Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού: Η προσευχή υπέρ Υγείας

 

Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού

Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού: Η προσευχή υπέρ Υγείας

Η προσευχή υπέρ Υγείας

 

Παρά το γεγονός πως στην Ορθόδοξη Εκκλησία αρκετοί είναι οι Άγιοι προστάτες διαφόρων ασθενειών, οι Άγιοι Ανάργυροι, Κοσμάς και Δαμιανός θεωρούνται οι κατεξοχήν προστάτες των ανθρώπων που δοκιμάζεται η υγεία τους. Δεν υπάρχει νοσοκομείο που να μην υπάρχει η εικόνα τους και ασθενής που να μην ανάψει ένα κερί στη μνήμη τους.

Τα όσα γράφονται αφιερώνονται προς δόξαν και τιμήν των Αγίων Αναργύρων ιατρών Κοσμά και Δαμιανού.

 

Θεράπευσαν τον Ίλιγγο

Για δυο χρόνια (1943-45) ήμουν άρρωστος από «ίλιγγο». Όταν ξυπνούσα έπρεπε να κάθομαι 3-5 λεπτά ακίνητος στο κρεβάτι και μετά να σηκωθώ, να ντυθώ και να κάνω τα πρώτα βήματα με πολλή προσοχή για να μην πέσω κάτω από πονοκέφαλο. Εάν έστρεφα το βλέμμα μου απότομα προς την οροφή του δωματίου ή σε ένα σημείο ψηλότερο μου φαινόταν ότι στριφογύριζε οτιδήποτε έβλεπα και κινδύνευα να πέσω κάτω στο πάτωμα χάνοντας την ισορροπία μου.

Πολλές φορές από τη ζάλη αισθανόμουν ανακάτωμα στο στομάχι με πόνους με αποτέλεσμα να κάνω εμετό. Όταν αυτό συνέβαινε δύο φορές την ημέρα βρισκόμουν σε κατάσταση ατονίας.

Μεταχειρίστηκα διάφορα θεραπευτικά μέσα, ρώτησα και ιατρούς αλλά και μετά την εφαρμογή των συμβουλών τους δεν είδα βελτίωση. Η κατάσταση αυτή συνεχιζόταν για δύο χρόνια.

Κατά την αγρυπνία της 1ης Νοεμβρίου 1945 των Αγίων Αναργύρων, που επιτελεί η Μονή αφού έψαλλα ότι μπορούσα, κατά την λειτουργία, κατέβηκα στο παρεκκλήσι των Αγίων Αναργύρων, που είχα την επιμέλεια, για να ανάψω τα καντήλια.

Επικαλούμενος τότε νοερά τη βοήθεια των Αγίων Ιατρών, ω του θαύματος! Μετά από αυτό, σταμάτησε όλη ακαταστασία της ασθένειας μου, που την διαπίστωσα μετά την παρέλευση μιας εβδομάδας. Από τότε και μέχρι σήμερα, που γράφω τις γραμμές αυτές, 4 Δεκεμβρίου 1954, ουδέποτε επανήλθε η ασθένεια. Γι’ αυτό ευχαριστώ και ευγνωμονώ τους Αγίους ιατρούς και θεράποντές μου, Κοσμάν και Δαμιανόν εις αιώνα τον άπαντα. Αμήν.

  Σύγχρονα θαύματα του Τιμίου Σταυρού στην Ορθόδοξη Ιεραποστολή

 

Άγιοι Ανάργυροι: Η θαυματουργή προσευχή υπέρ υγείας

Αγιοι Ανάργυροι Θεραπευτές σε σας προσεύχομαι η ταπεινή δούλη ίνα παρακαλέσω όπως εστείλετε όλας τας θεραπευτικάς σας θεραπεύματα για την θεραπεία και την απαλλαγή μου ή του/της δούλου/ης του Θεού…

από κάθε πόνο, πίκρα, θλίψη, σωματική και ψυχική. Γνωρίζω την θεραπευτική σας δύναμη, πιστεύω σε σας και σας καλώ ταπεινά με την ευλογία σας, ίνα ελευθερωθώ ή ελευθερωθεί ο δούλος/η του Θεού….., να λυτρωθώ ή να λυτρωθεί, να θεραπευτώ ή να θεραπευτεί από κάθε πτυχή μολυσμού του σώματος , της ψυχής, από κάθε πάθος, ήν αίτιο για κάθε μου ή του/της πόνο.

Σείς μπορείτε στο όνομα του Πατρός , του Υιού και του Αγίου Πνεύματος να αποστείλετε την θεραπευτική σας ιατρική να άρη την κάθε βλάβη από εμέ ή από ή τον/την δούλον/η σας…… και έστε θεραπευμένος /η και απαλλαγμένος/η από κάθε πόνο, θλίψη, δυσμορφία, ψυχής τε και σώματος.

Εγώ η ταπεινή δούλη του Θεού, ικετεύω σας ίνα εισακουστεί η δέησής μου αυτή εις το όνομά σας, εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Aγίου Πνεύματος. ΑΜΗΝ.

 

ekklisiaonline.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *