Τρόποι για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές του πλυντηρίου πιάτων

3 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές του πλυντηρίου πιάτων

3 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές του πλυντηρίου πιάτων

 

Ανοίγετε την πόρτα του πλυντηρίου πιάτων και βγαίνει μία άσχημη μυρωδιά;

Συμβαίνει συχνά! Κομμάτια φαγητού παγιδεύονται σε σχισμές, συσσωρεύεται λιπαρή βρωμιά, αναπτύσσεται μούχλα, εναποθέσεις σκληρού νερού είναι κάποιες από τις αιτίες!

Αυτή η μυρωδιά μούχλας δεν είναι απλώς μια επίθεση στις αισθήσεις σας…μπορεί επίσης να μειώσει την απόδοση του πλυντηρίου πιάτων σας.

Ευτυχώς, οι μυρωδιές του πλυντηρίου πιάτων μπορούν να φύγουν αρκεί να δράσουμε με τον σωστό τρόπο!

Πριν όμως φτάσουμε σε αυτό, θα πρέπει να δούμε τι φταίει και μυρίζει άσχημα το πλυντήριο πιάτων!

Θα σας παρουσιάσω τους λόγους που μυρίζει άσχημα το πλυντήριο πιάτων και θα σας δώσω 3 συμβουλές για να το καθαρίσετε με φυσικό τρόπο!

 

3 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές του πλυντηρίου πιάτων

Για ποιους λόγους μυρίζει άσχημα το πλυντήριο πιάτων

 

Αφήνετε πολλές ώρες άπλυτα τα πιάτα στο πλυντήριο

3 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές του πλυντηρίου πιάτων

Σε οικογένειες δύο ή τριών ατόμων, που δεν είναι πολυμελείς, το πλυντήριο πιάτων δεν γεμίζει αμέσως. Καθυστέρηση λίγων ημερών στο πλύσιμο όσο περιμένετε να γεμίσει θα προκαλέσει άσχημη μυρωδιά στο πλυντήριο πιάτων.

Διατίθενται μηχανήματα μικρού προγράμματος και μικρότερα πλυντήρια πιάτων για οικογένειες που δεν είναι πολυμελείς.

 

Βουλωμένο φίλτρο

Βουλωμένο φίλτρο

Το φίλτρο, το οποίο φιλτράρει το βρώμικο νερό που ρέει από τα πιάτα, θα πρέπει να καθαρίζεται συχνά.

Τα φίλτρα που δεν καθαρίζονται συχνά θα προκαλέσουν φράξιμο στους σωλήνες και τα υπολείμματα τροφών που συσσωρεύονται εκεί θα προκαλέσουν άσχημη μυρωδιά.

Χάρη στα φίλτρα που καθαρίζονται κάθε δύο εβδομάδες, μπορεί να αποφευχθεί ο σχηματισμός οσμής και ταυτόχρονα, διασφαλίζει ότι τα πιάτα καθαρίζονται καλύτερα.

  9 Εύκολα Κόλπα Καθαρισμού που θα Κάνουν το Μπάνιο σας να Λάμπει και να Μυρίζει Φρεσκάδα

 

Λίπανση του σωλήνα βρώμικου νερού του πλυντηρίου πιάτων

Ανάμεσα στα πιάτα που πλένονται καθημερινά, υπάρχουν και υπερβολικά λιπαρά πιάτα. Αυτά τα λάδια, που κολλάνε στον εύκαμπτο σωλήνα του βρώμικου νερού κατά το πλύσιμο, μπορεί να προκαλέσουν φράξιμο στους νεροχύτες, πλημμύρες και δυσάρεστες οσμές στην κουζίνα.

Η αντικατάσταση του σωλήνα του πλυντηρίου πιάτων σε τακτά χρονικά διαστήματα εξαλείφει το πρόβλημα.

 

Αφαίρεση άσχημης μυρωδιάς στο πλυντήριο πιάτων με χημικές μεθόδους

3 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές του πλυντηρίου πιάτων

Υπάρχουν διάφορες μάρκες καθαριστικών που κυκλοφορούν στην αγορά για τον καθαρισμό του πλυντηρίου πιάτων.

Επειδή αυτά τα καθαριστικά, τα οποία πρέπει να χρησιμοποιούνται όταν το πλυντήριο πιάτων είναι άδειο, περιέχουν βαριές χημικές ουσίες, συνιστάται να λειτουργείτε το μηχάνημα όταν είναι άδειο για να το ξεπλύνετε μία φορά.

Αυτά τα απορρυπαντικά, τα οποία καθαρίζουν τα άλατα ασβεστίου καθώς και τα υπολείμματα τροφών στα πλυντήρια πιάτων, θα εξασφαλίσουν ότι το εσωτερικό του πλυντηρίου είναι τόσο καθαρό και φωτεινό όσο ήταν την πρώτη μέρα μετά το πλύσιμο.

Επιπλέον, η σόδα που χρησιμοποιείται στο πλυντήριο λειτουργεί τοποθετώντας την στο τμήμα του απορρυπαντικού όταν το μηχάνημα είναι άδειο. Όταν τελειώσει το πρόγραμμα, θα δείτε ότι το πλυντήριο πιάτων είναι καθαρό και οι άσχημες μυρωδιές έχουν εξαφανιστεί. Στο τέλος της πλύσης, το πλυντήριο πιάτων πρέπει να είναι άδειο και να ξεπλένεται.

 

Αφαίρεση άσχημων μυρωδιών στο πλυντήριο πιάτων με φυσικές μεθόδους

Πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπήρουνα που πλένονται στο πλυντήριο πιάτων έρχονται σε άμεση επαφή με το σώμα μέσω τροφών και ποτών. Τα χημικά υπολείμματα που συσσωρεύονται σε αυτά τα υλικά κουζίνας εισέρχονται στο σώμα μέσω του στόματος.

Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό για την υγεία να προτιμάτε φυσικές μεθόδους, όχι χημικές, για τον καθαρισμό του πλυντηρίου πιάτων. Αν χρησιμοποιείτε χημικά καθαριστικά θα πρέπει να προσέχετε να ξεπλένετε πολύ καλά.

  Λόγοι για να χρησιμοποιήσουμε λευκό ξύδι στο πλυντήριο των ρούχων

 

Καθαρισμός πλυντηρίου πιάτων με ξύδι

Καθαρισμός πλυντηρίου πιάτων με ξύδι

Το ξύδι, το οποίο χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλα τα είδη καθαρισμού του σπιτιού, εάν προστεθεί στο πλυντήριο πιάτων κατά τη διάρκεια του πλυσίματος, θα αποτρέψει τον σχηματισμό αλάτων και θα καθαρίσει το εσωτερικό του πλυντηρίου πιάτων.

Εκτός από το πλύσιμο, το ξύδι αναμεμειγμένο με νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει το εσωτερικό του πλυντηρίου. Η μυρωδιά του ξυδιού δεν είναι μόνιμη, θα εξαφανιστεί σύντομα αν ανοίξετε το πλυντήριο πιάτων για λίγη ώρα.

 

Καθαρισμός πλυντηρίου πιάτων με μαγειρική σόδα και λεμόνι

3 τρόποι για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές του πλυντηρίου πιάτων

Η μαγειρική σόδα αραιωμένη με λεμόνι είναι ιδανική για τον καθαρισμό του πλυντηρίου πιάτων!

Τρίψτε το άδειο πλυντήριο πιάτων με τη βοήθεια ενός πανιού στο οποίο θα βάλετε την αραιωμένη μαγειρική σόδα με το λεμόνι. Επίσης μπορείτε να βάλετε αυτό το μείγμα και να κάνετε μία πλύση στο πλυντήριο των πιάτων χωρίς πιάτα μέσα ώστε να καθαρίσει τους σωλήνες.

Είναι επίσης μια υγιεινή και αποτελεσματική μέθοδος για τον καθαρισμό του μηχανήματος, την αφαίρεση ασβέστη και τις δυσάρεστες οσμές, βάζοντας μαγειρική σόδα στη θήκη απορρυπαντικού πιάτων.

 

Αλάτι και βόρακα

Ο βόρακας είναι ένα φυσικό ορυκτό που αποτελείται από νερό, οξυγόνο, νάτριο και βόριο.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλους τους καθαρισμούς στην κουζίνα με το απολυμαντικό του χαρακτηριστικό. Απαιτείται όμως καλό ξέπλυμα μετά τη χρήση του για να αποφευχθεί η άμεση επαφή με το πεπτικό σύστημα.

Βάλτε μία κουταλιά της σούπας βόρακα και μία κουταλιά της σούπας αλάτι στη θήκη του απορρυπαντικού του πλυντηρίου πιάτων. Στο τέλος του προγράμματος, θα δείτε ότι το πλυντήριο πιάτων έχει καθαριστεί και οι άσχημες μυρωδιές έχουν εξαφανιστεί.

  Το κόλπο μιας γιαγιάς για να στεγνώνουν τα πάντα στο πλυντήριο πιάτων [βίντεο]

 

tospitakimou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *