Δεν το ξέχασε ποτέ: Πυροσβέστης σώζει τη τελευταία στιγμή ένα μωρό και λυγίζει με το γράμμα που έλαβε 17 χρόνια μετά

Δεν το ξέχασε ποτέ:

Δεν το ξέχασε ποτέ: Πυροσβέστης σώζει τη τελευταία στιγμή ένα μωρό και λυγίζει με το γράμμα που έλαβε 17 χρόνια μετά

Πυροσβέστης σώζει τη τελευταία στιγμή ένα μωρό και λυγίζει με το γράμμα που έλαβε 17 χρόνια μετά

 

Ο Mike Hughes ήταν πυροσβέστης που κατάφερε να βγάλει από τη φωτιά σε όλη του την καριέρα 3 άτομα, με τα οποία μάλιστα κράτησε και επαφές.

Ο Mike Hughes ήταν πυροσβέστης για πολλά χρόνια και είδε πολλά στην καριέρα του. Τώρα έχει βγει στην σύνταξη, αλλά ακόμα σκέφτεται τις επιχειρήσεις διάσωσης στις οποίες συμμετείχε. Υπάρχει ένα περιστατικό, πιο συγκεκριμένα, το οποίο θα θυμάται για το υπόλοιπο της ζωής του …

Ο Mike Hughes έχει αντιμετωπίσει αρκετές φωτιές στην καριέρα του σαν πυροσβέστης. Όταν λάβανε μια κλήση στον πυροσβεστικό σταθμό που εργαζόταν μια μέρα, δεν σκέφτηκε ότι θα άλλαζε την ζωή του για πάντα…

Μια δυνατή φωτιά

Δέκα χρόνια πριν, ο Mike έλαβε μια αναφορά ότι ένα σπίτι μιας οικογένειας είχε τυλιχτεί στις φλόγες. Αυτός και οι συνάδελφοι του φτάνουν στο σημείο γρήγορα και ακολουθούν το πρωτόκολλο. Με το που έφτασαν, η πυροσβεστική είδε ότι το μισό σπίτι είχε ήδη καεί.

Οι πυροσβέστες είδαν ένα σπίτι που ήταν έτοιμο να καταρρεύσει εντελώς. Μέρος του σπιτιού δεν ήταν ακόμα τυλιγμένο στις φλόγες και οι πυροσβέστες έψαχναν τρόπο να μπουν μέσα.

Η ομάδα είχε μεγάλη ευθύνη. Η μοίρα της οικογένειας ήταν στα χέρια τους, και το ήξεραν. Ήταν πολύ σημαντικό να σκεφτούν και να δράσουν γρήγορα καθώς η φωτιά όλο και δυνάμωνε.

Η ομάδα κατάφερε με έξυπνο τρόπο να δημιουργήσει μια είσοδο. Στην συνέχεια, έπρεπε να μπουν μέσα και να βεβαιωθούν ότι όλοι ήταν έξω.

Μέρος της ομάδας έδωσε μάχη με τις φλόγες ενώ άλλοι κατάφεραν να δημιουργήσουν είσοδο. Ο Mike ήταν στην ομάδα που δημιούργησε την είσοδο. Μόλις μπήκαν, έπρεπε να δράσουν γρήγορα επειδή η θερμότητα από τις φλόγες ήταν μεγάλη.

Ο πυροσβέστης Mike ακολούθησε το ένστικτο του και έλεγξε το κάθε μέρος στο οποίο θα μπορούσε να βρίσκεται κάποιος. Πήγε από δωμάτιο σε δωμάτιο όταν ξαφνικά είδε ένα σημείο ζωής ανάμεσα στις φλόγες.

  Της Χάρισε ένα Μενταγιόν και της είπε να μην το Βγάλει ποτέ από το Λαιμό της. 2 Χρόνια μετά, της λέει να το Σπάσει…

Σε ένα από τα δωμάτια είδε σημεία ζωής σε μια κούνια. Μέσα στην κούνια είδε ένα μωρό. Εκείνη την στιγμή δεν μπορούσε να φανταστεί το αντίκτυπο που θα είχε αυτή του η πράξη στην ζωή του μωρού.

 

Η διάσωση

Το μωρό είχε κολλήσει στην κούνια και ο Mike συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να βιαστεί. Ήξερε ότι το μισό σπίτι είχε ήδη καεί και ήταν θέμα χρόνου μέχρι να καταρρεύσει όλο. “Βρήκα το μωρό μπερδεμένο με τα σκεπάσματα στην κούνια, σε ένα δωμάτιο” είπε ο Mike Hughes. Γρήγορα πήρε το μωρό από την κούνια και το έβγαλε έξω με ασφάλεια. Μόλις είχε σώσει ένα μωρό εννιά μηνών.

Ο Mike έβγαλε γρήγορα έξω το μωρό στην ασφάλεια και βοήθησε τους συναδέλφους του με την φωτιά. Όταν η επιχείρηση διάσωσης τελείωσε, δεν ήξερε τι έγινε με το μωρό. Ήξερε ότι ήταν σε καλά χέρια πια, αφού είχε γυρίσει στους γονείς του.

Ο Mike συνέχισε να κάνει πολλές ερωτήσεις στον εαυτό του, για το υπόλοιπο της ζωής του. Τα πράγματα έγιναν πολύ γρήγορα και σκεφτόταν ξανά και ξανά την διάσωση. Και αυτό γιατί δεν είχε ιδέα τι απέγινε το μωρό. Δεν ήξερε ούτε το όνομα του.

 

Τελικά, ο Mike αποφάσισε να το ερευνήσει.

Η έρευνα του άρχισε με τους συναδέλφους του στην πυροσβεστική. Όλοι θυμόντουσαν το περιστατικό αλλά δυστυχώς, κανένας δεν μπορούσε να θυμηθεί ονόματα.

Στη συνέχεια ζήτησε τη βοήθεια της μητέρας του που είχε κρατήσει όλες τις εφημερίδες της εποχής που επεσήμαναν τα κατορθώματα της πυροσβεστικής. Η εφημερίδα αποτέλεσε το τέλειο σημείο για να ξεκινήσει την έρευνα του.

Μέσω αυτής κατάφερε να μάθει τα στοιχεία του μωρού, το οποίο πια είχε μεγαλώσει. Έμαθε το όνομα της από την εφημερίδα: Dawnielle Davidson. Επιτέλους, ένα στοιχείο το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει τον Mike.

  Μαρία Κορινθίου: Ξετρελαμένη με γαϊδούρι της Πάρου (βίντεο)

 

Ο πυροσβέστης συνέχισε την έρευνα του μέσω Facebook.

Ο Mike περίμενε να απαντήσει η Dawnielle την οποία έψαχνε. Αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι: πήρε πολλές απαντήσεις από διάφορα άτομα. Δυστυχώς, καμία δεν ήταν αυτή που έψαχνε. Η πραγματική Dawnielle δεν ήταν ανάμεσα τους. Τουλάχιστον όχι αμέσως…

Ο πρώην πυροσβέστης πήρε μια απάντηση από κάποια που θα μπορούσε να είναι η Dawnielle Davidson που έψαχνε. Η Dawnielle ήταν πολύ μπερδεμένη. Δεν καταλάβαινε το θέμα, επειδή ήταν μόλις 9 μηνών όταν συνέβηκαν όλα. “Ήμουν μπερδεμένη αρχικά. Δεν ήξερα ότι είχαν συμβεί όλα αυτά,” είπε η Dawnielle Davidson.

 

Δεν το ξέχασε ποτέ: Πυροσβέστης σώζει τη τελευταία στιγμή ένα μωρό και λυγίζει με το γράμμα που έλαβε 17 χρόνια μετά

Ευτυχώς, οι γονείς της έδωσαν μερικές εξηγήσεις στην Dawnielle. Της εξήγησαν την ιστορία και πως την έσωσαν από ένα σπίτι που είχε τυλιχτεί στις φλόγες ενώ ήταν ακόμα μωρό. Και πάλι, η Dawnielle και οι γονείς της δεν πίστεψαν αμέσως το μήνυμα του Mike. Το μόνο που της είχε στείλει ήταν, “Γεια, το όνομα μου είναι Mike Hughes. Νομίζω ότι σε έσωσα από μια φωτιά όταν ήσουν ακόμα μωρό.”

 

Η ερώτηση πρόκληση για τον πυροσβέστη

Για να βεβαιωθούν ότι αυτός ήταν ο άντρας που της έσωσε την ζωή, η Dawnielle του έκανε μια ερώτηση που μόνο ο πραγματικός πυροσβέστης που την έσωσε θα μπορούσε να απαντήσει. “Με δοκίμασε.. Μου έγραψε: Ναι, αλλά τι έκανε η μαμά μου;”

Δεν χρειάστηκε να σκεφτεί καθόλου: “ήταν στην δουλειά και ο πατέρας σου ήταν εκεί”. Ήλπιζε τώρα να τον πίστευε η Dawnielle.

Η οικογένεια ξαφνιάστηκε όχι μόνο που θυμόταν αυτή την λεπτομέρεια μετά από τόσα χρόνια, αλλά και που αναζήτησε το μωρό που έσωσε πριν από 17 χρόνια.

Αποφάσισε να απαντήσει στο μήνυμα του Mike. Όταν έλαβε την απάντηση της, ότι ήταν η δηλαδή η Dawnielle την οποία έσωσε από το φλεγόμενο σπίτι της 17 χρόνια πριν, έπαθε σοκ.

  Καφές ομορφιά: Οι θεραπευτικές ιδιότητες του καφέ στον κλάδο της ομορφιάς

Ο πρώην πυροσβέστης συγκινήθηκε μέχρι δακρύων όταν έμαθε ότι το μωρό που έσωσε, μεγάλωσε και έγινε ένας υγιής ενήλικας. Αυτό ήταν απλά η αρχή μιας πολύ ωραίας φιλίας ανάμεσα στον Mike και την Dawnielle .

Η Dawnielle και ο Mike κράτησαν επαφή. Και οι δύο συνειδητοποίησαν πολύ καλά ότι η Dawnielle χρώσταγε την ζωή της σε αυτόν και ήταν πραγματικά υπέροχο που τον συνάντησε μετά από τόσα χρόνια.

 

Η αποφοίτηση

Η Dawnielle ήταν έτοιμη να αποφοιτήσει και ήθελε να μοιραστεί αυτή την σημαντική στιγμή της ζωής της με τον Mike.

Μια μέρα, ο Mike άνοιξε το γραμματοκιβώτιο του και είδε ένα μεγάλο μωβ και μαύρο φάκελο. Δεν ήξερε ποιος το είχε στείλει, αλλά αμέσως μόλις το άνοιξε κατάλαβε ότι ήταν από την Dawnielle. Όταν ξεκίνησε να το διαβάζει, ο Mike ένοιωσε πολύ περήφανος και δεν μπορούσε να ελέγξει τα συναισθήματα του.

Το γράμμα ήταν μια πρόσκληση για την τελετή αποφοίτηση της Dawnielle. Ο Mike ήταν πολύ ξαφνιασμένος αλλά και χαρούμενος. Το ότι του επέτρεψε να παρευρεθεί σε μια τόσο σημαντική στιγμή της ζωής της, σήμαινε πάρα πολλά για τον Mike.

Όλη η οικογένεια της Dawnielle ήταν ενθουσιασμένη που μπόρεσε ο Mike να είναι παρών σε αυτή την σημαντική στιγμή στην ζωή της Dawnielle. Όταν η Dawnielle και ο Mike είδαν ο ένας τον άλλο από κοντά, μετά την τελετή, δάκρυα άρχισαν να τρέχουν από τα μάτια και των δύο.

“Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω, είναι δάκρυα χαράς και συνειδητοποιώ ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά,” είπε η Dawnielle.

Ο Mike πρόσθεσε: “Ήταν το τρίτο άτομο που κατάφερα να βγάλω από τις φλόγες στην ζωή μου. Επομένως λέω πάντα: ήμουν τριπλά τυχερός!”.

 

fumara.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *