόν την σκληρή δουλειά σας στα σκουπίδια. Μείνετε στο σωστό δρόμο, καταναλώστε υγιεινά φαγητά και συνδυάζοντάς τα ακόμα και με ήπια άσκηση, θα δείτε ότι όχι μόνο θα χάσετε βάρος, αλλά δεν πρόκειται να το ξαναπάρετε.

  Δίαιτα: Οι 3 κίνδυνοι που κρύβει για τα μαλλιά

 

medinova.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *