Θα σου λύσει τα χέρια – Κάνει θαύματα αυτό το σπιτικό καθαριστικό για τα λίπη με μαγειρική σόδα

Θα σου λύσει τα χέρια – Κάνει θαύματα αυτό το σπιτικό καθαριστικό για τα λίπη με μαγειρική σόδα

Θα σου λύσει τα χέρια - Κάνει θαύματα αυτό το σπιτικό καθαριστικό για τα λίπη με μαγειρική σόδα

 

Θαύματα κάνει το μείγμα που μπορείς να φτιάξεις με μαγειρική σόδα.

Αυτό το σπιτικό καθαριστικό για τα λίπη πρόκειται να “λύσει” τα χέρια σε πολλές νοικοκυρές, ενώ σας έχουμε κι άλλα κόλπα με την μαγειρική σόδα για να μοσχομυρίζει το σπίτι.

Το ταψί σας έχει γίνει τόσο δύσκολο στο καθάρισμα, ωστόσο πριν σπεύσετε να αγοράσετε ειδικά καθαριστικά ή οποιοδήποτε άλλο καθαριστικό εμπορίου που υπόσχεται την άμεση λάμψη των σκευών σας εμείς σας έχουμε τη λύση και κρύβεται απλά στα ντουλάπια της κουζίνας σας.

 

Τα υλικά για το σπιτικό καθαριστικό με μαγειρική σόδα για τα λίπη

Υπεροξείδιο του Υδρογόνου (Οξυζενέ)
Μαγειρική Σόδα
Μπουκάλι Ψεκασμού
Λαδόκολλα

 

Τα Βήματα που θα ακολουθήσουμε

Σκορπίστε γενναιόδωρα μαγειρική σόδα στο ταψί και κυρίως στα πολύ λερωμένα σημεία.
Ψεκάστε με ένα μπουκάλι υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ), τα σημεία όπου έχετε ρίξει τη μαγειρική σόδα.Καθαρισμός ταψιού

Πιέστε με τα δάχτυλα το μείγμα, μέχρι να γίνει σαν πάστα.
Αφήστε το μείγμα να δράσει για 1-2 ώρες.
Σκουπίστε το ταψί, τρίβοντάς το με μία πετσέτα. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Εάν το ταψί εξακολουθεί να είναι λερωμένο, επαναλάβετε τη διαδικασία.
Το ταψί σας τώρα αστράφτει!

Μετά το πλύσιμο όμως τον πιάτων δεν μπορείτε με τίποτα να καθαρίσετε τον νεροχύτη της κουζίνας σας από την βρωμιά που έχει κολλήσει στα τοιχώματα; Αυτό το μείγμα επίσης με μαγειρική σόδα και λεμόνι, όπως και μερικά άλλα μυστικά θα τον κάνουν σαν καινούριο.

Η μαγειρική σόδα λειτουργεί και σαν ήπιο λειαντικό, επομένως είναι ένα χρήσιμο καθαριστικό για τον νεροχύτη. Μπορεί να πασπαλίσετε με μαγειρική σόδα τον νεροχύτη σας και στην συνέχεια να τον τρίψετε με ένα σφουγγάρι.

  Αυτά τα 6 Άσχημα Πράγματα Μπορούν να Ομορφύνουν Πανεύκολα με Λίγη Μπογιά

Η Μπέκι Ραπιντσούκ, γνωστή και ως «Clean Mama», αποκάλυψε στην Huffington Post ότι της αρέσει να αναμειγνύει την μαγειρική σόδα με 20-30 σταγόνες αιθέριου ελαίου για άρωμα ενώ προσθέτει και λίγο υγρό πιάτων προτού αρχίσει να τρίβει. «Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κάνετε αρωματοθεραπεία την ώρα που εκτελείται μια καθόλου διασκεδαστική δουλειά» σημειώνει.

 

Θα σου λύσει τα χέρια – Κάνει θαύματα αυτό το σπιτικό καθαριστικό για τα λίπη με μαγειρική σόδα

 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα και για το πιο δύσκολο σημείο του σπιτιού σας – Θα πάρει μόνο λίγη ώρα

Μια από τις πιο δύσκολες δουλειές καθαριότητας στην κουζίνα, είναι ο απορροφητήρας. Η λύση που ακολουθεί, όχι μόνο είναι εύκολη, αλλά και πλήρως οικολογική καθώς το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 2 κουταλιές μαγειρική σόδα και νερό.

Ποια ήταν η τελευταία φορά που κοιτάξατε πάνω από την κουζίνα σας για να ελέγξετε το φίλτρο του απορροφητήρα; Αν δεν το έχετε κάνει για καιρό, σας προειδοποιούμε: δεν θα είναι καθόλου όμορφο το όμορφο θέαμα, ενώ η μαγειρική σόδα μπορεί να βοηθήσει και τα μαλλιά σου (δες εδώ πώς)!

Το φίλτρο του απορροφητήρα σας δουλεύει πριν από εσάς για εσάς απομακρύνοντας από την κουζίνα σας τις οσμές του φαγητού και συγκεντρώνοντας πάνω του όλα τα λίπη.

Τα λίπη όμως μπορεί να εμποδίσουν σημαντικά την καλή λειτουργία του, μειώνοντας σημαντικά την απόδοσή του.

Κατ’ αρχάς, κλείστε τον γενικό διακόπτη του ρεύματος για να αφαιρέσετε το προστατευτικό πλέγμα. Στην συνέχεια, μπορείτε να αφαιρέστε το φίλτρο του απορροφητήρα. Αν το φίλτρο είναι από άνθρακα ή υαλοβάμβακα, φροντίστε να τα αντικαθιστάτε κάθε 4 και 2 μήνες αντίστοιχα, ανάλογα πάντα με τη χρήση που του κάνετε.

  Καθαρίστε τα παντζούρια σας: Ο έξυπνος τρόπος για να τα κάνετε να λάμπουν

Αν, ωστόσο, το φίλτρο του απορροφητήρα σας είναι μεταλλικό, δεν έχετε παρά να γεμίσετε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.

Λίγο πριν βράσει, ρίξτε στο νερό 1/2 φλ. μαγειρική σόδα σιγά-σιγά γιατί η σόδα θα κάνει το νερό να αφρίσει απότομα. Στη συνέχεια, με την κατσαρόλα ακόμα πάνω στο αναμμένο μάτι.

Βουτήξτε το μισό φίλτρο μέσα στο νερό αφήστε το για λίγη ώρα εκεί μέχρι να δείτε τα λίπη να διαλύονται και να «έρχονται» στην επιφάνεια του νερού. Έπειτα, αναποδογυρίστε το φίλτρο του απορροφητήρα και επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με την άλλη πλευρά του.

Προσοχή!

Επειδή το φίλτρο θα καίει, μην ξεχάσετε να το κρατάτε με γάντι κουζίνας ή μια πετσέτα.

Όταν ολοκληρώσετε τη διαδικασία, αφήστε το φίλτρο όρθιο να στεγνώσει προτού το τοποθετήσετε πίσω στη θέση του.Σε περίπτωση που δεν καθάρισαν πλήρως τα φίλτρα, επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία με καθαρό νερό χωρίς μαγειρική σόδα.

 

πηγή

Αφήστε μια απάντηση