Απλά Κόλπα Καθαριότητας για να Κάνετε το Σπίτι σας να Λάμπει

Απλά Κόλπα Καθαριότητας για να Κάνετε το Σπίτι σας να Λάμπει

11 Απλά Κόλπα Καθαριότητας για να Κάνετε το Σπίτι σας να Λάμπει

 

Για πολλούς το καθάρισμα είναι η πιο βαρετή εργασία και η χειρότερη τιμωρία στον κόσμο.

Συνήθως αρχίζουμε να καθαρίζουμε μόνο εκείνη τη στιγμή που συνειδητοποιούμε ότι δεν υπάρχει κανένα καθαρό σημείο σε ολόκληρο το σπίτι. Ο καθαρισμός του σπιτιου μπορεί να γινει μια γρήγορη και απλή διαδικασία, αν γνωρίζετε μερικά απλά κόλπα καθαριότητας.

 

11 Απλά Κόλπα Καθαριότητας για να Κάνετε το Σπίτι σας να Λάμπει

 

Πώς να καθαρίσετε τα πιο βρώμικα πράγματα στο μπάνιο

Πώς να καθαρίσετε τα πιο βρώμικα πράγματα στο μπάνιο

Η παλιά κουρτίνα μπάνιου μπορεί να φαίνεται σαν καινούργια εάν τρίψετε όλα τα βρώμικα σημεία, τους κίτρινους λεκέδες και τη μούχλα με διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου και νερού σε ίσα μέρη.

Απλά Κόλπα Καθαριότητας

Για να καθαρίσετε τις οδοντόβουρτσες και να σκοτώσετε όλα τα μικρόβια, μουλιάστε τις σε ξύδι για μια ώρα. Στη συνέχεια πλύντε τις καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Μουλιάστε όσα σφουγγάρια χρησιμοποιείτε τακτικά στο μπάνιο

Μουλιάστε όσα σφουγγάρια χρησιμοποιείτε τακτικά στο μπάνιο σε ίσα μέρη ζεστό νερό και ξύδι για μια ώρα. Στη συνέχεια πλύντε τα καλά με καθαρό νερό και στεγνώστε τα.

 

Πώς να κάνετε μια μπανιέρα άσπρη ξανά

Απλά Κόλπα Καθαριότητας

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε άλατα, λεκέδες και κίτρινες κηλίδες. Ρίξτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ψεκάστε την επιφάνεια της μπανιέρας, περιμένετε μισή ώρα και μετά ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε την επιφάνεια της μπανιέρας πασπαλίζοντάς την πρώτα με μαγειρική σόδα, περιμένοντας λίγα λεπτά και στη συνέχεια ρίχνοντας ξύδι. Στη συνέχεια καθαρίστε απαλά την επιφάνεια με μια βούρτσα και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε την επιφάνεια της μπανιέρας πασπαλίζοντάς την πρώτα με μαγειρική σόδα

Το κιτρικό οξύ αφαιρεί αποτελεσματικά τους κίτρινους λεκέδες. Για να φτιάξετε ένα διάλυμα, χρειάζεστε μια συσκευασία κιτρικό οξύ και ένα φλιτζάνι νερό. Απλώστε το με ένα σφουγγάρι στην επιφάνεια της μπανιέρας και περιμένετε 20 λεπτά. Μετά ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

 

Πώς να αφαιρέσετε τα άλατα από λεκάνη τουαλέτας

Απλά Κόλπα Καθαριότητας

Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα σκόνης μουστάρδας και ίσων μερών κιτρικού οξέος και κορν φλάουρ για να κάνετε τη λεκάνη τουαλέτας να λάμπει σαν καινούργια.

  Πώς να φορτίσεις πιο γρήγορα το κινητό

Για να καθαρίσετε και να φρεσκάρετε μια λεκάνη τουαλέτας, μπορείτε επίσης να φτιάξετε ταμπλέτες καθαρισμού. Ρίξτε 1-2 στη λεκάνη της τουαλέτας για να την καθαρίσετε και να εχετε μια ευχάριστη μυρωδιά.

 

Θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
1/4 φλιτζάνι κιτρικό οξύ
1/2 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 κουταλιά της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου 6%.
15–20 σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο

Ρίξτε τη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ και προσθέστε το κιτρικό οξύ. Σε ένα δεύτερο μπολ ανακατέψτε το ξύδι με το υπεροξείδιο του υδρογόνου. Στη συνέχεια ρίξτε το υγρό στο στεγνό μείγμα σταγόνα-σταγόνα. Προσθέστε το αιθέριο έλαιο και κάντε μικρές μπάλες με ένα κουτάλι. Τοποθετήστε τις σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί και ξηράνετέ τις για τουλάχιστον 6 ώρες. Κρατήστε τις ταμπλέτες σε ένα κλειστό γυάλινο βάζο.

 

Πώς να καθαρίσετε τους αρμούς στα πλακάκια

Πώς να καθαρίσετε τους αρμούς στα πλακάκια

Μπορείτε να καθαρίσετε μούχλα, σκούρους λεκέδες και άλατα στους αρμούς ανάμεσα στα πλακάκια με ένα λευκό κερί παραφίνης. Τρίψτε με το αμβλύ άκρο του κεριού αρκετές φορές. Θα τα καθαρίσει και θα τα προστατεύσει από τη μούχλα και τη βρωμιά στο μέλλον.

Ρίξτε μαγειρική σόδα σε ένα μπολ και χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα βρεγμένη με νερό για να καθαρίσετε βρώμικους αρμούς ανάμεσα στα πλακάκια. Μετά ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Το πάτωμα ή ο τοίχος θα φαίνεται ολοκαίνουργιος!

Απλά Κόλπα Καθαριότητας

Αναμείξτε ζεστό νερό με υπεροξείδιο του υδρογόνου σε αναλογία 2 προς 1. Καθαρίστε με το διάλυμα τους αρμούς των πλακιδίων με μια βούρτσα ή σφουγγάρι. Δεν χρειάζεται να το ξεπλύνετε.

 

Πώς να κάνετε τα πλακάκια να λάμπουν

Πώς να κάνετε τα πλακάκια να λάμπουν

Προσθέστε 15 γρ. κιτρικού οξέος σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και πλύνετε τα πλακάκια με αυτό το διάλυμα. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Το ξύδι μπορεί να καθαρίσει ακόμη και τους πιο βρώμικους τοίχους με πλακάκια. Ψεκάστε την επιφάνεια με ξύδι χρησιμοποιώντας ένα μπουκάλι ψεκασμού, περιμένετε 10 λεπτά και ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Στη συνέχεια σκουπίστε τα πλακάκια με ένα μαλακό πανί από μικροΐνες. Χρησιμοποιώντας αυτή τη μέθοδο, καθαρίζετε και απολυμαίνετε τους τοίχους από πλακάκια.

 

  20 «κόλπα» που… κάνουν τη ζωή ευκολότερη!

Απλά Κόλπα Καθαριότητας για να Κάνετε το Σπίτι σας να Λάμπει

 

Πώς να φρεσκάρετε το πλυντήριο

Μην ξεχνάτε να καθαρίζετε το πλυντήριό σας μία φορά κάθε τρεις μήνες!

Το κιτρικό οξύ μπορεί να αφαιρέσει τα υπολείμματα και τα άλατα που έχουν συσσωρευτεί στο πλυντήριο. Ρίξτε 60 γρ. στη θήκη του απορρυπαντικού και επιλέξτε ένα πρόγραμμα πλύσης με τη μέγιστη θερμοκρασία.

Πώς να φρεσκάρετε το πλυντήριο

Η παρακάτω απλή και αποτελεσματική λύση θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε το πλυντήριο από μέσα.

 

Θα χρειαστείτε:

2 φλιτζάνια ξύδι
¼ φλιτζάνι μαγειρική σόδα
¼ φλιτζάνι νερό
Ένα σφουγγάρι

Ανακατέψτε το νερό και τη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ. Ρίξτε το διάλυμα στη θήκη του απορρυπαντικού. Προσθέστε το ξύδι στον κάδο του πλυντηρίου. Επιλέξτε ένα κανονικό πρόγραμμα πλύσης. Αφού τελειώσει, σκουπίστε όλα τα λάστιχα και την πόρτα με ένα σφουγγάρι. Αφήστε την πόρτα ανοιχτή για να στεγνώσει ο κάδος.

 

Πώς να αφαιρέσετε λεκέδες λαδιού από εστίες κουζίνας αεριού

Απλά Κόλπα Καθαριότητας

Μπορείτε να αφαιρέσετε λεκέδες λαδιού από εστίες κουζίνας αεριού χρησιμοποιώντας μια συνηθισμένη γόμα. Στην πραγματικότητα, οι επαγγελματίες καθαρισμού χρησιμοποιούν συχνά αυτό το κόλπο.

Μπορείτε να καθαρίσετε ακόμα και την πιο λιπαρή εστία χρησιμοποιώντας μόνο χυμό λεμονιού και φέτες λεμονιού. Στύψτε το χυμό, σκουπίστε την εστία με το λεμόνι και περιμένετε 15 λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα βρεγμένο πανί.

 

Πώς να καθαρίσετε το φούρνο χωρίς τη χρήση χημικών

Απλά Κόλπα Καθαριότητας για να Κάνετε το Σπίτι σας να Λάμπει

Είναι εύκολο να αφαιρέσετε τα λάδια και τη βρωμιά από το φούρνο με ένα ποτήρι χλωριούχο αμμώνιο και ένα λίτρο νερό. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150°C και μετά κλείστε τον. Τοποθετήστε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό στη βάση του φούρνου και μια κατσαρόλα με χλωριούχο αμμώνιο στο επάνω μέρος. Κλείστε το φούρνο και αφήστε τον να κρυώσει όλο το βράδυ.

Το επόμενο πρωί, προσθέστε μερικά κουταλάκια του γλυκού οποιοδήποτε απορρυπαντικό και 1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό στην κατσαρόλα με το χλωριούχο αμμώνιο. Σκουπίστε το φούρνο με αυτό το διάλυμα χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι και στη συνέχεια ξεπλύνετε με νερό.

Χρησιμοποιήστε ξύδι για να διατηρήσετε τον φούρνο σας καινούργιο. Απλώστε λίγο ξύδι στην επιφάνεια του με ένα σφουγγάρι. Κλείστε την πόρτα και περιμένετε μερικές ώρες. Στη συνέχεια σκουπίστε τα ελαφρώς βρώμικα σημεία με ένα πανί. Τρίψτε τους πιο δύσκολους λεκέδες με μια βούρτσα. Ξεπλύνετε καλά με νερό.

  Είχε να καθαρίσει τον φούρνο της μήνες, έριξε μόνο 2 υλικά και μόλις είδε τι έγινε «έτριβε» τα μάτια της

Το μπέικιν πάουντερ είναι ένα εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό. Σκουπίστε το φούρνο με ζεστό νερό, πασπαλίστε με μπέικιν πάουντερ και ψεκάστε νερό με ένα μπουκάλι ψεκασμού. Μετά από μισή ώρα, αφαιρέστε τους λεκέδες με ένα υγρό πανί και πλύνετε το φούρνο με νερό. Αυτή η μέθοδος θα βοηθήσει πάνω απ’ όλα να αφαιρέσετε πολύ εύκολα τυχόν λιπαρούς λεκέδες από τη γυάλινη πόρτα.

 

Πώς να φρεσκάρετε ένα στρώμα

Πώς να φρεσκάρετε ένα στρώμα

Τουλάχιστον μία φορά κάθε σεζόν, καθαρίστε το στρώμα χρησιμοποιώντας μόνο το ακροφύσιο για ευαίσθητες επιφάνειες της ηλεκτρικής σκούπας. Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να το κάνετε αυτό κάθε φορά που αλλάζετε τα κλινοσκεπάσματα.

Για να απαλλαγείτε από τη μπαγιάτικη μυρωδιά σε παλιό στρώμα, πασπαλίστε το με μαγειρική σόδα, περιμένετε μισή ώρα και σκουπίστε το καλά με την ηλεκτρική σκούπα.

Μπορείτε να αφαιρέσετε λεκέδες από φρέσκο ιδρώτα με μείγμα υπεροξειδίου του υδρογόνου και υγρού απορρυπαντικού σε αναλογία 2 προς 1.

 

Πώς να καθαρίσετε λεκέδες στο χαλί

Πώς να καθαρίσετε λεκέδες στο χαλί

1 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη σε ένα λίτρο κρύο νερό θα σας βοηθήσει να αφαιρέσετε λεκέδες από καφέ, κακάο ή τσάι.

Για να καθαρίσετε εύκολα τους λεκέδες από μπύρα, κρασί ή ποτό από το χαλί, τρίψτε τους με διάλυμα ζεστού νερού με λίγη σκόνη πλυντηρίου. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με διάλυμα από 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι και 0,5 λίτρο ζεστό νερό.

 

Πώς να καθαρίσετε λεκέδες σε ύφασμα

Απλά Κόλπα Καθαριότητας

Για να αφαιρέσετε λεκέδες από λαδομπογιά σε ύφασμα, χρησιμοποιήστε ένα διάλυμα βενζίνη καθαρισμού, ασετόν και τερεβινθέλαιου σε ίσα μέρη.

Μπορείτε εύκολα να αφαιρέσετε λεκέδες από φρέσκο μελάνι σε ύφασμα με γάλα.

Αλατούχο διάλυμα (1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι ανά φλιτζάνι νερό) θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε λεκέδες γρασιδιού.

 

Απλά Κόλπα Καθαριότητας για να Κάνετε το Σπίτι σας να Λάμπει

πηγή φωτό

toftiaxa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *