Πώς να Καθαρίσετε Λεκέδες με Χυμό Λεμονιού

Πώς να Καθαρίσετε Λεκέδες με Χυμό Λεμονιού

Πώς να Καθαρίσετε Λεκέδες με Χυμό Λεμονιού

 

Ο χυμός λεμονιού χρησιμεύει ως ένα εντελώς φυσικό καθαριστικό λεκέδων για ρούχα, φλιτζάνια, αρμούς πλακιδίων ακόμη και πλαστικά δοχεία.

Δρα ως λευκαντικός παράγοντας που απομακρύνει τις ουσίες που προκαλούν λεκέδες καθώς απολυμαίνει.

Τα λεμόνια αφαιρούν επίσης αποτελεσματικά το λίπος και τη βρωμιά από τις βρύσες και τα εξαρτήματα της κουζίνας και του μπάνιου.

Όταν αναμιγνύεται με αλάτι, δημιουργεί μια αποτελεσματική πάστα καθαρισμού. Να είστε προσεκτικοί όταν εφαρμόζετε διαλύματα καθαρισμού λεμονιού σε λευκά είδη οικιακής χρήσης ή ρούχα, καθώς μπορεί να ξασπρίσει το χρώμα τους.

 

Πώς να Καθαρίσετε Λεκέδες με Χυμό Λεμονιού

 

Υφάσματα

Υφάσματα

Τα λεμόνια σώζουν τα λερωμένα ρούχα και εξαφανίζουν λεκέδες από λίπη ή σκουριά. Φτιάξτε μια πάστα από χυμό λεμονιού και κρέμα ταρτάρ και τρίψτε την πάνω από στη σκουριάς σε βαμβακερά ή πολυεστερικά υφάσματα.

Ξεπλύνετε μετά από 30 λεπτά και στη συνέχεια πλύνετε ως συνήθως. Για λιπαρούς λεκέδες, τρίψτε με χυμό λεμονιού και αφήστε τα ρούχα να στεγνώσουν. Πλύνετε ταα όπως θα κάνατε συνήθως.

Δοκιμάστε το χυμό λεμονιού σε ένα δυσδιάκριτο σημείο πριν το χρησιμοποιήσετε σε λεκέδες από ρούχα για να βεβαιωθείτε ότι δεν ξασπρίζει το ύφασμα. Μην χρησιμοποιείτε χυμό λεμονιού σε ευαίσθητα υφάσματα όπως μετάξι.

 

Αρμοί πλακιδίων

Πώς να Καθαρίσετε Λεκέδες με Χυμό Λεμονιού

Καθαρίστε τους λεκέδες στους αρμούς πλακιδίων που προκαλούνται από χυμένο τσάι ή άλλες ουσίες ρίχνοντας λίγο χυμό λεμονιού πάνω στη λεκιασμένη περιοχή και τρίβοντάς με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Αφήστε να στεγνώσει για περίπου 30 λεπτά και μετά ξεπλύνετε σκουπίζοντάς με ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι.

Ο χυμός λεμονιού μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αφαίρεση λιπαρών ή αποξηραμένων τροφών από τα κεραμικά πλακάκια δαπέδου και τους πάγκους από πλακάκια.

  Αφαιρέστε τη Μούχλα από το Μπάνιο σας, με ΑΥΤΗ την Καταπληκτική Συνταγή

 

Πλαστικό

Κάντε τους λεκέδες να εξαφανιστούν από πλαστικές σανίδες κοπής και μπολ φαγητού με χυμό λεμονιού.

Για σανίδα κοπής, τρίψτε ένα κομμένο λεμόνι πάνω της, αφήνοντας το χυμό λεμονιού να μουλιάσει για περίπου 15 λεπτά πριν την ξεπλύνετε. Για να αφαιρέσετε λεκέδες όπως σάλτσα ντομάτας από ένα πλαστικό μπολ φαγητού, τρίψτε ένα κομμένο λεμόνι στους λεκέδες ή ρίξτε αρκετό χυμό λεμονιού ώστε να καλύψει το σημείο.

Αφήστε το λεμόνι να στεγνώσει και μετά πλύνετε το πλαστικό με νερό και υγρό πιάτων.

 

Κούπες

Κούπες

Αφαιρέστε τους σκοτεινούς λεκέδες από φλιτζάνια τσαγιού, κούπες καφέ και γυάλινες καφετιέρες με χυμό λεμονιού. Στύψτε ή ρίξτε χυμό λεμονιού στους λεκέδες και αφήστε τον για αρκετά λεπτά.

Σκουπίστε με μια υγρή πετσέτα πιάτων, τρίβοντας το χυμό λεμονιού πάνω στους λεκέδες.

Εάν ο χυμός λεμονιού από μόνος του δεν αφαιρεί τους λεκέδες, ρίξτε λίγο αλάτι στο πανί για να το χρησιμοποιήσετε ως λειαντικό.

 

πηγή φωτό

toftiaxa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *