Λάθη που κάνουμε στην διατροφή και δεν χάνουμε κιλά

 

Λάθη που κάνουμε στην διατροφή και δεν χάνουμε κιλά

Λάθη που κάνουμε στην διατροφή και δεν χάνουμε κιλά

 

Έχουμε προσπαθήσει πολλές φορές όλες μας να χάσουμε τα περιττά κιλάκια μας.

Δυστυχώς είτε δεν τα καταφέρνουμε, είτε τα ξαναπαίρνουμε. Μήπως να κοιτάξουμε τι κάνουμε λάθος ; Γιατί δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο !

 

Λάθη που κάνουμε στην διατροφή και δεν χάνουμε κιλά

 

1)Δεν πίνουμε αρκετό νερό.

Το Η20 είναι σημαντικό για την οργανισμό μας και πόσο μάλλον όταν πρόκειται να κάνουμε διατροφή. Το νερό βοηθά στην καταστολή της όρεξης μας και με αυτόν τον τρόπο τρώμε λιγότερο. Επίσης όταν είμαστε αφυδατωμένοι, τα νεφρά μας δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά. Το ήπαρ εργάζεται σκληρά και αντί να χάνουμε θερμίδες, αυτές αποθηκεύονται στο σώμα μας.

Επίσης είναι σημαντικό να πίνουμε νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ταυτόχρονα να προσλαμβάνουμε φυτικές ίνες. Διαφορετικά οι φυτικές ίνες , αντί να βοηθάν στην πέψη, δημιουργούν προβλήματα δυσκοιλιότητας. Λέει η διατροφολόγος Άννα Λίζα.

Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε ;

Ο DrSmith απαντά πως πρέπει να πίνουμε 15 ml νερό για κάθε κιλό του βάρους μας. Δηλαδή αν είμαστε 60 κιλά, πρέπει να πίνουμε καθημερινά 900 ml νερό, ειδικά αν γυμναζόμαστε. Άρα ο κανόνας των 8 ποτηριών νερό την ημέρα ισχύει για μια γυναίκα που κάνει καθιστική ζωή και ζυγίζει περίπου 58 κιλά.

 

2) Αμελούμε τις πρωτείνες.

Οι πρωτεϊνες είναι σημαντικές για τον οργανισμό μας γιατί μας δημιουργούν το αίσθημα του κορεσμού και έτσι δεν πεινάμε. Όσες περισσότερες πρωτεϊνες καταναλώνουμε τόσο πιο πολλές θερμίδες καίμε.

Πόσες πρωτεϊνες πρέπει να τρώμε ;

Αυτό εξαρτάται από το βάρος μας. Ο DrSmith λέει πως οι γυναίκες πρέπει να παίρνουν από 40-80 γραμμάρια. Για να πετύχει αυτό , μας προτείνει ορισμένες τροφές. Γιαούρτι 18 γραμμάρια,2 αυγά 13 γραμμάρια, μαύρα φασόλια 15 γραμμάρια, φακές 18 γραμμάρια, μια χούφτα αμύγδαλα 6 γραμμάρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αισθανόμαστε χορτάτες.

  Τρόποι για να ξυπνήσετε το μεταβολισμό σας

 

3) Η καθιστική ζωή. Δεν βάζουμε άσκηση στην καθημερινότητά μας.

Πολλές από εμάς καθόμαστε σε ένα γραφείο, και δεν έχουμε χρόνο να αθληθούμε.

Αν και μπορεί να κλέβουμε λίγο χρόνο για τρέξιμο, προς απογοήτευσή μας , διάφορες έρευνες έδειξαν πως η καθιστική ζωή δεν μπορεί να αντισταθμιστεί με την άσκηση. Μάλιστα σύμφωνα με μία μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο Missouri-Columbia, το σώμα μας όταν συνηθίζει στην καθιστική ζωή δεν μπορεί να κάψει λίπος.

Για αυτό λοιπόν και τα δύο λεπτά περπάτημα την μέρα μας κάνουν καλό. Η έρευνα που έγινε από το Πανεπιστήμιο Wisconsin-Milwaukee, μας αποδεικνύει πως με δύο λεπτά περπάτημα ημερησίως χάνουμε 59 θερμίδες.

Οι ειδικοί μας προτείνουν πως κάτι που θα μπορούσε να μας ειδοποιεί για την άθληση μας θα ήταν καλό ! Όπως έναν χρονοδιακόπτη στον υπολογιστή μας, ή το κινητό μας να μετρά τα βήματα μας.

 

4) Δεν ξέρουμε πόσες θερμίδες παίρνουμε. Ή ξεχνάμε να τις μετράμε.

Για μια σωστή διατροφή καλώς ή κακώς πρέπει να ξέρουμε πόσες θερμίδες παίρνουμε και πόσες καίμε. Αυτό κάνει πιο εύκολο το έργο μας, και μας κρατά σε ένα πρόγραμμα.

 

5) Έχουμε υπερβολικό άγχος.

Μακάρι να υπήρχε τρόπος να εξαφανίσουμε το άγχος. Μεταξύ άλλων το στρες εκκρίνει από τον οργανισμό μας μια ορμόνη, ονομαζόμενη κορτιζόλη που δεν μας αφήνει να χάσουμε λίπος. Ο DrSmith συμπληρώνει πως η ορμόνη εντείνει την παραγωγή ενός συγκεκριμένου χημικού του εγκεφάλου, το νευροπεπτίδιο Υ και αυξάνει την λαχτάρα μας για υδατάνθρακες.

Το υπερβολικό άγχος δεν κάνει καλό. Το λίπος μας συσσωρεύεται στην κοιλιά. Στο δυσκολότερο σημείο για να χάσουμε κιλά.

  Δίαιτα λίγων θερμίδων-Μεσογειακή διατροφή: Ποια προστατεύει περισσότερο από έμφραγμα, εγκεφαλικό

Τι να κάνουμε ;

DrSmith απαντά πως με την άσκηση το άγχος μειώνεται. Ισορροπημένα και θρεπτικά γεύματα πρέπει να μπουν στην καθημερινότητά μας.

Μας εύχομαι καλή τύχη !

 

Λάθη που κάνουμε στην διατροφή και δεν χάνουμε κιλά

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *