Συνήθειες που σε γερνούν και πρέπει να τις κόψεις σήμερα κιόλας

Συνήθειες που σε γερνούν και πρέπει να τις κόψεις σήμερα κιόλας

Συνήθειες που σε γερνούν και πρέπει να τις κόψεις σήμερα κιόλας

 

Εσύ ξέρεις ποιες είναι οι καθημερινές συνήθειες που σε γερνούν αλλά δεν τις ξέρεις; Πάρε μία ιδέα και κόψε τις σήμερα κιόλας.

 

Συνήθειες που σε γερνούν

Συνήθειες που σε γερνούν και πρέπει να τις κόψεις σήμερα κιόλας

Σχεδόν καθημερινά βλέπουμε διαφημίσεις με αντιγηραντικά προϊόντα ή μαθαίνουμε για επιστημονικές έρευνες που μάχονται το γήρας. Μέχρι να γίνει το θαύμα, διάβασε τις συμβουλές μας για να διατηρήσεις για περισσότερο καιρό τη νεανικότητα της επιδερμίδας σου. Και σίγουρα δεν ξέρεις κάποιες καθημερινές συνήθειες που σε γερνούν.

Εδώ θα βρεις την απάντηση.

Γράφει η Κυριακή Δριτσάκου.

 

Συνήθειες που σε γερνούν και πρέπει να τις κόψεις σήμερα κιόλας

ΟΔΗΓΗΣΕ ΜΕ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ

Οι ειδικοί παρατηρούν περισσότερες ρυτίδες και καφέ κηλίδες στην αριστερή πλευρά του προσώπου και στο αριστερό χέρι. Αυτό οφείλεται στην υπερέκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία κατά την οδήγηση.

Ποια είναι η έξυπνη κίνηση; Να φοράς πάντα αντιηλιακή κρέμα με δείκτη προστασίας 30 κατά τη διάρκεια της ημέρας. Και τα γυαλιά ηλίου είναι μία καλή λύση και για την όραση σου στον δρόμο.

 

ΜΗΝ ΠΙΝΕΙΣ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

Κάνεις ακριβώς την ίδια κίνηση που κάνεις όταν καπνίζεις, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λεπτές γραμμές γύρω από τα χείλη. Γι’ αυτό προτίμησε να έχεις μαζί σου αντί για μπουκάλι μια κούπα-θερμός. Μία από τις καθημερινές συνήθειες που σε γερνούν, που σίγουρα δεν ήξερες ότι έχει αυτό το αποτέλεσμα.

ΜΗΝ ΠΙΝΕΙΣ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΚΑΛΙ

 

ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΠΟΛΥ ΖΑΧΑΡΗ

Οι επιστήμονες πρόσφατα ανακάλυψαν ότι η ζάχαρη «κολλάει» με τις πρωτεΐνες και δημιουργεί μόρια, τα οποία καταστρέφουν το κολλαγόνο του δέρματος. Προσπάθησε, λοιπόν, να περιορίσεις την ποσότητα της ζάχαρης που καταναλώνεις ημερησίως.

  ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ. ΜΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΟΛΑΤΡΕΣ !!!

Εκτός από το δέρμα σου θα δεις και αποτελέσματα στην υγεία σου που θα καλυτερέψει. Προτίμησε γλυκαντικά με λίγες θερμίδες (πχ, στέβια ή ζαχαρίνη).

 

ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΟΜΑΝΗΣ

Η τελειομανία σε φορτώνει με αρνητικές σκέψεις, οι οποίες απελευθερώνουν τις ορμόνες του στρες, που προκαλούν τη γήρανση. Στο τέλος της μέρας κάνε ήπια γυμναστική ή διαλογισμό και επιβράβευσε τον εαυτό σου για αυτά που πέτυχε.

 

ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ

Μην αγνοείς τα συμπτώματα κατάθλιψης, αν έχεις. Η κατάθλιψη προκαλεί συρρίκνωση του εγκεφάλου και όσο μένει χωρίς θεραπεία, τόσο επιβαρύνει την επιδερμίδα αλλά και τη συνολική υγεία. Από τις πιο σημαντικές συνήθειες που σε γερνούν και πρέπει να δώσεις σημασία.

 

ΑΠΟΦΥΓΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

Είναι γνωστό ότι το κάπνισμα προκαλεί πρόωρη γήρανση καθώς και πρόωρο γκριζάρισμα των μαλλιών. Ακόμη και ένα δυο τσιγάρα το σαββατοκύριακο καταστρέφουν το κολλαγόνο και δημιουργούν λεπτές γραμμές και ρυτίδες.

ΑΠΟΦΥΓΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥ

Οι δυνατές φιλίες έχουν σημαντικά αντιγηραντικά οφέλη. Οι άνθρωποι που έχουν δυνατές κοινωνικές σχέσεις τείνουν να ζουν περισσότερο.

 

ΜΗΝ ΠΙΝΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΦΕ

Ο καφές, καθώς μεγαλώνουμε, αυξάνει την ορμόνη που ενισχύει την φλεγμονή στο σώμα. Αυτό οδηγεί σε γήρανση των ιστών. Γι’ αυτό περιορίσου στα δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα.

 

ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΗ ΜΑΞΙΛΑΡΟΘΗΚΗ ΣΟΥ

Θα πρέπει να είναι από μετάξι ή βαμβάκι. Σε άλλη περίπτωση, το δέρμα σου θα κρεμάσει και θα αποκτήσεις πρόωρα ρυτίδες. Να διαλέγεις πάντα ένα μαλακό υλικό για τις μαξιλαροθήκες σου και να φροντίζεις να αλλάζεις συχνά για να έχεις ένα υγιές και καθαρό πρόσωπο.

 

  Γυναίκα έχασε 8 εκατομμύρια λίρες στο καζίνο του Λας Βέγκας παίζοντας με τα χρήματα της εταιρείας της

Συνήθειες που σε γερνούν και πρέπει να τις κόψεις σήμερα κιόλας

ΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί την ημέρα έχει αντιγηραντική δράση. Παραπάνω ποσότητα όμως μειώνει το προσδόκιμο ζωής.

ΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

 

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Η κακή στάση του σώματος επιβαρύνει τη σπονδυλική στήλη και την ελαστικότητα των αρθρώσεων.

 

ΑΠΟΦΥΓΕ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Το καλαμάκι σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερη από την πραγματική σου ηλικία, καθώς δημιουργεί λεπτές γραμμές και ρυτίδες γύρω από το στόμα. Μπορείς να πίνεις το ρόφημα σου χωρίς καλαμάκι για να αποφύγεις μία από τις πιο ενοχλητικές συνήθειες που σε γερνούν.

 

Ποιες από τις παρακάτω συνήθειες που προκαλούν γήρανση, ξέρεις και εσύ;

 

eisaimonadiki.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *