Η ροζ πανσέληνος Απριλίου 2022

 

Η ροζ πανσέληνος Απριλίου 2022

Η ροζ πανσέληνος Απριλίου 2022

 

Πανσέληνος: Τον Απρίλιο θα έρθει και είναι γνωστή και ως «Ροζ Φεγγάρι».

Και ο Απρίλιος έχει ωραίο φεγγάρι. Κάθε μήνα έχουμε και μία πανσέληνο.

Πανσέληνος ονομάζεται η σεληνιακή φάση κατά την οποία η σελήνη, ο μοναδικός δορυφόρος της Γης, φαίνεται “πασιφαής”.

Θα την δούμε στον νυχτερινό ουρανό το Σάββατο 16 Απριλίου 2022. Γιατί, όμως, πήρε το όνομα «Ροζ Φεγγάρι» και ποια είναι τα άλλα ονόματα που έχουν αποδοθεί στην πανσέληνο του Απριλίου.

Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρο το στραμμένο προς την Γη ημισφαίριό της φαίνεται ως ένας πλήρης φωτεινός κυκλικός δίσκος στον ουρανό.

 

Η ροζ πανσέληνος Απριλίου 2022

Στη φάση της Πανσελήνου η Σελήνη διέρχεται κατά το μεσονύκτιο από τον μεσημβρινό του τόπου που παρατηρείται, δηλαδή 12 ώρες ακριβώς μετά τη διάβαση του Ήλιου από τον ίδιο μεσημβρινό.

Συνεπώς την ώρα που ανατέλλει η Πανσέληνος δύει ο Ήλιος. Η πανσέληνος αποκαλείται στην κοινή γλώσσα ή στη λογοτεχνία και ολόγιομο φεγγάρι.

 

Πότε πέφτει η πανσέληνος με το ροζ χρώμα;

Στα παλαιότερα χρόνια, η Πανσέληνος του Απριλίου συνέπιπτε με το άνθισμα των λουλουδιών και συγκεκριμένα ενός αγριολούλουδου, ιθαγενούς της ανατολικής Βόρειας Αμερικής.

Ο λόγος για το Phlox subulata που είναι περισσότερο γνωστό σαν έρπουσα φλοξ ή βρύα phlox. Παράλληλα, είχε το όνομα “ροζ βρύα”. Έτσι, λοιπόν, έμεινε η συγκεκριμένες πανσέληνος ν’ αποκαλείται και Ροζ.

Έτσι, το Σάββατο 16 Απριλίου, στον νυχτερινό ουρανό θα δούμε την Πανσέληνο του Απριλίου, η οποία είναι γνωστή και ως «Ροζ Φεγγάρι». Μπορεί το πραγματικό της χρώμα να διαφέρει, όμως σίγουρα θα χαρακτηρίσει τη διάθεσή μας.

  Τι απέγιναν οι τρεις μάγοι που προσέφεραν τα δώρα στον Χριστό

Η Πανσέληνος θα κορυφωθεί στις 01:22 τα ξημερώματα. Ειδικότερα, η πανσέληνος του Απριλίου είναι η δεύτερη ανοιξιάτικη πανσέληνος της χρονιάς.

Το Ροζ Φεγγάρι υπόσχεται να μας οδηγήσει σε ένα νέο πνευματικό επίπεδο, όπως κάθε χρόνο. Θα φέρει αρμονία στη ζωή μας, θα μας βοηθήσει να εξισορροπήσουμε τις καταστάσεις και να ηρεμήσουμε.

Η πανσέληνος και τα συναισθήματά μας θα νικήσουν τη λογική. Θα σταματήσουμε να ασχολούμαστε με ζητήματα που μας κρατούν πίσω και θα δούμε τα πράγματα από μια ευρύτερη οπτική.

 

newse.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *