Νεφέλη της σιωπής: Η 19χρονη που δε μπορεί να μιλήσει, αλλά έχει αγγελική φωνή και το τραγούδι της μαγεύει

 

Νεφέλη της σιωπής

Νεφέλη της σιωπής: Η 19χρονη που δε μπορεί να μιλήσει, αλλά έχει αγγελική φωνή και το τραγούδι της μαγεύει

Η 19χρονη που δε μπορεί να μιλήσει, αλλά έχει αγγελική φωνή και το τραγούδι της μαγεύει

 

Ευλογημένη από το Θεό 🙏

Νεφέλη της σιωπής: Το κopίτσι με την φωνή αγγέλου

Από ιατρικό λάθος δεν μπορεί να μιλήσει. Όμως μπορεί και τραγουδάει και θυμάται τους στίχους.

Η 19χρονη Νεφέλη έχει αγγελική φωνή και καθηλώνει όποιον την ακούει.

Μάγεψε με τη φωνή της όταν έσπασε την σιώπη η 19χρονη Νεφέλη, στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη

Η 19χρονη Νεφέλη βρέθηκε στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη στο Star τον Ιανουάριο του 2020, συνοδευόμενη από τη μητέρα της και φύλακα άγγελό της, Κατερίνα και γέμισε το πλατό με την τεράστια φωνή που διαθέτει.

Μάλιστα, όπως είπε χαρακτηριστικά η Ζήνα Κουτσελίνη “πρόκειται για ένα θαύμα που μας γεμίζει συγκίνηση, ένα κopίτσι με μοναδική δύναμη ψυχής…”.

 

Νεφέλη της σιωπής: Η 19χρονη που δε μπορεί να μιλήσει, αλλά έχει αγγελική φωνή και το τραγούδι της μαγεύει

 

 

Λίγα λόγια για την ιστορία της 19χρονης Νεφέλης και πως βυθίστηκε στη σιωπή

Ένα ιατρικό λάθος και μία λοίμωξη, κατέστρεψαν το ένα ημισφαίριο του εγκεφάλου της και τη βύθισαν για χρόνια στη σιωπή. Για χρόνια μιλούσε μόνο μέσα από τα τραγούδια της, με αποτέλεσμα σήμερα να μπορεί να προφέρει λέξεις αλλά και κάποιες προτάσεις.

Δύο με τριών ετών, η Νεφέλη έπαιζε πιάνο. Τραγουδούσε κι έπαιζε τα δικά της κομματάκια, ότι άκουγε, το καταχωρούσε στη μνήμη της και το ερμήνευε.

Σε ηλικία, τεσσάρων ετών, η Νεφέλη διαγνώστηκε με όγκο, ο οποίος προερχόταν από σύνδρομο οζώδους σκλήρυνσης, μία γενετική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από πολλαπλούς καλοήθεις όγκους, είτε στον εγκέφαλο, είτε σε άλλο μέρη του σώματος.

  Καμαρώστε Τον Παλίκαρο! Σέρνει Τον Χορό Και Παραληρεί Ολόκληρο Το Διαδίκτυο

 

Μέχρι τα εννιά της είχε διαπρέψει στη μουσική, στο τραγούδι, στο θέατρο, στο χορό, στη ζωγραφική.

Στα εννέα της, χρόνια, μεγαλώνει ο επόμενος όγκος κι έτσι μεταβαίνει στην Αγγλία, για επέμβαση. Γίνεται το χειρουργείο και μια βδομάδα μετά, ένα ιατρικό λάθος, κι ένας ιός που οι γιατροί δεν αντιληφθήκαν, την «έριξαν» σε σπασμούς και μέσα απ’ αυτό προήλθε εγκεφαλικό επεισόδιο. Ένα μήνα, βρισκόταν διασωληνωμένη, όπου μέσα σ’αυτόν τον μήνα, οι γιατροί ακόμα δεν είχαν αντιληφθεί το πρόβλημα της.

Οι ώρες, που την άφησαν χωρίς τη σωστή περίθαλψη, της προκάλεσαν σχεδόν ολική καταστροφή στο ένα ημισφαίριο του εγκεφάλου της. Η δεξιά της μεριά ήταν εντελώς παράλυτη. Ξεκίνησε σιγά, σιγά το πόδι της να επανέρχεται, γι αυτό και περπάτησε σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα, στους τρεις μήνες δηλαδή. Το χέρι της δεν επανήλθε ποτέ.

Αυτή τη στιγμή, η Νεφέλη, χάρη στις προσπάθειες και στους δασκάλους της, παλιούς και καινούργιους, τραγουδά άριες από κλασσικά τραγούδια σε ιταλικά και λατινικά, τραγουδά έντεχνα, λαϊκά, ποπ ακόμη και τζαζ τραγούδια .

Όταν ακούει ένα δίσκο, έχει την ικανότητα να τον μαθαίνει από το πρώτο, μέχρι το τελευταίο κομμάτι και να θυμάται όχι μόνο τους στίχους αλλά και την κάθε νότα και να ερμηνεύει τα πάντα.

 

filoitexnisfilosofias.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *