Θυμάστε τον Ταμτάκο; Πώς είναι σήμερα και τι κάνει – To τροχαίο που τον σημάδεψε

Θυμάστε τον Ταμτάκο;

Θυμάστε τον Ταμτάκο;

Πώς είναι σήμερα και τι κάνει – To τροχαίο που τον σημάδεψε

 

O Mιχάλης Μόσιος ο οποίος ζει πλέον μόνιμα στην Κερατέα, είναι ένας αξιόλογος ηθοποιός και έχει συμμετοχή σε πολλές ταινίες αλλά και θεατρικές παραστάσεις.

Είχε την τύχη να συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του χώρου, όπως η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Κώστας Βουτσάς, ο Στάθης Ψάλτης και άλλοι.

Στο ευρύ κοινό έγινε γνωστός μέσω του κινηματογραφικού τσιγγάνου “Ταμτάκου” από την Αγία Βαρβάρα, ο οποίος φορούσε καρό σακάκια.

Ο Μιχάλης Μόσιος ενσάρκωσε τον ρόλο σε 14 βιντεοταινίες, από το 1983 μέχρι και το 1990, αλλά και σε αρκετές επιθεωρήσεις.

O Mιχάλης Μόσιος

 

Το μοιραίο τροχαίο που σκοτώθηκε η σύντροφός του

Το 1974 η αρραβωνιαστικιά του σκοτώθηκε σε ατύχημα που είχαν με το μηχανάκι.

Το ζευγάρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ο Μόσιος είχε πάθει διάσειση και έσπασε τον ώμο του. Όμως, η φίλη του είχε τραυματιστεί σοβαρά και λίγες μέρες αργότερα ξεψύχησε.Ο ηθοποιός έπαθε κατάθλιψη. «Δεν άκουγα, δεν μιλούσα, δεν κοιμόμουν, δεν έτρωγα. Ήμουν εγώ και τα κόκαλά μου», είχε δηλώσει σε συνέντευξή του.

Σιγά σιγά με τη βοήθεια δυο φίλων του από τη Θεσσαλονίκη, συνήλθε. Όμως, δεν την ξέχασε ποτέ και έχει ακόμα πράγματά της.

Εκείνη τη χρονιά ο Μόσιος έπαιξε με την Ρένα Βλαχοπούλου στην παράσταση «Ο Σεΐχης Της Καβάλας».

 

Θυμάστε τον Ταμτάκο; Πώς είναι σήμερα και τι κάνει – To τροχαίο που τον σημάδεψε

Εκτός από την Βλαχοπούλου, συνεργάστηκε και με άλλα μεγάλα ονόματα, όπως ο Ντίνος Ηλιόπουλος, η Κατερίνα Γιουλάκη, ο Νίκος Ρίζος, ο Γιώργος Φούντας, ο Νίκος Κούρκουλος, η Μπέτυ Λιβανού και η Χρυσούλα Διαβάτη. Μετά το τέλος των βιντεοταινιών, ο θρυλικός Ταμτάκος ξεχάστηκε. Συνέχισε όμως να κάνει επιθεωρήσεις.

  Έγραψε ένα Γράμμα στη Γυναίκα του ζητώντας της Διαζύγιο. Η Απάντησή της; Θα σας αφήσει Άφωνους!

 

Η άγνωστη καριέρα του Μιχάλη Μόσιου στο θέατρο

Το μεγάλο παράπονο του ηθοποιού είναι ότι μετά τη μεγάλη επιτυχία του Ταμτάκου, δεν είχε προτάσεις για κάποιον άλλο ρόλο παρόλο που στο παρελθόν είχε παίξει σε δεκάδες παραστάσεις.

Ο Μιχάλης Μόσιος σπούδασε στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Η καριέρα του ξεκίνησε με ρόλους σε αρχαία έργα και παραστάσεις ξένων θεατρικών συγγραφέων. Έπαιξε Αριστοφάνη, Αισχύλο και Σοφοκλή, ενώ ακολούθησαν ρόλοι στον «Μάκβεθ» του Σαίξπηρ και στον «Φάουστ» του Γκαίτε. Το 1972 κατέβηκε στην Αθήνα, όπου υπήρχαν περισσότερες ευκαιρίες.

Έπαιξε στην παράσταση «Ριχάρδος Γ» πλάι στον Δημήτρη Χορν. Ο Μόσιος έπαιξε σε πολλές ακόμα θεατρικές παραστάσεις. Δεν υπήρξε ούτε μια χρονιά που να έμεινε εκτός σκηνής. Ακόμη και όταν περνούσε δύσκολα….

 

athensmagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *