Τα Μερομήνια μίλησαν: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα;

 

Τα Μερομήνια μίλησαν

Τα Μερομήνια μίλησαν

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα;

 

Τα Μερομήνια μίλησαν: Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα;

Τα μερομήνια είναι ο εμπειρικός τρόπος για να προβλέψει κανείς τον καιρό και ο Γιάννης Δρακακάκης μας ενημερώνει βάση αυτών τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα.

Ο κ. Δρακακάκης είναι 47 ετών και διαθέτει πρατήριο βενζίνης στα Χανιά, ενώ πουλάει και πετρέλαιο θέρμανσης. Επειδή ο κόσμος πάντα τον ρωτούσε τι καιρό θα έχει τον χειμώνα, το 2003 ένας παππούς του έμαθε πώς να διαβάζει τον καιρό. Έτσι έμαθε να «διαβάζει» τα μερομήνια.

«Τα μερομήνια βγαίνουν τις πρώτες 12 μέρες του Αυγούστου. Κάθε μέρα είναι και ένας μήνας», δήλωσε ο κ. Δρακακάκης και εξήγησε την ονομασία αυτής της παράδοσης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως παρατηρώντας αυτές τις συγκεκριμένες ημέρες το φεγγάρι κάνει τις προβλέψεις του. «Η επόμενη εβδομάδα θα είναι ηλιόλουστη και μετά θα ξεκινήσουν οι βροχές», σημείωσε.

«Ο Δεκέμβριος θα είναι κρύος με βροχή και χιόνια, μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, όπου και θα ακολουθήσουν οι Αλκυονίδες ημέρες».

 

Ο κ. Δρακακάκης αποκάλυψε πως έχει κάνει προβλέψεις μέχρι και τον Απρίλιο του 2022. Σύμφωνα με τον ίδιο ο χειμώνας θα είναι βαρύς, μέχρι και το Μάρτιο, ενώ το Πάσχα ο καιρός θα είναι καλοκαιρινός.

 

koitamagazine.gr

  Προσευχήσου στον Αρχάγγελο Ραφαήλ για να φύγει κάθε πόνος..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *