Εξαιρετικά κόλπα για να κάνετε το μπάνιο σας να αστράφτει

 

Εξαιρετικά κόλπα για να κάνετε το μπάνιο σας να αστράφτει

 

Το να διατηρείτε το μπάνιο καθαρό δεν είναι εύκολη υπόθεση και απαιτεί πολύ χρόνο και προσπάθεια.

Οι βουλωμένες από τρίχες αποχετεύσεις, η μούχλα που αγαπά την υγρασία, οι βρώμικες πόρτες της ντουζιέρας και κυρίως η τουαλέτα, όλα δημιουργούν μια δυσάρεστη αγγαρεία, την οποία καλούμαστε να κάνουμε σε καθημερινή σχεδόν βάση.

Υπάρχουν όμως τρόποι για να διατηρούμε το μπάνιο μας καθαρό με τη λιγότερη δυνατή προσπάθεια!

 

7 εξαιρετικά κόλπα για να κάνετε το μπάνιο σας να αστράφτει!

 

Καθρέφτες χωρίς σημάδια

Εάν δεν είστε λάτρεις των ακριβών εμπορικών καθαριστικών που πολλά από αυτά αφήνουν αυτές τις ενοχλητικές γραμμές στους καθρέφτες σας, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας καθαριστικό χωρίς χημικά στο σπίτι.

Απλώς φτιάξτε ένα διάλυμα μαγειρικής σόδας και οξυζενέ, ψεκάστε το στον καθρέφτη και σκουπίστε το με ένα σφουγγάρι για να φύγουν τα σημάδια.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κρέμα ξυρίσματος.

Όχι μόνο θα κάνει τις γυάλινες επιφάνειές σας να λάμπουν, αλλά θα αποτρέψει επίσης τους υδρατμούς του καθρέφτη του μπάνιου σας μετά το επόμενο ζεστό ντους σας.

 

Αστραφτερή μπανιέρα

Εξαιρετικά κόλπα για να κάνετε το μπάνιο σας να αστράφτει

Ένας τρόπος για να απαλλαγείτε από τα μικρόβια και να κάνετε την μπανιέρα σας να φαίνεται ξανά σαν καινούρια είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από 1/2 φλιτζάνι ξύδι, 1 φλιτζάνι οινόπνευμα και 1/4 φλιτζάνι νερό.

Προσθέστε όλα τα υλικά σε 4 λίτρα ζεστό νερό. Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στις βρώμικες περιοχές, αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε καλά. Θα εκπλαγείτε με το πόσο καθαρή θα είναι η μπανιέρα σας.

  Μετατρέπει αραχνιασμένα τούβλα στο πιο όμορφο διακοσμητικό αυλής που έχετε δει ποτέ!

 

Καθαρή τουαλέτα

Ένα τυπικό στοματικό διάλυμα μπορεί να αποτελέσει ένα τέλειο καθαριστικό για την τουαλέτα σας.

Διαλύστε το στοματικό διάλυμα ή την οδοντόκρεμα σας σε νερό, εφαρμόστε αυτό το μείγμα στη βρώμικη επιφάνεια, περιμένετε 30 λεπτά, στη συνέχεια τρίψτε καλά με τη βούρτσα της τουαλέτας και ξεπλύνετε.

 

Πεντακάθαρα πλακάκια

Πεντακάθαρα πλακάκια

Ένα βαμβάκι εμποτισμένο με χλωρίνη θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα πλακάκια σας εξαιρετικά λαμπερά και απαλλαγμένα από λεκέδες νερού. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε στοματικό διάλυμα ή οδοντόκρεμα για αυτή τη δουλειά.

 

Απαλλαγείτε από τη σκουριά

Η απαλλαγή από τη σκουριά είναι ευκολότερη από ό,τι φαίνεται. Απλώς ρίξτε αλάτι στην περιοχή που έχει σκουριάσει, τρίψτε την και πιέστε λίγο χυμό λεμονιού από πάνω. 

Ο χυμός λεμονιού αντιδρά με τη σκουριά για να τη διαλύσει από την επιφάνεια και το αλάτι απορροφά τους λεκέδες σκουριάς. Αφήστε το διάλυμα όλη τη νύχτα και ξεπλύνετε το πρωί.

 

Ταβάνι χωρίς σκόνη

7 εξαιρετικά κόλπα για να κάνετε το μπάνιο σας να αστράφτει!

 

7 εξαιρετικά κόλπα για να κάνετε το μπάνιο σας να αστράφτει!

Για μια καθαρή και χωρίς σκόνη οροφή, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από 1 φλιτζάνι ξίδι σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.

Βουτήξτε μια σφουγγαρίστρα στο παρασκευασμένο διάλυμα και αρχίστε να καθαρίζετε την οροφή σας. Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να φοράτε γυαλιά ασφαλείας όταν κάνετε αυτού του είδους τις εργασίες.

 

Καθαρίστε τις κουρτίνες μπάνιου

Σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ανακατέψτε μαζί 500 ml λευκαντικού για όλες τις χρήσεις και 2 κουταλιές της σούπας υγρό πιάτων.

Ψεκάστε αυτό το διάλυμα σε όλη την επιφάνεια της κουρτίνας του μπάνιου σας, αφήστε το να καθίσει για αρκετά λεπτά και μετά ξεπλύνετε. Η κουρτίνα σας θα μοιάζει ξανά σαν καινούργια.

  10 τρόποι για να κρατήσετε τη ζέστη στο σπίτι το χειμώνα

 

ΠΗΓΗ brightside.me

tospitakimou.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *