Πώς να χρησιμοποιείς λιγότερο λάδι όταν μαγειρεύεις

 

Πώς να χρησιμοποιείς λιγότερο λάδι όταν μαγειρεύεις

Πώς να χρησιμοποιείς λιγότερο λάδι όταν μαγειρεύεις

 

Συνήθως το μαγείρεμα στο σπίτι είναι πιο υγιεινό, αφού γνωρίζεις ακριβώς τι περιέχει το κάθε γεύμα και μπορείς να ελέγξεις τις δοσολογίες.

Αν όμως δεν προσέχεις, η υπερβολική χρήση λαδιού μπορεί να σε γεμίσει με θερμίδες και λιπαρά.

Αν και το μαγείρεμα με λάδι μπορεί να έχει αρκετά οφέλη – πολλά περιέχουν υγιή μονοακόρεστα λιπαρά που βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης -είναι καλό να μετράς την ποσότητα που χρησιμοποιείς και να μάθεις να χρησιμοποιείς λιγότερο.

 

Πώς να χρησιμοποιείς λιγότερο λάδι όταν μαγειρεύεις

 

1. Ακολούθησε την ποσότητα της συνταγής

Αν ακολουθείς μια υγιεινή συνταγή με διατροφικές πληροφορίες, μην ξεφύγεις από την προτεινόμενη ποσότητα. Αν νομίζεις ότι μπορείς να υπολογίσεις με το μάτι, πιθανότατα να μην καταλάβεις πόσο λάδι ρίχνεις, παρά μόνο όταν το μετρήσεις με το κουτάλι.

 

2. Χρησιμοποίησε αντικολλητικό τηγάνι

Για να μην χρησιμοποιήσεις πολύ λάδι, προτίμησε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αφού είναι πολύ πιο εύκολο να τσιγαρίσεις το κρέας ή να σοτάρεις τα λαχανικά. Βεβαιώσου όμως ότι το έχεις σε μέτρια θερμοκρασία, ώστε να αποφευχθεί η απελευθέρωση των τοξικών αναθυμιάσεων από την αντικολλητική επίστρωση.

 

3. Προτίμησε ένα σπρέι με λάδι

Χρησιμοποίησε ένα σπρέι για να προσθέσεις τις τελευταίες πινελιές στο φαγητό, αντί να ρίξεις λάδι από το μπουκάλι.

 

4. Βάλε τα λαχανικά στον ατμό ή άφησέ τα να πάρουν μια βράση

Ορισμένα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, τα καρότα, και άλλα σκληρότερα λαχανικά, χρειάζονται λίγο χρόνο παραπάνω για να μαγειρευτούν στο τηγάνι. Αντ ‘αυτού, βάλτα στον ατμό ή άφησέ τα να πάρουν μια βράση και στη συνέχεια ρίξτα στο τηγάνι. Θα μαγειρευτούν πιο γρήγορα και δεν θα χρειαστεί να βάλεις πολύ λάδι.

  Hello September

 

5. Χρησιμοποίησε λίγο νερό

Μερικά πορώδη λαχανικά, όπως η μελιτζάνα, ρουφούν όλο το λάδι από το τηγάνι. Αντί λοιπόν να συνεχίζεις να ρίχνεις λάδι, πρόσθεσε λίγο νερό και τα απαραίτητα μπαχαρικά, ώστε να ενισχύσεις τη γεύση.

 

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *