Διατροφή θερμίδες τρόφιμα: Ποια τρόφιμα έχουν λίγες θερμίδες και βοηθούν στην απώλεια βάρους

Διατροφή θερμίδες τρόφιμα

Διατροφή θερμίδες τρόφιμα

Ποια τρόφιμα έχουν λίγες θερμίδες και βοηθούν στην απώλεια βάρους

 

ΑΠΟ
ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΚΙΤΖΗ

 

Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα τα οποία έχουν πολύ χαμηλές θερμίδες.

Διατροφή θερμίδες τρόφιμα: Μία από τις πιο απαιτητικές πτυχές της απώλειας βάρους είναι η μείωση των θερμίδων.

Πολλά τρόφιμα χαμηλών θερμίδων μπορούν να σας αφήσουν να αισθάνεστε πεινασμένοι και ανεκπλήρωτα μεταξύ των γευμάτων, καθιστώντας πολύ πιο δελεαστικό να τρώτε υπερβολικά και να απολαύσετε.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά υγιεινά τρόφιμα που είναι γεμάτα και χαμηλά σε θερμίδες.

 

Βρώμη

Βρώμη

Η βρώμη μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε μια υγιεινή διατροφή απώλειας βάρους.

Δεν είναι μόνο χαμηλές σε θερμίδες αλλά και πλούσιες σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες που σας κρατούν γεμάτους.

Μια μερίδα 1/2-φλιτζανιού (40 γραμμάρια) ξηρής βρώμης έχει μόλις 148 θερμίδες, αλλά συσκευάζει 5,5 γραμμάρια πρωτεΐνης και 3,8 γραμμάρια ινών – και τα δύο μπορούν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην πείνα και την όρεξή σας .

 

Ελληνικό γιαούρτι

Διατροφή θερμίδες τρόφιμα

Το ελληνικό γιαούρτι είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης που μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό της όρεξης και στην προώθηση της απώλειας βάρους.

Αν και οι ακριβείς αριθμοί ποικίλλουν μεταξύ εμπορικών σημάτων και γεύσεων, μια μερίδα 2/3 φλιτζανιών (150 γραμμάρια) ελληνικού γιαουρτιού συνήθως παρέχει περίπου 130 θερμίδες και 11 γραμμάρια πρωτεΐνης .

Μία μελέτη σε 20 γυναίκες εξέτασε πώς ένα σνακ γιαουρτιού με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες επηρέασε την όρεξη σε σύγκριση με τα ανθυγιεινά σνακ υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά όπως σοκολάτα ή κράκερ.

Όχι μόνο οι γυναίκες που έτρωγαν γιαούρτι είχαν λιγότερη πείνα, αλλά και κατανάλωναν 100 λιγότερες θερμίδες στο δείπνο από εκείνες που έτρωγαν κράκερ ή σοκολάτα.

  Οι πέντε τροφές που αυξάνουν τις καύσεις λίπους και κάνουν εύκολη τη δίαιτα

 

Σούπα

Σούπα

Στην πραγματικότητα, ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι οι σούπες μπορεί να είναι πιο γεμάτες από τις στερεές τροφές – ακόμη και αν έχουν τα ίδια συστατικά.

Για παράδειγμα, μια μελέτη σε 12 άτομα έδειξε ότι η λεία σούπα επιβράδυνε την εκκένωση του στομάχου και ήταν πιο αποτελεσματική στην προαγωγή της πληρότητας από ένα στερεό γεύμα ή χοντρό σούπα .

Σε μια άλλη μελέτη σε 60 άτομα, η κατανάλωση σούπας πριν από το γεύμα μείωσε τη συνολική πρόσληψη θερμίδων στο μεσημεριανό γεύμα κατά ένα εντυπωσιακό 20%.

 

healthweb.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *