Σπάνιος πιγκουίνος της Ανταρκτικής ταξίδεψε κατά λάθος 3.000 χιλιόμετρα μέχρι τη Νέα Ζηλανδία

 

Σπάνιος πιγκουίνος της Ανταρκτικής ταξίδεψε κατά λάθος 3.000 χιλιόμετρα μέχρι τη Νέα Ζηλανδία

Σπάνιος πιγκουίνος της Ανταρκτικής ταξίδεψε κατά λάθος 3.000 χιλιόμετρα μέχρι τη Νέα Ζηλανδία

 

Το ζώο φαινόταν εξαντλημένο και χαμένο

Ενας σπάνιος πιγκουίνος βρέθηκε στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας, τουλάχιστον 3.000 χιλιόμετρα μακριά από το φυσικό του περιβάλλον την Ανταρκτική.

Ο πιγκουίνος Adélie, τον οποίο οι ντόπιοι ονόμασαν στοργικά «Pingu, βρέθηκε χαμένος στην ακτή.

Ο Χάρι Σινγκ, ο κάτοικος της περιοχής που τον βρήκε, είπε ότι στην αρχή νόμιζε ότι ήταν ένα «μαλακό παιχνίδι».

«Πρώτα σκέφτηκα ότι ήταν ένα μαλακό παιχνίδι, ξαφνικά ο πιγκουίνος κούνησε το κεφάλι του, οπότε κατάλαβα ότι ήταν ένας ζωντανός πιγκουίνος», είπε ο κ. Σινγκ στο BBC.

Ο κύριος Σινγκ και η σύζυγός του συνάντησαν για πρώτη φορά τον πιγκουίνο όταν ήταν έξω περπατώντας μετά από μια κουραστική μέρα δουλειάς στην παραλία στο Birdlings Flat, έναν οικισμό νότια της πόλης Christchurch.

Είναι μόνο το τρίτο καταγεγραμμένο περιστατικό με έναν πιγκουίνο Adélie να βρίσκεται στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας.

 

 

Το ζώο φαινόταν εξαντλημένο και χαμένο

Πλάνα του πιγκουίνου που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του κ. Σινγκ στο Facebook έδειξαν τον πιγκουίνο να φαίνεται χαμένος και μόνος. «Δεν κουνήθηκε για μια ώρα… και φαινόταν εξαντλημένος», είπε ο κ. Σινγκ.

Ο κ. Σινγκ κάλεσε διασώστες καθώς ανησυχούσε μιας και ο πιγκουίνος δεν έμπαινε στο νερό, καθιστώντας τον πιθανό στόχο για άλλα αρπακτικά ζώα που περιφέρονται στην παραλία. «Δεν θέλαμε να καταλήξει στο στομάχι ενός σκύλου ή μιας γάτας», είπε.

Τελικά έφτασε στον Τόμας Στράκε ο οποίος αποκαθιστά πιγκουίνους στο νότιο νησί της Νέας Ζηλανδίας για περίπου 10 χρόνια. Ο Στράκε σοκαρίστηκε όταν διαπίστωσε ότι ο πιγκουίνος ήταν ένας Adélie, ένα είδος που ζει αποκλειστικά στη χερσόνησο της Ανταρκτικής. Ο Στράκε μαζί με έναν κτηνίατρο, έσωσαν τον πιγκουίνο το ίδιο βράδυ.

  Ξαναέσμιξα με τον πρώην άντρα μου και τα Χριστούγεννα μου έκανε πρόταση γάμου – Η ιστορία της Σταματίας

 

Λιποβαρής και αφυδατωμένος

Οι εξετάσεις αίματος που έγιναν στον Pingu έδειξαν ότι ήταν ελαφρώς λιποβαρής και αφυδατωμένος. Έκτοτε του έχουν χορηγηθεί υγρά και τρέφεται μέσω σωλήνα.

Ο πιγκουίνος θα απελευθερωθεί τελικά σε μια ασφαλή παραλία στη χερσόνησο των Μπανκς, η οποία είναι απαλλαγμένη από σκυλιά.

Η ανακάλυψη είναι μόλις η τρίτη στην ιστορία που ένας πιγκουίνος Adélie βρέθηκε στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας, μετά από δύο περιστατικά το 1993 και το 1962.

«Νομίζω ότι αν αρχίζαμε να έχουμε ετήσιες αφίξεις πιγκουίνων Adélie, θα σήμαινε στην πραγματικότητα ότι κάτι έχει αλλάξει στον ωκεανό που πρέπει να το καταλάβουμε», δήλωσε ο καθηγητής ζωολογίας του Πανεπιστημίου Otago, Philip Seddon, στον Guardian.

 

newsbeast

filoitexnisfilosofias.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *