Paleo diet: Πώς να χάσετε 10 κιλά με την δίαιτα εμμονή των σταρ

 

Paleo diet: Πώς να χάσετε 10 κιλά με την δίαιτα εμμονή των σταρ

Paleo diet: Πώς να χάσετε 10 κιλά με την δίαιτα εμμονή των σταρ

 

Κάντο όπως οι πρωτόγονοι!

Επιστροφή στη φύση και συγκεκριμένα κάποιες χιλιετίες πίσω, στην παλαιολιθική εποχή!

Ο λόγος για την παλαιολιθική δίαιτα! Πρόκειται στην ουσία για έναν τρόπο ζωής που βασίζεται στην εποχή που οι άνθρωποι ζούσαν ακόμη στις σπηλιές, μιας και οι εμπνευστές της υποστηρίζουν πως εκείνη η διατροφή ήταν που έδινε δύναμη, αντοχή, αδύνατο κορμί και υγεία στους ανθρώπους εκείνης της εποχής.

Η Paleo Diet κάνει θραύση στην Αμερική-έχοντας ήδη πάρει τα εχέγγυα για το next best thing στις δίαιτες για το φετινό καλοκαίρι- και στο όνομά της ορκίζονται ήδη εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλον τον κόσμο.

Μάλιστα η Megan Fox, γνωστή για την εμμονή της με τις Fad Diets και τους ευφάνταστους τρόπους διατροφής, τη λατρεύει και προσπαθεί να την ακολουθεί. Μάλιστα οι μαρτυρίες αναφέρουν πως η διατροφή του παλαιολιθικού ανθρώπου μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις έως και 10 κιλά σε 6 εβδομάδες!

 

O δωδεκάλογος της Paleo!

Η όλη ουσία της δίαιτας είναι να προτιμάς φυσικές τροφές που σου προσφέρουν υγεία και τέλεια φυσική κατάσταση και όχι επεξεργασμένες και τροφές που δεν “προορίζονταν” για το ανθρώπινο είδος.

Το ανθρώπινο σώμα εξελίχθηκε ανά τους αιώνες με τα τρόφιμα που έβρισκε σε αφθονία στη φύση: Κρέας, ψάρια, λαχανικά, άγρια φρούτα, αυγά και κάποιοι καρποί. Τα πράγματα άλλαξαν όταν βάλαμε επεξεργασμένες -μη φυσικές τροφές στη διατροφή μας.

Οι εμπνευστές της διατροφής του “Ανθρώπου των Σπηλαίων” υποστηρίζουν πως τα γονίδια και η φυσιολογία μας εξελίχθηκαν με συγκεκριμένη διατροφή, στην οποία είναι και πιο συνηθισμένα.

  Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας από αυτό το μείγμα στον πρωινό καφέ σας για να κάψετε έναν τόνο θερμίδες!

 

Τι περιλαμβάνει

Όλο το φάσμα των ζωικών τροφών (μοσχάρι, ψάρι, οστρακοειδή, πουλερικά, χοιρινό, αρνί) μαζί με τα λιπαρά και τα εντόσθια, όπως επίσης και αυγά, λαχανικά και μια περιορισμένη ποσότητα φρούτων και ξηρών καρπών.

Αντίθετα κάποια από τα τρόφιμα που έχουμε συνηθίσει να τρώμε σε μεγάλες ποσότητες είναι τελείως ξένα προς τα γονίδια και το μεταβολικό μας σύστημα που συχνά προκαλούν μεταβολικό σύνδρομο ή πολιτισμικές ασθένειες, όπως διαβήτη τύπου 2, υπέρταση, καρδιοπάθειες, αυτοάνοσα, οστεοπόρωση, αλτσχάιμερ. Τέτοια τρόφιμα είναι όλα τα συσκευασμένα προϊόντα, τα δημητριακά, η υπερβολική ζάχαρη, τα έλαια λαχανικών και τα γαλακτοκομικά.

Η δίαιτα πρέπει να είναι πλούσια σε λιπαρά, να περιλαμβάνει μέτρια ποσότητα πρωτεΐνης και χαμηλή ποσότητα υδατανθράκων.

Μπορείς να καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες κορεσμένων λιπαρών όπως λάδι καρύδας, βούτυρο και μια σειρά από ζωικά λιπαρά ωμά στις σαλάτες.

Επίλεξε καλύτερα φρούτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και υψηλά σε αντιοξειδωτικά όπως τα μούρα, τα καρύδια που περιέχουν μεγάλες ποσότητες Ω3.

Βιολογικά προϊόντα και κρέατα ελευθέρας βοσκής είναι η καλύτερη επιλογή.

Κόψε τα δημητριακά και κάποια από τα λαχανικά από τη δίαιτά σου. Βρώμη, σιτάρι, καλαμπόκι, μαύρο ρύζι, σόγια, φασόλια

 

Paleo diet: Πώς να χάσετε 10 κιλά με την δίαιτα εμμονή των σταρ

Όχι στις μαργαρίνες, λάδι σόγιας, φοινικέλαιο και ηλιέλαιο.

Τέλος για πάντα στη ζάχαρη, τα αναψυκτικά και όλους τους συσκευασμένους χυμούς. Ο βασικός κανόνας είναι “αν είναι σε κουτί, μην το φας”!

Περιόρισε τα γαλακτοκομικά εκτός από το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Δεν έχεις ανάγκη από γαλακτοκομικά. Αν όμως δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς το αγαπημένο σου γιαουρτάκι ή γάλα, επίλεξε full fat προϊόντα και όχι με μειωμένα λιπαρά.

  Η Ελ Μακφέρσον δίνει οδηγίες αδυνατίσματος σε γυναίκες άνω των 50

Φάε όταν νιώσεις πως πεινάς και μην πιέζεις τον εαυτό σου να φάει αν δεν το επιθυμείς. Δεν έγινε και κάτι αν προσπεράσεις ένα γεύμα, ούτε να τρως τρία γεύματα την ημέρα αν δεν το επιθυμείς.

Προσπάθησε να αποβάλεις το στρες και να κοιμάσαι όσο περισσότερο μπορείς. Καλό είναι να προσπαθείς να μην βάζεις ξυπνητήρι για να σηκωθείς, αλλά και να κοιμάσαι όταν νυχτώνει.

 

Τα Υπέρ

– Μείωση της αρτηριακής πίεσης

– Βελτίωση των επιπέδων των λιπιδίων στο αίμα

– Η αποχή από τα κατεργασμένα τρόφιμα και τους κατεργασμένους υδατάνθρακες, και η μείωση στην κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ζάχαρη και αλάτι (ειδικά στα επεξεργασμένα τρόφιμα που η ζάχαρη και το αλάτι είναι κρυμμένα σε μεγάλες ποσότητες), αποτοξινώνουν τον οργανισμό και έχουν άμεση επίδραση στην ψυχολογία!

 

Τα Κατά

– Είναι δύσκολο να βρούμε την ίδια ποσότητα από φρέσκα φρούτα και λαχανικά, όπως και την ίδια ποιότητα κρέατος συγκριτικά με την πρωτόγονη εποχή

– Δεν ταιριάζει στον σημερινό τρόπο ζωής! Οι άνθρωποι της παλαιολιθικής εποχής είχαν ανάγκη μια διατροφή τόσο πλούσια σε πρωτεΐνη, αφού κινούνταν διαρκώς και έπρεπε να κυνηγούν σκληρά την τροφή τους. Ο σημερινός άνθρωπος ακολουθεί μια περισσότερο καθιστική ζωή με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να πάρει βάρος από μια τόσο πρωτεϊνική διατροφή.

 

joytv.gr

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.

Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.

Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη

-Αν νιώσετε δυσφορία μετά την πρώτη ημέρα της δίαιτας,
να διακόψετε τη δίαιτα αμέσως και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν χειροτερέψει.

-Και μην ξεχνάτε πώς πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *