Συμμορία τον άφησε αναίσθητο για 23 μέρες και έγινε ερημίτης: Πως ένας φάρος τον έσωσε στη μέση του πουθενά (pics)

Συμμορία τον άφησε αναίσθητο για 23 μέρες και έγινε ερημίτης

Συμμορία τον άφησε αναίσθητο για 23 μέρες και έγινε ερημίτης

Πως ένας φάρος τον έσωσε στη μέση του πουθενά (pics)

 

Η ζωή του Κεν Σμιθ μοιάζει με αυτή του Τομ Χανκς στον ναυαγό, μόνο που ο 74χρονος πλέον από το Ντέρμπισαϊρ

Μια επίθεση από συμμορία που τον οδήγησε σε αυτή την απόφαση, ένα φάρος που του έσωσε τη ζωή! Η ζωή του Κεν Σμιθ θα μπορούσε να έχει γυριστεί ταινία, σαν τον «ναυαγό», μόνο που στην περίπτωση του Τομ Χανκς δεν ήταν από επιλογή η μοναξιά του και η διαβίωση σε ένα νησί, σε αντίθεση με τον 74χρονο πλέον από το Ντέρμπισαϊρ που το επέλεξε ο ίδιος.

Για περίπου 4 δεκαετίες ζει ως ερημίτης στα Χάιλαντς της Σκωτίας μέσα σε μια χειροποίητη καλύβα, στην οποία δεν έχει ούτε ρεύμα ούτε νερό.

Ο Κεν Σμιθ αφού δέχθηκε βάναυση επίθεση από μια συμμορία κακοποιών σε μια βραδινή του έξοδο, όταν ήταν μόλις 26 ετών, αποφάσισε ότι ήθελε να ζήσει «με τους δικούς μου όρους».

 

Ο Κεν είχε μείνει αναίσθητος με αιμορραγία στον εγκέφαλο για 23 μέρες, με τους γιατρούς να φοβούνται ότι δεν θα περπατούσε ξανά ή δεν θα μπορούσε να μιλήσει.

Ο Κεν αψήφησε τις πιθανότητες, στάθηκε στα πόδια του ξανά και πήρε την απόφαση να ζήσει τη ζωή που ήθελε.

Μιλώντας σε ένα ντοκιμαντέρ του BBC, «The Hermit of Treig», εξήγησε ότι μετά την επίθεση ταξίδεψε στον Καναδά όπου περπάτησε 22.000 μίλια μόνος του, πριν αποφασίσει να επιστρέψει στο σπίτι. Μόλις έφτασε στο σπίτι του στο Ντέρμπισαιρ, ο Κεν πληροφορήθηκε θλιβερά νέα:

  «Θέλω να ζήσω για χάρη των παιδιών μου. Είμαι σίγουρη ότι θα γίνω εντελώς καλά»

Οι γονείς του είχαν πεθάνει!

 

Συμμορία τον άφησε αναίσθητο για 23 μέρες και έγινε ερημίτης: Πως ένας φάρος τον έσωσε στη μέση του πουθενά

Ο Κεν είχε μείνει αναίσθητος με αιμορραγία στον εγκέφαλο για 23 μέρες

Έφυγε ξανά και περπάτησε αυτή τη φορά στη Βρετανία για να φτάσει στα περίφημα Χάιλαντς της Σκωτίας. Σκέφτηκε τους γονείς του και άρχισε να κλαίει: «Έκλαιγα σε όλη τη διαδρομή περπατώντας. Σκέφτηκα, “πού είναι το πιο απομονωμένο μέρος στη Βρετανία;” Πήγε σε κάθε κόλπο και μέρος όπου δεν είχε χτιστεί σπίτι.

Εκατοντάδες και εκατοντάδες μίλια στο… τίποτα. Κοίταξα απέναντι από τη λίμνη και είδα αυτό το δάσος» λέει ο ίδιος στο ντοκιμαντέρ. Ήξερε ότι είχε βρει το σωστό μέρος.

Σαράντα χρόνια μετά, ο Κεν έχει φτιάξει τη δική του καμπίνα που διαθέτει τζάκι, αλλά όχι τρεχούμενο νερό, φυσικό αέριο ή ηλεκτρισμό. Καλλιεργεί τα δικά του λαχανικά, παίρνει από το δάσος μούρα και ψαρεύει στη λίμνη.

 

Το 2019 βέβαια πέρασε ένα σοβαρό πρόβλημα, καθώς υπέστη εγκεφαλικό.

Ευτυχώς μπόρεσε να καλέσει βοήθεια χρησιμοποιώντας έναν προσωπικό φάρο που έχει ειδοποιώντας έτσι την Ακτοφυλακή που μπόρεσε να τον μεταφέρει με αεροπλάνο στο νοσοκομείο.

Ένα χρόνο αργότερα τραυματίστηκε ξανά, αφού έπεσε πάνω του ένας σωρός κορμών και χρειάστηκε και πάλι να πάει στο νοσοκομείο. Παρά τις περιπέτειες που πέρασε, ο Κεν δεν είχε καμία πρόθεση να επιστρέψει στον πολιτισμό,. Ούτε φοβάται για το μέλλον του.

«Πέρασα αρκετά περιστατικά, αλλά φαίνεται ότι επέζησα από όλα. Κάποτε θα αρρωστήσω ξανά. Κάτι θα μου συμβεί που θα με πάρει μια μέρα από αυτόν τον κόσμο όπως συμβαίνει με όλους τους άλλους. Αλλά ελπίζω… να φτάσω πρώτα τα 102»!

  Ήθη και Έθιμα της Αποκριάς

 

 

 

gazzetta

Photo Credits: BBC

filoitexnisfilosofias.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *