Τραχήλα: Το πέτρινο ψαροχώρι στη Μεσσηνία, πραγματικός παράδεισος ηρεμίας

 

Τραχήλα: Το πέτρινο ψαροχώρι στη Μεσσηνία, πραγματικός παράδεισος ηρεμίας

Τραχήλα: Το πέτρινο ψαροχώρι στη Μεσσηνία, πραγματικός παράδεισος ηρεμίας

 

Ένας προορισμός χαλάρωσης με μανιάτικο ταμπεραμέντο – Δείτε τις φωτογραφίες

Η Τραχήλα είναι ένα από τα άγνωστα χωριά της Μεσσηνίας, που έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα περίφημα χωριά της Μάνης.

Τα πέτρινα κτίρια που φτάνουν σχεδόν μέχρι το κύμα, το άγριο τοπίο ολόγυρά του και το γαλήνιο μπλε της θάλασσας, δημιουργούν ένα μέρος όπου ο καθένας θα ήθελε να βρίσκεται.

Έναν μικρό πραγματικό παράδεισο που όλοι αξίζει να ανακαλύψουν κάποια στιγμή.

 

Τραχήλα: Το πέτρινο ψαροχώρι στη Μεσσηνία, πραγματικός παράδεισος ηρεμίας

Και ενώ οι περισσότεροι στο άκουσμα της λέξης Μάνη, φέρνουν στο νου κάποιον από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της περιοχής όπως το Λιμένι, η Αρεόπολη και το Οίτυλο, η δυτική Μάνη, αυτή της Μεσσηνίας, κρύβει εξίσου φανταστικές εκπλήξεις στους επισκέπτες της.

Ανάμεσα σε αυτές και το γραφικό χωριουδάκι Τραχήλα.

Το πέτρινο ψαροχώρι συναντάται σε απόσταση 55 χλμ. νοτιοανατολικά της Καλαμάτας, χτισμένο στον ομώνυμο μικρό όρμο.

Άγνωστο στους περισσότερους, το μικρό ψαροχώρι με το ιδιαίτερο χρώμα, τα πέτρινα κτίρια, το μικρό λιμανάκι με τις παραδοσιακές βάρκες και το εντυπωσιακό μανιάτικο τοπίο ολόγυρά του αποτελεί ιδανική επιλογή για μια ήρεμη και γαλήνια απόδραση μακριά από όλους και απ’ όλα σε ένα μέρος που αποπνέει μόνο απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία.

Στα όσα κεντρίζουν το ενδιαφέρον κατά την διάρκεια της βόλτας εδώ το ιστορικό διατηρητέο κτίριο του Κ. Μελέα, καθώς και το κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου -και τα δύο εξαιρετικά δείγματα της λαϊκής αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα.

 

  Δασκάλα πάει κάθε πρωί στην Τέλενδο με βαρκούλα για να κάνει μάθημα στα παιδιά του δημοτικού

Τραχήλα: Γνωριμία με το σπουδαίο σπήλαιο Καταφύγι

Κοντά στον οικισμό συναντάται το περίφημο σπήλαιο Καταφύγι, με σπουδαία σπηλαιολογική πανίδα. Τους προηγούμενους αιώνες, μάλιστα, λειτουργούσε ως καταφύγιο για τους κατοίκους της περιοχής σε περιόδους επιδρομών.

Στο ίδιο σημείο βρίσκεται και η ομώνυμη βραχώδης παραλία, μία από τις πιο επιβλητικές και εντυπωσιακές, ίσως, όχι μόνο του νομού αλλά και ολόκληρης της Πελοποννήσου. Στα κύρια χαρακτηριστικά της τα επίπεδα βράχια που λειτουργούν ως φυσικές εξέδρες για τους λουόμενους

Στην ευρύτερη περιοχή θα βρει κανείς αγνές και ανέγγιχτες, ακόμη, παραλίες από τον μαζικό τουρισμό, κυρίως με βράχια και κρυστάλλινα νερά που εντυπωσιάζουν.

 

 

 

 

 

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *