Μαμά σταμάτησε να αγκαλιάζει τον γιο της για να τον σκληραγωγήσει….

 

Μαμά σταμάτησε να αγκαλιάζει τον γιο της για να τον σκληραγωγήσει….

Μαμά σταμάτησε να αγκαλιάζει τον γιο της για να τον σκληραγωγήσει….

 

Όσο χρονών κι αν είναι τα παιδιά μας, όταν είναι ταραγμένα τις περισσότερες φορές χρειάζονται την αγκαλιά μας για να ηρεμήσουν.

Μια μαμά ωστόσο, ανησύχησε βλέποντας πόσο προσκολλημένος πάνω της είναι ο 9χρονος γιος της και αποφάσισε να σταματήσει να τον αγκαλιάζει ώστε να μάθει να διαχειρίζεται μόνος του τα συναισθήματά του και να γίνει ανεξάρτητος.

 

Η μητέρα απευθυνόμενη στους χρήστες του Reddit εξέφρασε τις ανησυχίες της και τα σχόλια που έλαβε ήταν εκατοντάδες. Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της έγραφε:

«Ο γιος μου είναι 9,5 χρονών. Από μικρό συνήθιζα να τον αγκαλιάζω όλη την ώρα.

Όποτε ήταν έστω και λίγο αναστατωμένος, ερχόταν κοντά μου για να τον ηρεμήσω. Το αποτέλεσμα ήταν να είναι ”κολλημένος” πάνω μου και να μην μπορεί να ελέγξει τα συναισθήματά του – σε σημείο που ακόμα εκνευρίζεται και κάνει σαν μικρό παιδί.

Σταμάτησα λοιπόν να τον αγκαλιάζω.

Πρόσφατα ανακάλυψα ότι τον παίρνει αγκαλιές η δασκάλα του στο σχολείο. Προσωπικά μου φαίνεται περίεργο και πιστεύω ότι εμποδίζει τη συναισθηματική του ανάπτυξη.

 

Μαμά σταμάτησε να αγκαλιάζει τον γιο της για να τον σκληραγωγήσει….

Όταν της το συζήτησα, φανερά εκνευρισμένη μου έκανε κήρυγμα για το ότι όλα τα 9χρονα παιδιά χρειάζονται αγκαλιές. Εγώ όμως αυτό δεν το πιστεύω. Εμένα σταμάτησαν να με αγκαλιάζουν όταν ήμουν 6 χρονών και απ’ ότι βλέπω γύρω μου οι περισσότεροι 9χρονοι δεν είναι τόσο ”ευαίσθητοι” όσο ο γιος μου».

Τα σχόλια έπεσαν βροχή κάτω από τη δημοσίευση της μητέρας με πολλούς να παίρνουν το μέρος του παιδιού και να καταδικάζουν την αυστηρότητά της.

  Viral: Η στιγμή που πουλί μπαίνει από τη μπαλκονόπορτα σε διαμέρισμα και προκαλείται πανδαιμόνιο και χάος

Ένας χρήστης έγραψε «Είμαι ολόκληρος άντρας και έχω ανάγκη από αγκαλιές, ειδικά όταν είμαι στενοχωρημένος… Πού είναι το κακό;» ενώ ένας άλλος σχολίασε «Ελπίζω πραγματικά να κατανοήσετε το παιδί σας που απλώς χρειάζεται μια αγκαλιά για να νιώσει αγάπη.

Μάλλον δεν του παρέχετε αυτή την ασφάλεια στο σπίτι γι’ αυτό και τη ζητάει από τη δασκάλα του».

Πηγή: dailyrecor

genous-thilikou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *