Ένας σκύλος ρίχνεται πάνω σε ένα λεωφορείο για να προστατεύσει τον ιδιοκτήτη του

 

Ένας σκύλος ρίχνεται πάνω σε ένα λεωφορείο για να προστατεύσει τον ιδιοκτήτη του

Ένας σκύλος ρίχνεται πάνω σε ένα λεωφορείο για να προστατεύσει τον ιδιοκτήτη του

 

Πολλές φορές έχουμε ακούσει ότι τα σκυλιά είναι εξαιρετικά πιστά και ότι συνήθως προστατεύουν τους ιδιοκτήτες τους 100%.

Πριν από λίγες εβδομάδες, μια νέα ιστορία που απεικόνιζε την αξία των σκύλων εξέπληξε τον κόσμο. Σύμφωνα με διάφορα μέσα ενημέρωσης, ένας σκύλος υπηρεσίας πετάχτηκε πάνω σε λεωφορείο για να αποτρέψει την πτώση του ιδιοκτήτη του. Μοιραζόμαστε αυτήν την ιστορία παρακάτω.

Στην κομητεία Putman της Νέας Υόρκης, ένας σκύλος που βοηθούσε την τυφλή ιδιοκτήτριά του απέναντι από το δρόμο κατάφερε να τη σώσει από το να τραπεί. Ο Φίγκο είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της επικαιρότητας. Σύμφωνα με τον απολογισμό, όταν αντιλήφθηκε τον κίνδυνο , προστάτεψε τον ιδιοκτήτη του και όρμησε προς το λεωφορείο για να εκτρέψει το όχημα και έτσι να αποφύγει τον θάνατό του.

Ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου δεν έδωσε προτεραιότητα σε πεζούς και ως εκ τούτου όρμησε στον Φίγκο και τον ιδιοκτήτη του. Ωστόσο, ο σκύλος προστάτευσε τον ιδιοκτήτη του αποφεύγοντας ένα μοιραίο αποτέλεσμα.

 

Ένας σκύλος ρίχνεται πάνω σε ένα λεωφορείο για να προστατεύσει τον ιδιοκτήτη του

 

Αν και το θράσος δεν ήταν απόλυτα τέλειο, ο Φίγκο πέτυχε τον στόχο του και το λεωφορείο δεν τους πέτυχε, αλλά λόγω του ξαφνικού ελιγμού που χρειάστηκε να κάνει ο οδηγός, δέχθηκαν κάποια χτυπήματα . Επομένως και οι δύο βρίσκονται σε ανάκαμψη.

Σύμφωνα με τα χρονικά που δημοσιεύτηκαν σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, παρά το γεγονός ότι ο Φίγκο τραυματίστηκε σοβαρά, ο σκύλος αρνήθηκε να αφήσει τον ιδιοκτήτη του και παρέμεινε δίπλα της μέχρι να έρθουν οι γιατροί.

  Λίβανος: Αδέσποτος σκύλος έσωσε βρέφος από τα… σκουπίδια – Το είχαν κλείσει σε σάκο απορριμμάτων

Από την άλλη πλευρά, ο κτηνίατρος του Figo, Dr. LouAnn Pfeifer, είπε στο CBS ότι η συμπεριφορά του ήταν απερίγραπτη. «Δεν μπορώ να το εξηγήσω. Είτε το έκανε συνειδητά είτε ασυνείδητα, είναι απίστευτο».

Ομοίως, η κτηνίατρος εξήγησε ότι προσπαθεί να δημιουργήσει μια συνομιλία μέσω βίντεο μεταξύ της Φίγκο και του ιδιοκτήτη της, καθώς «το να τη δει και να ακούσει τη φωνή της θα βοηθήσει στην ανάρρωσή της » .

 

Άλλες ιστορίες ανδρείας και θάρρους

Όπως αναφέραμε, η ιστορία του Φίγκο δεν είναι η μοναδική. Αν αναθεωρήσουμε, υπάρχουν εκατοντάδες σκυλιά σε όλο τον κόσμο που έχουν σώσει ανθρώπους από πραγματικά τρομερές στιγμές.

Εδώ συζητάμε μερικές από τις πιο σημαντικές ιστορίες.

Brutis: Ήταν ένα γκόλντεν ριτρίβερ που έγινε ήρωας το 2004. Γιατί; Αυτός ο αξιολάτρευτος σκύλος έπιασε ένα κοραλλιογενές φίδι που γλιστρούσε επικίνδυνα κοντά σε ένα αγόρι στο Χάντσον του Νιού Χάμσαϊρ των ΗΠΑ.

Zoey: Όλοι γνωρίζουν ότι τα μικρότερα σκυλιά πρέπει να δείξουν αυτό που τους λείπει σε μέγεθος με τη στάση τους και η Zoey είναι ζωντανή απόδειξη αυτής της αρχής. Αυτό το Τσιουάουα από το Κολοράντο έγινε πρωτοσέλιδο το 2007 για τη διάσωση ενός παιδιού από ένα θανατηφόρο δάγκωμα κροταλίας.

Shana: Αυτός ο σκύλος, μια διασταύρωση Γερμανικού Ποιμενικού και λύκου, έσωσε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από μια χιονοθύελλα. Όταν η Shana βρήκε τον Νόρμαν και την Εύα παγιδευμένους στο χιόνι, άρχισε να σκάβει ένα τούνελ για να ξεφύγουν.

Moti: Αυτός ο γερμανικός ποιμενικός έσωσε την ανθρώπινη οικογένειά του από κλοπή. Όταν ο μασκοφόρος εισβολέας πήγε στο σπίτι του Patel, ο Moti δεν έχασε χρόνο γαβγίζοντας για να τραβήξει την προσοχή του ληστή. Αφού τον πυροβόλησε, ο άγνωστος τράπηκε σε φυγή. Ευτυχώς, ο Μότι συνήλθε από τα τραύματά του.

  Πεντηκοστή εορτάζομεν – του Ηγούμενου Μ. Εσφιγμένου

Ναπολέων: Οι γάτες και οι σκύλοι θεωρούνται εχθροί, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ο Ναπολέων είναι ένα αγγλικό μπουλντόγκ που αμφισβήτησε τις κολυμβητικές ικανότητες της φυλής του να κολυμπήσει στον πυθμένα μιας βαθιάς λίμνης και να σώσει έναν σάκο από λινάτσα που περιείχε 6 εγκαταλελειμμένα γατάκια.

Ήρωας: Ένας ηλικιωμένος Γκόλντεν Ριτρίβερ βοήθησε τον παράλυτο ιδιοκτήτη του να μετακινήσει την αναπηρική του καρέκλα που είχε κολλήσει σε λασπωμένο έδαφος. Όταν ο Γκάρεθ

Τζόουνς βρέθηκε ανίκανος να κινηθεί, ο υπηρεσιακός σκύλος του ήταν έτοιμος να απαντήσει υπάκουα τραβώντας το σχοινί που του πέταξε ο Τζόουνς. Έτσι κατάφερε να ελευθερωθεί.

Τζίνι: Σε μια ιδιαίτερα αξιοσημείωτη περίσταση, η Τζίνι πετάχτηκε πάνω σε έναν αγωγό εργοταξίου, έτσι ώστε οι γάτες που ήταν παγιδευμένες μέσα να μπορέσουν να ξεφύγουν.

Trakr: Μαζί με έναν αστυνομικό, ο Trakr βοήθησε να ανασκαφούν ασταθή ερείπια στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και κατάφερε να εντοπίσει μερικούς από τους επιζώντες της επίθεσης.

 

Ένας σκύλος ρίχνεται πάνω σε ένα λεωφορείο για να προστατεύσει τον ιδιοκτήτη του

pet-sitting.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *