Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος στον Σκορπιό στις 16 Μαΐου 2022: Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια

ΑΣΗ ΜΠΗΛΙΟΥ

 

Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος στον Σκορπιό στις 16 Μαΐου 2022: Πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια
Στις 16 Μαΐου θα έχουμε τη δεύτερη και τελευταία έκλειψη του πρώτου μισού του 2022, το λεγόμενο «ματωμένο» φεγγάρι που θα πραγματοποιηθεί στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου και συγκεκριμένα στις 25° 17′ του Σκορπιού. Θα είναι μια ολική έκλειψη Σελήνης, ενώ η προηγούμενη ήταν μερική Ηλιακή έκλειψη στον Ταύρο.

Οι Ηλιακές εκλείψεις επηρεάζουν τη θέληση, τη δράση και φέρνουν γεγονότα που μας αναγκάζουν να λάβουμε αποφάσεις για το παρακάτω της ζωής μας. Οι Σεληνιακές εκλείψεις, όπως είναι αυτή που θα γίνει στις 16 Μαΐου 2022, μας επηρεάζουν κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο και οι αποφάσεις μας στηρίζονται στο συναίσθημα, γι’ αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις αρνητικές σκέψεις και στις αντιδράσεις μας. Οι μέρες πριν και μετά τις εκλείψεις είναι έντονα φορτισμένες και οι καταστάσεις κορυφώνονται.

Η «ματωμένη» έκλειψη της 16ης Μαΐου 2022 είναι πολύ έντονη και σηματοδοτεί το τέλος είτε μιας κατάστασης, είτε μιας σχέσης ή συνεργασίας. Κάποιος κύκλος θα ολοκληρωθεί και κάποιο κεφάλαιο θα κλείσει. Να θυμάστε όμως πως ό,τι και αν συμβεί, όσο και αν δεν μας αρέσει, οι εκλείψεις φέρνουν τις καταστάσεις που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και την εξέλιξη της ψυχής μας, παρόλο που μπορεί να συνοδεύονται και από προκλήσεις και δυσκολίες.

Η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος του Μαΐου μας καλεί να προχωρήσουμε μπροστά, αφού πρώτα κλείσουμε την πόρτα πίσω μας σε ό,τι μας ενοχλεί, μας ταράζει και μας κρατά στάσιμους. Αυτή η ολοκλήρωση, αυτό το τέλος, θα είναι το έναυσμα για τη νέα αρχή. Και επειδή αυτή η έκλειψη πραγματοποιείται στο μεταμορφωτικό ζώδιο του Σκορπιού, που έχει το χάρισμα, την ικανότητα και τη δύναμη να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες του, έτσι και εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε για τον εαυτό μας. Αν λοιπόν αυτή η έκλειψη φέρει ένα τέλος σε οτιδήποτε στη ζωή σας, μην αντισταθείτε, διότι υπάρχει λόγος που συμβαίνει προκειμένου να έρθει η αλλαγή.

Οι όψεις της έκλειψης και ο ανάδρομος Ερμής

Την περίοδο των εκλείψεων η διαίσθηση μας δουλεύει άψογα, γι’ αυτό θα πρέπει να την εμπιστευόμαστε και να δίνουμε σημασία και στην παραμικρή λεπτομέρεια. Βέβαια, επειδή ο Ερμής θα είναι ανάδρομος η σύγχυση θα βασιλεύει και η σκέψη μας μπορεί να είναι χαοτική. Μπορεί να νιώθουμε μπερδεμένοι σχετικά με το πώς αισθανόμαστε, τι θέλουμε να κάνουμε και οι απόψεις των άλλων να εμποδίζουν τη δράση μας, αλλά θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να ακούμε την εσωτερική μας φωνή.

Η σύνοδος Αφροδίτης-Χείρωνα, την προηγούμενη ημέρα της έκλειψης, μπορεί από τη μία να βγάλει στην επιφάνεια τραύματα και πληγές του παρελθόντος, αλλά με σκοπό να τα θεραπεύσει, να τα επουλώσει και με τη δύναμη της έκλειψης να μας βοηθήσει να τα αφήσουμε πίσω μας.

Το τρίγωνο του Άρη και του Ποσειδώνα με τη Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνο σώζει από τα πολύ δύσκολα και δίνει προοπτική σταθεροποίησης κάποιων καταστάσεων ή σχέσεων. Ο Άρης, που είναι και κυβερνήτης της έκλειψης μαζί με τον Πλούτωνα, μας δίνει μια ατρόμητη ενέργεια και δύναμη, αλλά ο Ποσειδώνας μας καλεί να επικεντρωθούμε στην πνευματική πλευρά και να θυμόμαστε ότι είμαστε άνθρωποι που κάνουμε λάθη, οπότε θα πρέπει και να συγχωρούμε.

Η προηγούμενη έκλειψη επηρέαζε τον Βόρειο Δεσμό της Σελήνης και αυτή τον Νότιο Δεσμό, τη λεγόμενη ουρά του δράκου και αυτό σημαίνει ότι ίσως θα πάρουμε κάποιο καρμικό μάθημα που θα μας βοηθήσει όμως να εξελιχθούμε και να σπάσουμε τα δεσμά από συμπεριφορές και συνήθειες που απλά μας βολεύουν και δεν μας εξελίσσουν.

Σημαντικό ρόλο όμως θα παίξει και ο Κρόνος που σχηματίζει τετράγωνα με τον Ήλιο και τη Σελήνη και ο σκοπός του είναι να κόψει ό,τι αρνητικό μας συνδέει με το παρελθόν. Θα φέρει το τέλος κάποιων καταστάσεων, σχέσεων και συνεργασιών και θα ευνοήσει ό,τι καινούριο και πρωτοποριακό. Το τετράγωνο με τον Κρόνο δημιουργεί μια τάση εσωστρέφειας, απολογισμών, έντονης κριτικής και αυτοκριτικής, πιθανώς όμως και εμποδίων ή ταλαιπωρίας στους εκπροσώπους των ζωδίων που επηρεάζει.

Πλουτώνιες δυνάμεις
Όπως έχουμε πει η Σεληνιακή έκλειψη πραγματοποιείται στο ζώδιο του Σκορπιού το οποίο κυβερνάται από τον Πλούτωνα, τον θεό του κάτω κόσμου και σχετίζεται με τους φυσικούς πόρους και ιδιαίτερα τους υπόγειους (πετρέλαιο – φυσικό αέριο, κλπ.). Είναι επίσης το ζώδιο των ισχυρών δυνάμεων, όπως οι τράπεζες και οι μεγάλοι χρηματοοικονομικοί όμιλοι, που αρέσκονται στα παιχνίδια ισχύος και ελέγχου. Ο Σκορπιός όμως παραδοσιακά κυβερνάται και από τον Άρη, τον θεό του πολέμου και το εξάγωνο μεταξύ του Άρη και του Πλούτωνα ίσως βγάλει στο φως όσα κρύβονται πίσω από τον πόλεμο, τις κρυφές συμφωνίες και τα συμφέροντα που παίζονται. Ίσως όμως έχουμε και έντονα γεωφυσικά ή μετεωρολογικά φαινόμενα στον πλανήτη.

Ποιοι επηρεάζονται περισσότερο
Η Έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος που ολοκληρώνεται στις 16/05/2022 στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου επηρεάζει πιο έντονα τα σταθερά ζώδια, δηλαδή Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους με γενέθλια στο τρίτο δεκαήμερο και συγκεκριμένα όσους έχουν γεννηθεί από τις 23 έως στις 27 μοίρες των ζωδίων τους. Αλλά και όσους έχουν ωροσκόπο ή πλανήτες σε αυτά τα ζώδια στις συγκεκριμένες μοίρες.

Για να βρείτε αν έχετε πλανήτες ή σημεία στο ωροσκόπιο σας από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες πατήστε εδώ.

Να θυμάστε ότι στις 8 Νοεμβρίου 2022 θα έχουμε άλλη μια έκλειψη με τα ίδια χαρακτηριστικά, οπότε τα αποτελέσματα αυτής της έκλειψης μπορεί να επανεμφανιστούν το φθινόπωρο.

Ας δούμε όμως πώς θα επηρεαστούν τα 12 ζώδια από τη Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνο στον Σκορπιό

ΚΡΙΟΣ
Η Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου επηρεάζει τα οικονομικά σας και τα βαθύτερα συναισθήματα σας. Επειδή είναι και ο Ερμής σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία μπορεί να σας κυνηγούν χρέη από το παρελθόν, μια οφειλή να γίνει ξαφνικά απαιτητή, μια συνεργασία να ολοκληρώνεται, ένα έξοδο να σας βγάλει εκτός προϋπολογισμού. Μπορεί όμως αν έχετε κοινό πορτοφόλι με τον σύντροφό σας να υπάρξει μια αλλαγή στα δικά του οικονομικά και να επηρεαστεί έτσι το οικογενειακό σας εισόδημα, ή μπορεί η εταιρία που εργάζεστε να έχει κάποιες δυστοκίες και να κάνει περικοπές ή να καθυστερεί τη μισθοδοσία και να αγχώνεστε. Πολλά είναι τα σενάρια της έκλειψης που σας καλεί να τακτοποιήσετε τα οικονομικά σας θέματα και να βάλετε ένα σωστό πρόγραμμα. Το φεγγάρι αυτό, αλλά και η σύνοδος Αφροδίτης-Χείρωνα στο ζώδιο σας, θα σας βάλει στη διαδικασία να ψάξετε βαθιά μέσα στην ψυχή σας, να κοιτάξετε κάτω από την επιφάνεια των στενών σχέσεων, των δεσμεύσεων, των επενδύσεων και των επαγγελματικών σας συμφωνιών και να αντιμετωπίσετε τα κακώς κείμενα. Μπορεί να βγουν στην επιφάνεια παράπονα, πληγές και τραύματα, αλλά τώρα θα βρείτε και τις λύσεις. Μπορεί να αποφασίσετε να απελευθερωθείτε από μια τοξική σχέση ή να εκπληρώσετε ένα όνειρο που είχατε και δεν τολμούσατε να το πείτε. Επειδή όμως η Πανσέληνος θα σας κάνει και συναισθηματικούς, μπορεί οι αντιδράσεις σας να είναι δραματικές, γεμάτες εντάσεις και νεύρα. Θα πρέπει να προσέξετε τι λέτε και πώς το λέτε για να μην έχετε παρατράγουδα στις σχέσεις σας, αλλά και στον χώρο εργασίας. Επίσης, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα με το ταίρι σας και η αιτία να είναι για κάποια λάθος οικονομική διαχείριση. Δεν είναι ευνοϊκή περίοδος για επενδύσεις, ιδιαίτερα αν ενέχουν ρίσκο. Προσοχή και στην υγεία.

Επηρεάζεστε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες.

  Μερομήνια 2022 - 2023: Έρχεται «σκληρός» χειμώνας - Τι καιρό θα έχει τα Χριστούγεννα

 

ΤΑΥΡΟΣ
Η έκλειψη της «ματωμένης» Πανσελήνου στον άξονα του ζωδίου σας με τον Σκορπιό είναι έντονη και βάζει στο στόχαστρό της όλες τις σχέσεις και τις συνεργασίες σας και θα έχετε εξελίξεις και αλλαγές. Μάλιστα αν είστε γεννημένοι κοντά στην ημερομηνία της έκλειψης αυτές οι αλλαγές μπορεί να γίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια της γενέθλιας χρονιάς σας, δηλαδή μέχρι τον Μάιο του 2023. Γενικά θα ξεκινήσετε μια «αξιολόγηση» σε άτομα που έχετε επενδύσει και έχετε δοθεί και τα οποία θεωρείτε ότι είναι σημαντικά στη ζωή σας, για να αποφασίσετε αν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας και θα κληθείτε να λάβετε αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον σχέσεων και συνεργασιών. Μπορεί όμως και η άλλη πλευρά να σας ανακοινώσει κάποιες αποφάσεις, αν εσείς δεν είστε εντάξει απέναντί της. Αν τα πράγματα λοιπόν είναι μέτρια και χλιαρά και δεν είστε ευτυχισμένοι, ίσως να μην καταφέρετε να αποφύγετε κάποια ρήξη ή ένταση σε μια ερωτική σχέση ή μια συνεργασία. Το να κλείσει ένα κεφάλαιο σίγουρα είναι επίπονο, αλλά μπορεί να είναι και λυτρωτικό αν δεν ανταποκρινόταν στις αξίες και τις προσδοκίες σας. Θα είστε συναισθηματικά φορτισμένοι, θα τα παίρνετε όλα πολύ προσωπικά και ίσως να μην μπορείτε να τιθασεύσετε το νευρικό σας σύστημα. Όμως οι φωνές και τα νεύρα δεν είναι η λύση, καθώς με την εγωιστική συμπεριφορά σας μπορεί να χάσετε και το δίκιο σας. Από την άλλη, αν όλα βαίνουν καλώς και έχετε δώσει γη και ύδωρ σε αυτές τις σχέσεις και απολαμβάνετε και την ευγνωμοσύνη και τη φροντίδα από την άλλη πλευρά, τότε οι αλλαγές θα είναι θετικές και άνθρωποι που σχετίζεστε θα σας δείξουν την αμέριστη αγάπη τους και ίσως προχωρήσετε σε μια πιο ουσιαστική δέσμευση. Ίσως η έκλειψη φέρει στο φως και κάποιες παρασκηνιακές κινήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν και τώρα να μάθετε κάποιες αλήθειες που από τη μία θα σας πληγώσουν, αλλά από την άλλη θα σας ξεκαθαρίσουν την εικόνα.

Αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες του ζωδίου σας ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

 

ΔΙΔΥΜΟΙ
Η έκλειψη στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου επηρεάζει δύο πολύ σημαντικούς τομείς στο Ηλιακό σας ωροσκόπιο, τον τομέα της δουλειάς και τον τομέα της υγείας. Μπορεί οι συνθήκες στην εργασία να γίνουν πολύ πιεστικές και οι άλλοι να έχουν υπερβολικές απαιτήσεις, ή μπορεί κάποιος συνάδελφος να φύγει και να πέσουν οι ευθύνες επάνω σας, ή να έρθει ένας νέος προϊστάμενος και να πρέπει από την αρχή να δώσετε τις «εξετάσεις» σας και να αγχωθείτε. Μπορεί όμως το θέμα να είναι και οικονομικό, να πρέπει δηλαδή να γίνουν περικοπές στην εταιρεία που εργάζεστε ή να μην είστε ικανοποιημένοι από τις απολαβές σας και να πέφτετε ψυχολογικά. Επειδή όμως πλήττεται και ο τομέας της υγείας, προσέξτε να μην παραμελείτε τον εαυτό σας και τη φυσική σας κατάσταση και μην αφήνετε τις υποχρεώσεις και τα άγχη να λειτουργούν σε βάρος της υγείας σας. Η έκλειψη ίσως σας χτυπήσει το καμπανάκι για να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να πάρετε απόφαση να βάλετε τα πράγματα στον σωστό δρόμο και να αποκτήσετε μια καθημερινότητα πιο ξεκούραστη που να σας επιτρέπει να ασχολείστε και με πράγματα που σας ευχαριστούν και όχι μόνο με ό,τι σας εξαντλεί σωματικά και ψυχολογικά. Πρέπει να αντιμετωπίσετε με ιδιαίτερη σοβαρότητα τα θέματα της υγείας σας και με ψυχραιμία να δείτε πού βαδίζετε Απελευθερωθείτε από ό,τι δεν σας εξυπηρετεί πλέον. Μήπως το πρόγραμμα της δουλειάς σας επιβαρύνει την υγεία σας; Μήπως έχετε μπει σε τροχιά αυτοκαταστροφής; Αν δεν αλλάξετε τις συνήθειες σας δεν θα βρείτε ισορροπία. Ακόμη, το φεγγάρι αυτό μπορεί φέρει ανατροπές στη δουλειά, στο πρόγραμμα σας, αλλά και σε κάποιες σχέσεις και συνεργασίες.

Επηρεάζεστε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες.

 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Η Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου στις 16 Μαΐου επηρεάζει σημαντικά τους τομείς του έρωτα, των φίλων, των παιδιών, αλλά και του χρήματος. Δεν είναι η κατάλληλη περίοδος να παίξετε τυχερά παιχνίδια και να παίρνετε οικονομικά ρίσκα… Η έκλειψη θα φέρει την κορύφωση σε κάποια ερωτική σχέση και ίσως κληθείτε να πάρετε αποφάσεις για το παρακάτω της ζωής σας. Αυτό σημαίνει ότι αν βρίσκεστε σε μια σχέση που έχει προβλήματα, τώρα θα ρίξετε τίτλους τέλους. Όμως, επειδή έχουμε και ανάδρομο Ερμή, καλό είναι να σκεφτείτε δύο και τρεις φορές τις αποφάσεις σας για να μην τις μετανιώσετε στην πορεία. Από την άλλη, αν είστε ευτυχισμένοι στη σχέση σας και πιστεύετε ότι έχετε βρει τον άνθρωπό σας, ίσως αποφασίσετε να την επισημοποιήσετε. Γενικώς, δεν θα έχετε καμία όρεξη συμβιβασμού, θα θέλετε να «ισοπεδώσετε» ό,τι σας κρατά στάσιμους και να κάνετε μια νέα πιο δημιουργική αρχή. Όμως να προσέξετε τα λόγια σας και την κριτική σας, διότι όλοι θα είναι ιδιαίτερα φορτισμένοι και οι αντιδράσεις μπορεί να είναι απρόβλεπτες. Με αυτό το φεγγάρι θα αφιερώσετε χρόνο σε εσάς, θα βρείτε το παιδί που κρύβετε μέσα σας και ίσως βρείτε την ευκαιρία να εκφράσετε τη δημιουργικότητα σας, να ασχοληθείτε με ένα ταλέντο σας, να εμπνευστείτε, να διασκεδάσετε με τα παιδιά σας. Μην εκπλαγείτε αν εμφανιστεί ένας νέος έρωτας ή αν μια φιλική σχέση πάρει μια πιο ερωτική τροπή ή αν από το πουθενά χωρίσετε. Όλα παίζουν με αυτό το φεγγάρι και τα θετικά και τα αρνητικά.

Επηρεάζεστε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες.

 

ΛΕΩΝ
Την προσοχή σας στον τομέα καριέρας-οικογένειας στρέφει η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος του Μαΐου και σας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν θα είναι μια εύκολη περίοδος για εσάς, καθώς αγγίζει τον ψυχισμό σας και ίσως φέρει στην επιφάνεια λάθη του παρελθόντος ή μπορεί τώρα να βγαίνουν στην επιφάνεια καταπιεσμένα συναισθήματα και θυμός για πράγματα που θα θέλατε να έχουν γίνει στο σπίτι ή τη δουλειά και οι απόψεις σας δεν εισακούστηκαν. Θα νιώθετε πιο ασταθείς συναισθηματικά και θα σας πιάνει το παράπονο ότι εσείς δίνετε πολλά και οι άλλοι τίποτα. Μπορεί όμως να σας πιάσει και νοσταλγία για άτομα που δεν υπάρχουν πια στη ζωή σας και να πέσει η ψυχολογία σας και σε αυτό θα συνηγορήσει και ο Ερμής που είναι ανάδρομος. Μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με καβγάδες και εντάσεις, ίσως και αλλαγές στις επαγγελματικές και στις οικογενειακές σχέσεις. Μπορεί τώρα να θέλετε να βάλετε τα όρια σας για να σταματήσουν οι άλλοι να ανακατεύονται και να έχουν άποψη για τη ζωή σας, να θέλετε να απομακρυνθείτε λίγο, να μετακομίσετε. Ή μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις σε θέματα ακίνητης περιουσίας ή με το σπίτι ως ακίνητο και να πρέπει να αλλάξετε στέγη και να ξεβολευτείτε. Μπορεί όμως και ο σύντροφός σας να γίνει πιο απαιτητικός ή μπορεί να αλλάξουν κάποιες συνθήκες στη δουλειά ή κάποιες συμφωνίες και να πιεστείτε πολύ και να ξεσπάσετε. Όμως, επειδή όλοι με αυτό το φεγγάρι θα είναι πιο συναισθηματικοί, χρειάζεται διπλωματία και όχι ανεβασμένους τόνους. Δείξτε τη δέουσα ψυχραιμία, μην τραβάτε τα πράγματα στα άκρα και ίσως θα πρέπει να κάνετε ένα βήμα πίσω για να αποφύγετε συγκρούσεις με συνεργάτες, τον σύντροφό σας και τα άτομα της οικογένειάς σας. Προσπαθήστε να μην παρασυρθείτε από συναισθηματικές εξάρσεις, διότι οι ρωγμές που θα ανοίξουν με αυτό το φεγγάρι δύσκολα θα κλείσουν στη συνέχεια. Ό,τι και αν συμβαίνει, ό,τι και αν σας απασχολεί, αυτό που θα σας σώσει είναι η ψυχραιμία και το πρόγραμμα. Φυσικά, όπως όλα τα σταθερά ζώδια έτσι κι εσείς θα πρέπει να είστε πιο προσεκτικοί σε θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης.

  Από αυτόν τον άντρα του ζωδιακού θα πρέπει να φυλάγεσαι

Αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες του ζωδίου σας ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Η Σεληνιακή έκλειψη – Πανσέληνος στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου θα φέρει έντονη κινητικότητα αυτές τις μέρες, πολλές συζητήσεις, μετακινήσεις, ραντεβού και ταξίδια και θα τρέχετε και δεν θα φτάνετε. Η πίεση στο πρόγραμμα σας θα είναι τεράστια, το τηλέφωνο θα χτυπάει συνεχώς, όλοι θα θέλουν κάτι από εσάς και εκεί που νομίζετε ότι τα έχετε τακτοποιήσει όλα, κάποια ανατροπή θα σας κάνει το νευρικό σας σύστημα να χτυπάει κόκκινο. Μπορεί να ακυρώνονται συναντήσεις, ταξίδια, σχέδια, αλλά και να μην μπορείτε να επικοινωνήσετε σωστά, μην ξεχνάτε ότι μαζί με την έκλειψη έχουμε και τον κυβερνήτη σας Ερμή σε ανάδρομη φαινομενικά πορεία και τα παρατράγουδα είναι δεδομένα. Όλες αυτές οι «αναποδιές» θα σας εξαντλούν, τα νεύρα σας θα είναι τσίτα και αλίμονο σε αυτόν που θα σας πει μια κουβέντα παραπάνω, διότι θα ξεσπάτε πάνω του, είτε φταίει είτε όχι. Όμως αυτό είναι που δεν πρέπει να κάνετε. Χρειάζεται ψυχραιμία και όχι να ρίξετε λάδι στη φωτιά. Να είστε προετοιμασμένοι για ταλαιπωρία και για ανατροπές, οπότε χαλαρώστε και απολαύστε το. Να έχετε τα μάτια σας δεκατέσσερα, να μην εμπιστεύεστε ό,τι ακούτε και να είστε πιο υποψιασμένοι αν χρειαστεί να δεσμευτείτε ή να υπογράψετε έγγραφα. Θα είστε πιο κοινωνικοί, θα έχετε όρεξη για βόλτες και ταξίδια, ενώ μπορεί να παρουσιαστούν και ευκαιρίες στον επαγγελματικό τομέα, αλλά είπαμε προσοχή στις λεπτομέρειες. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με την υγεία σας, αλλά και τις σχέσεις σας με αδέλφια, γείτονες και άτομα που έρχεστε σε καθημερινή επαφή, για να μην ανταλλάξετε βαριές κουβέντες.

Επηρεάζεστε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες.

 

ΖΥΓΟΣ
Μια έκλειψη που βάζει στο μάτι το πορτοφόλι σας είναι αυτή εδώ που πραγματοποιείται στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου, οπότε ο τομέας που θα εστιάσετε την προσοχή σας πρέπει να είναι ο οικονομικός. Μπορεί να τερματιστεί κάποια συνεργασία σας ή με κάποιον τρόπο να περιοριστεί το εισόδημα σας ή του συντρόφου σας ή να προκύψει κάποιο έκτακτο έξοδο ή λογαριασμός και να προβληματιστείτε και να αγχωθείτε. Μπορεί όμως και να βάλετε μόνοι σας φωτιά στον προϋπολογισμό σας, προβαίνοντας σε μια παρορμητική αγορά υπό το καθεστώς συναισθηματικής φόρτισης και μετά να τρέχετε να μαζέψετε τα ασυμμάζευτα και να κάνετε και έξαλλο τον σύντροφό σας αν είστε δεσμευμένοι και έχετε κοινό πορτοφόλι. Με αυτό το φεγγάρι θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, να ασχοληθείτε σοβαρά με τα έσοδα και τα έξοδα προσπαθώντας να βάλετε μια τάξη, αλλά και να βρείτε τρόπους να εξοικονομήσετε χρήματα. Βέβαια, η επιθυμία σας να βάλετε ένα πρόγραμμα ίσως αποτελέσει την αιτία για καβγάδες με συνεργάτες ή το ταίρι σας. Από την άλλη, η οικονομική αβεβαιότητα ίσως να κλονίσει την αυτοεκτίμησή σας και να ρίξει την ψυχολογία σας και να γίνετε πιο κυκλοθυμικοί και ευερέθιστοι. Η έκλειψη στον Σκορπιό θα σας κάνει να τα μετράτε όλα και τα χρήματα και τα αισθήματα και ο καθορισμός ορίων σε σχέσεις και οικονομικά είναι απαραίτητος για να αισθανθείτε ασφάλεια. Ίσως κάποιες αποκαλύψεις σας κάνουν να πάρετε και αποφάσεις για το μέλλον κάποιων σχέσεων και συνεργασιών, οι οποίες δεν θα είναι εύκολες και θα μπείτε σε διλήμματα. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση να έχετε νέες επαγγελματικές ευκαιρίες με οικονομικά οφέλη, αλλά θα πρέπει να έχετε την ψυχραιμία να τις αξιολογήσετε σωστά. Δείτε με ψυχρή λογική τις επόμενες κινήσεις σας και αποφύγετε αποφάσεις που βασίζονται στο συναίσθημα.

Επηρεάζεστε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες.

 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ
Η «ματωμένη» έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος πραγματοποιείται στο ζώδιο σας και μεγεθύνει τα συναισθήματα σας, αλλά και τις αντιδράσεις σας. Θα αισθάνεστε μπερδεμένοι και ψυχολογικά πιεσμένοι και ίσως η λογική πάει περίπατο με αυτό το φεγγάρι, αφού όλα θα τα αντιμετωπίζετε με το συναίσθημα. Γι’ αυτό, πριν πάρετε τελικές αποφάσεις ή πριν οδηγήσετε κάποια συζήτηση σε αδιέξοδο, θα πρέπει πρώτα να έχετε ξεκαθαρίσει στο μυαλό σας τι θέλετε. Βέβαια το ιδανικό θα ήταν αν μπορείτε να κάνετε υπομονή και να αφήσετε τον χρόνο να κυλήσει και μην ανακοινώσετε κάτι υπό την επιρροή της έκλειψης. Γενικώς, θα έχετε έναν εσωτερικό αναβρασμό, θα τρώγεστε με τα ρούχα σας και θα κρίνετε τους πάντες και τα πάντα γύρω σας. Τι λάθη έχουν κάνει και τι κάνατε εσείς; Θα έχετε την ανάγκη να κάνετε ξεκαθαρίσματα σε σχέσεις και συνεργασίες, αλλά ίσως οι άλλοι να μην είναι στο ίδιο μήκος κύματος με εσάς και η κατάσταση εύκολα μπορεί να οδηγηθεί σε ναυάγιο και να ειπωθούν βαριές κουβέντες. Η έκλειψη θα ταρακουνήσει και θα «γκρεμίσει» ό,τι δεν είναι σταθερό στη ζωή σας και θα σας δώσει τη δύναμη να θέσετε σε νέες βάσεις τους στόχους σας, έχοντας δίπλα σας αυτούς που θέλετε και οι οποίοι σας πιστεύουν και σας αγαπούν. Όμως, δεν χρειάζεται να αφήσετε πίσω σας καμένη γη, θέλει ψυχραιμία, καθαρή σκέψη και υπομονή για τις σοβαρές αποφάσεις. Και επειδή το φεγγάρι θα σας κάνει πιο συναισθηματικούς και ο Ερμής είναι ανάδρομος, προσέξτε μην κάνετε λάθος εκτιμήσεις. Πάρτε τον χρόνο σας και μην είστε παρορμητικοί. Συνήθως οι εκλείψεις φέρνουν την ολοκλήρωση των καταστάσεων ή αλλαγές και ίσως αυτό σημαίνει το τέλος μιας σχέσης ή μιας συνεργασίας. Μπορεί όμως να φέρει και μια νέα γνωριμία ή την κορύφωση των συναισθημάτων σε μια ερωτική σχέση. Εσείς να θυμάστε ότι πρέπει να λειτουργείτε με ψυχραιμία, να προσέχετε πολύ την υγεία σας, αλλά και τη σχέση σας με κάποια γυναίκα είτε είναι η μητέρα σας, είτε η σύντροφός σας, είτε ακόμα και η αδελφή ή κάποια φίλη ή συνάδελφό σας.

Αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες του ζωδίου σας ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

 

ΤΟΞΟΤΗΣ
Η έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου φέρνει την υγεία και την εργασία σε πρώτο πλάνο. Εντάσεις στον χώρο της δουλειάς ή και ένα εκνευριστικό παρασκήνιο μπορεί να μην είναι εύκολο να αποφευχθούν, αλλά αν δείξετε ψυχραιμία και δεν παρασυρθείτε από το συναίσθημά σας, αλλά και τα παιγνίδια των άλλων, θα καταφέρετε να κρατήσετε τον έλεγχο στα χέρια σας. Επειδή όλοι θα είναι συναισθηματικά φορτισμένοι, μια κουβέντα είναι αρκετή για ανάψει τα αίματα και να γίνουν όλα ρημαδιό. Όμως αυτή η κουβέντα μπορεί να είναι προϊόν κάποιου χειριστικού ανθρώπου που θέλει να βάλει εσάς μπροστά για να βγάλετε τα κάστανα από τη φωτιά, οπότε μην παίξετε το παιχνίδι κανενός. Επειδή η έκλειψη θα παίξει με το μυαλό και τα συναισθήματα σας και ίσως ρίξει την αυτοπεποίθηση σας, προσπαθήστε να είστε ήρεμοι και να αποφεύγετε άτομα που σας εξαντλούν ψυχικά. Ίσως να υπάρχουν και οικονομικές διαφορές που μπορεί να υπάρχουν ανάμεσα σε σας και σε συνεργάτες σας, ενώ είναι πολύ πιθανόν να σας αποκαλύπτεται τώρα ένα αρκετά σημαντικό μυστικό που σχετίζεται με τον επαγγελματικό τομέα και να σας ανοίγει τα μάτια. Το φεγγάρι απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή στην υγεία και ο στόχος σας είναι να βρείτε τη γαλήνη και την ηρεμία στη ζωή σας. Το τελευταίο διάστημα τρέχετε για να καλύψετε υποχρεώσεις και ευθύνες και δεν ζείτε. Πατήστε φρένο, κλείστε τα αυτιά σας στις απαιτήσεις άλλων και δείτε τις ανάγκες σας. Αλλάξτε τις προτεραιότητες σας και σταματήστε να εξυπηρετείτε πάντα τους άλλους. Έχετε και εσείς αξία. Κρατήστε στη ζωή σας μόνο υγιείς σχέσεις και συνεργασίες και επιλέξτε σωστές συνήθειες στην καθημερινότητά σας. Αφήστε το «άρρωστο» πίσω και δώστε σημασία στην υγεία σας και τη φυσική σας κατάσταση που τόσο έχετε παραμελήσει. Ξεκουράστε το σώμα και το μυαλό σας και μετά όλες οι απαντήσεις και οι λύσεις θα βρεθούν.

  Γιατί νηστεύουμε την ημέρα του Σταυρού

Επηρεάζεστε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες.

 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Η έκλειψη Σελήνης – Πανσέληνος στον άξονα Σκορπιού-Ταύρου επηρεάζει τις προσωπικές σχέσεις, ερωτικές ή φιλικές, φέρνοντας όμως σε κάποιες περιπτώσεις ένταση και ανατροπές. Επίσης, θα έχετε άγχος, εκνευρισμό και ανασφάλεια σε ό,τι αφορά τα οικονομικά σας και το μέλλον κάποιας συνεργασίας. Αν το προηγούμενο διάστημα δεν βάλατε τα πράγματα σε μια τάξη στην προσωπική και την επαγγελματική σας ζωή, τώρα ο κόμπος θα φτάσει στο χτένι και θα κληθείτε να πάρετε αποφάσεις, ή θα σας ανακοινωθούν οι αποφάσεις των άλλων και θα αναγκαστείτε να τις ακολουθήσετε. Η έκλειψη θα σας βάλει και στη διαδικασία να μετρήσετε φίλους και συμμάχους και να αποφασίσετε ποιοι είναι αληθινοί και ποιοι σας σκάβουν τον λάκκο. Μπορεί να βιώσετε και μια απώλεια, για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να αποχωριστείτε έναν φίλο που αποφασίζει να μετακομίσει ή να γίνει κάποια παρεξήγηση και να πάρετε τις αποστάσεις σας. Το φεγγάρι αυτό θα σας κάνει πιο συναισθηματικούς, πιο κτητικούς και αδιαπραγμάτευτους και θα θέλετε οι σχέσεις σας να βασίζονται στο «όλα ή τίποτα». Από την άλλη όμως θα είστε και πιο κοινωνικοί, θα έχετε όρεξη να βγείτε και να περάσετε καλά, να γνωρίσετε νέα άτομα, να έρθετε σε επαφή με φίλους και γνωστούς, ίσως και από τα παλιά, αλλά θα πρέπει να προσέχετε τι λέτε, διότι δεν μπορούν όλοι να συμφωνούν μαζί σας και από μια λάθος κουβέντα μπορεί να εκτροχιαστεί η συζήτηση. Όμως και στη δουλειά θα πρέπει να προσέξετε τις σχέσεις σας με τους συνεργάτες σας, καθώς η φιλοδοξία σας θα είναι ανεβασμένη και ο ανταγωνισμός μπορεί να φέρει ρήξεις. Αποφύγετε το κουτσομπολιό, την κριτική και τις δεύτερες σκέψεις, αν θέλετε να συνεχίσετε να τα έχετε καλά με φίλους, ομοϊδεάτες ή άτομα από ομάδες στις οποίες συμμετέχετε, διότι η έκλειψη σας φέρνει σε αντιπαραθέσεις με τον κοινωνικό σας κύκλο.

Επηρεάζεστε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες.

 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ
Δέχεστε την έντονη επιρροή της Σεληνιακής έκλειψης – Πανσελήνου στον άξονα καριέρας-οικογένειας και μπορεί να νιώσετε μεγαλύτερη πίεση σε αυτούς τους τομείς. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες αλλαγές που ενδεχομένως να επηρεάσουν το μέλλον της δουλειά σας και αυτό να σας αγχώσει και να σας στρεσάρει. Ίσως τώρα να κορυφώνεται μια κατάσταση που είχε ξεκινήσει στα τέλη του Απριλίου, όταν έλαβε χώρα η προηγούμενη έκλειψη, και να πρέπει να δοθούν λύσεις και να παρθούν καθοριστικές αποφάσεις είτε για την καριέρα σας είτε για την οικογένεια και το σπίτι σας. Επίσης, μπορεί με κάποιον τρόπο οι εξελίξεις στην εργασία σας να επηρεάσουν τη σχέση με το ταίρι σας ή την οικογένεια σας, ή και το αντίθετο, δηλαδή κάποιες οικογενειακές καταστάσεις να δημιουργήσουν προβλήματα στη δουλειά. Μπορεί, για παράδειγμα, να αλλάξετε πόστο ή να πάρετε μια μετάθεση και αυτή η κατάσταση να φέρει σε αδιέξοδο τα μέλη της οικογένειας σας και να δημιουργήσει προβλήματα στη σχέση σας. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην βιάζεστε ούτε στις αποφάσεις σας, ούτε στις μετακινήσεις σας, διότι έχουμε και ανάδρομο Ερμή. Να θυμάστε ότι το τετράγωνο που σχηματίζει ο Κρόνος που βρίσκεται στο ζώδιο σας με τη Σεληνιακή έκλειψη θα λειτουργήσει καταλυτικά και μπορεί να γκρεμίσει και να χτίσει ταυτόχρονα την καριέρα σας και τα σχέδια σας. Θα πρέπει να ακούτε το ένστικτο σας και να δείξετε ψυχραιμία σε ό,τι και αν προκύψει. Επίσης, η έκλειψη μπορεί να δείξει την ανάγκη να ανεξαρτητοποιηθείτε, κάνοντας τη δική σας επιχείρηση ή τη δική σας οικογένεια ή μπορεί να υπάρξουν κάποια θέματα με το σπίτι που μένετε ή την ακίνητη περιουσίας σας. Να προσέχετε την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση και να προσπαθήσετε να βρείτε τρόπους να αποφορτίζεστε, διότι οι πιέσεις που θα δεχτείτε θα διαλύσουν το νευρικό σας σύστημα.

Αν είστε γεννημένοι στο τρίτο δεκαήμερο και ο Ήλιος σας ή ο ωροσκόπος σας βρίσκεται από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες του ζωδίου σας ή έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου στις συγκεκριμένες μοίρες τότε επηρεάζεστε περισσότερο.

 

ΙΧΘΥΕΣ
Η Σεληνιακή έκλειψη πραγματοποιείται σε ένα φιλικό ζώδιο προς το δικό σας, τον Σκορπιό, και μπορεί να σας ανοίξει την όρεξη για ταξίδια, σπουδές, επικοινωνία με φίλους και γνωστούς ή άτομα από το εξωτερικό. Γενικά θα θέλετε να διευρύνετε τους ορίζοντες σας και τις γνώσεις σας και να προοδεύσετε, αλλά δεν θα είναι όλα ρόδινα και ιδανικά, εξάλλου έχουμε και ανάδρομο Ερμή. Ανατροπές, αλλαγές και αποκαλύψεις μπορεί να αναστατώσουν το πρόγραμμα σας και να τροποποιούν τα πλάνα και τους στόχους σας. Οι ανατροπές μπορεί να αφορούν όχι μόνο τα επαγγελματικά σας, αλλά και τα θέματα ταξιδιών, σπουδών, εκδόσεων, επαφών με ξένους και εξωτερικό και νομικά ζητήματα. Το φεγγάρι θα σας πιέσει να αξιολογήσετε εκ νέου τα σχέδια σας και να αλλάξετε την οπτική με τα οποία τα χειρίζεστε. Μπορεί να σας φέρει και μια ευκαιρία σε αυτούς τους τομείς και να καταφέρετε να διευρύνετε την εκπαίδευσή σας ή να δημοσιεύσετε τις ιδέες σας στο διαδίκτυο. Ίσως όμως και να αποφασίσετε να αλλάξετε το αντικείμενο της εργασίας σας ή το πεδίο σπουδών που πιστεύατε ότι θέλετε να ακολουθήσετε. Αρχικά οι αλλαγές μπορεί να σας αποσταθεροποιήσουν, αλλά ίσως στο μέλλον να καταλάβετε ότι οδηγηθήκατε στο σωστό μονοπάτι. Παρότι θα έχετε πιεστικά προγράμματα και ίσως ανεβασμένους τόνους στη δουλειά ή στο σπίτι, εσείς θα σκέφτεστε συνεχώς τι μπορείτε να αλλάξετε και πώς θα επεκτείνετε τις δραστηριότητες σας για να έχετε πρόοδο. Χωρίς φόβο και με πολύ πάθος θα αναζητάτε νέες εμπειρίες και θα προκαλείτε περισσότερο την τύχη σας.

Επηρεάζεστε περισσότερο αν έχετε ωροσκόπο ή πλανήτες στα ζώδια του Ταύρου, του Λέοντα, του Σκορπιού και του Υδροχόου από τις 23 μέχρι τις 27 μοίρες.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *