The 5-Factor Diet: H Δίαιτα που έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα

 

The 5-Factor Diet

The 5-Factor Diet: H Δίαιτα που έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα

H Δίαιτα που έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα

 

Η δίαιτα των 5 Σημείων είναι η ιδανική δίαιτα από τον προσωπικό γυμναστή των celebrities για σένα που θέλεις να μείνεις αδύνατη για πάντα!

Ο διάσημος προσωπικός γυμναστής Χάρλεϊ Πάστερνακ, έχει γίνει φημισμένος σύμβουλος διατροφής σε ηθοποιούς, όπως η Κάθριν Χέιγκλ, η Μάντι Μουρ, η Χάλι Μπέρι, η Ρέιτσελ Βάις, η Αλίσια Κις και η Εύα Μέντες κ.α.

Στο βιβλίο του Η δίαιτα των 5 σημείων (The 5-Factor Diet) σκιαγραφεί τη στρατηγική του για το πώς να «σταματήσεις το φαινόμενο γιο-γιο για πάντα».

Στόχος είναι να χάσεις κιλά με λογικό τρόπο και να διατηρήσεις μακροπρόθεσμα την απώλεια αυτή. «Η ποικιλία των τροφών και η συχνότητα των γευμάτων είναι το κλειδί για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία.

Δε νιώθεις ποτέ στερημένη ή λαίμαργη, η ενέργειά σου διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και μπορείς να την ακολουθείς ακόμη κι αν περνάς μεγάλο μέρος της ζωής σου στο πλατό ή σε επαγγελματικά ταξίδια» τονίζει ο ίδιος.

 

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ

Τα πάντα γύρω από τη δίαιτα των 5 σημείων βασίζονται στον αριθμό 5:

Τρως 5 γεύματα την ημέρα, το καθένα με 5 στοιχεία – υδατάνθρακες με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη – ΓΔ, 5 ή περισσότερα γραμμάρια φυτικών ινών, άπαχη πρωτεΐνη, καλά λιπαρά και ένα ρόφημα χωρίς ζάχαρη. Αυτά διατηρούν την ενέργειά σου και σε κρατούν χορτάτη με τον ελάχιστο αριθμό θερμίδων.

Ο γλυκαιμικός δείκτης μετρά τροφές βάσει του χρόνου που χρειάζεται το σώμα για να τις διασπάσει σε γλυκόζη, την οποία χρησιμοποιεί ο οργανισμός για καύσιμα

Οι τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα φασόλια, προκαλούν σταδιακή άνοδο στα επίπεδα της γλυκόζης, που σε βοηθούν να ελέγξεις την όρεξή σου, ενώ νιώθεις χορτασμένη για περισσότερο.) «Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες κάθε γεύματος των πέντε παραγόντων, νιώθεις ότι έχεις χορτάσει πριν καταναλώσεις πολλές θερμίδες.

  Ελεονώρα Μελέτη: Έτσι έχασε τα 10 κιλά της εγκυμοσύνης!

Εάν διαλέξεις σωστά τα συστατικά κάθε γεύματος και τη συχνότητά τους, τα υπόλοιπα γίνονται μόνα τους» σημειώνει ο Χάρλεϊ Πάστερνακ.

Αυτό που καθιστά τη δίαιτα ελκυστική για πολλούς είναι ότι δε χρειάζεται να μετράς επιμελώς τι τρως. «Συμβουλεύω τους πελάτες μου να μη δίνουν τόσο σημασία στο μέγεθος των μερίδων και το ζύγισμα των τροφών, αλλά απλώς να χρησιμοποιούν την κοινή λογική. Όταν τους λέω να φάνε μία μερίδα στήθος κοτόπουλου, αυτό δε σημαίνει οχτώ στήθη κοτόπουλου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

 

The 5-Factor Diet: H Δίαιτα που έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα

 

Η δίαιτα των 5 σημείων επιτρέπει ακόμη μία «ελεύθερη μέρα» την εβδομάδα, κατά την οποία μπορείς να φας ό,τι θέλεις. Η τακτική αυτή σχεδιάστηκε έτσι ώστε να εμποδίζει την κούραση από τη δίαιτα, κάνοντάς σε λιγότερο επιρρεπή σε κραιπάλες στη διάρκεια της εβδομάδας.

Ο ίδιος εφιστά, ωστόσο, την προσοχή στους πελάτες του να μην αντιμετωπίζουν εκείνη τη μέρα ως ευκαιρία να τσιμπολογούν ό,τι βρουν μπροστά τους, αλλά ως μια μέρα όπου απλώς μπορούν να χαλαρώσουν λίγο τους κανόνες. «Φάε αυτό το τσουρεκάκι που λαχταράς», λέει ο Χάρλεϊ Πάστερνακ, «ή απόλαυσε ένα κοκτέιλ ή ένα κομμάτι κέικ».

 

Ενδεικτικά το μενού μιας ημέρας της 5 Factor diet..

– Πρωινό 1 ομελέτα με 1 αβγό, ψιλοκομμένο σπανάκι και μανιτάρια, 1 φέτα ψωμί σίκαλης
– Δεκατιανό 1 φέτα ανθότυρο και 1 μήλο
– Μεσημεριανό 2 παπουτσάκια
– Απογευματινό 1 μέτριο αχλάδι και 10 αμύγδαλα ή καρύδια.
– Βραδινό 200 γραμμ. βρασμένο μπρόκολο με ψητό σολομό και πολλά αρωματικά

 

ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΟΥ

Επίλεξε τροφές με χαμηλό Γλυκαιμικό Δείκτη

  Αυτή είναι η ώρα της ημέρας που αν φας γλυκό θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις!

Στη βάση της πυραμίδας με χαμηλό ΓΔ βρίσκονται τα λαχανικά (σπαράγγι, αγκινάρα, πιπεριές, μπρόκολο, κουνουπίδι, λαχανάκι Βρυξελλών, σέλινο, λάχανα όλων των ειδών, πράσινες σαλάτες, χόρτα, αγγούρι, μελιτζάνα, ραπανάκι, αρακάς, ντομάτα και κολοκύθι), τα όσπρια (ρεβίθια, φασόλια, φακές) και κάποια φρούτα(μήλο, βερίκοκο, βατόμουρο, φράουλα, πεπόνι, κεράσι, πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ, ακτινίδιο, ροδάκινο, μανταρίνι, αχλάδι, φρέσκος ανανάς).

Με μέτριο ΓΔ χαρακτηρίζονται τα ζυμαρικά, το ανεπεξέργαστο ρύζι, το ψωμί και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, ενώ με υψηλό η ζάχαρη, το άσπρο ψωμί, το άσπρο αλεύρι και η πατάτα.

Οι τροφές αυτές εξισορροπούνται με πρωτεΐνες (ψάρι, κοτόπουλο, κρέας, κυνήγι, αβγό, γιαούρτι) και λίγα ακόρεστα λίπη (ελαιόλαδο, λάδι ελαιοκράμβης, ξηροί καρποί, λιπαρά ψάρια).

Έχε στο μυαλό σου την αναλογία 30%-70% που αντιστοιχεί σε πρωτεΐνες-λίπη και τροφές με χαμηλό ΓΔ.

 

ΠΟΣΟ ΣΥΧΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΣ

Τα μικρότερα, συχνότερα γεύματα που προτείνει ο δημιουργός της δίαιτας θα διατηρήσουν σε υψηλά επίπεδα την ενέργειά σου.

Η μεγάλη ποικιλία υγιεινών τροφών – ανάμεσά τους δημητριακά ολικής αλέσεως, φασόλια, άπαχες πρωτεΐνες και καλά λιπαρά– θα σε βοηθήσουν να νιώσεις χορτάτη για περισσότερη ώρα.

Μην παραλείπεις γεύματα, γιατί οι καύσεις σου θα μειωθούν, η απόδοσή σου θα περιοριστεί και η μυϊκή σου μάζα θα ελαττωθεί, έτσι που την επόμενη φορά που θα φας θα αποθηκεύσεις περισσότερο λίπος.

Προτίμησε τις μικρές λιχουδιές

Αντί για μια ολόκληρη «ελεύθερη μέρα», επίτρεψε στον εαυτό σου την απόλαυση μιας μικρής λιχουδιάς καθημερινά.

 

ΤΑ ΥΠΕΡ

Είναι ένα απλό πρόγραμμα διατροφής

Στοχεύει στην κατανάλωση τροφών που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες και χαμηλή σε λιπαρά, βοηθώντας έτσι να μειώσετε το βάρος, αλλά δεν στερεί από το σώμα των πολύτιμων θρεπτικών συστατικών. Μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες είναι γνωστό για τη μείωση της LDL χοληστερόλης και αύξηση της HDL χοληστερόλη

  Πως θα ενεργοποιήσετε το καφέ λίπος που καίει θερμίδες

Προτείνει μόνο 25 λεπτά καθημερινή άσκηση που μπορεί ο καθένας να το προσαρμόσει στον τρόπο ζωής του

Ρυθμίζει την ινσουλίνη

 

ΤΑ ΚΑΤΑ

Υπάρχει ο κίνδυνος να παρασυρθείς κατά την ελεύθερη μέρα

Είναι δύσκολο να έχετε φαγητό πέντε φορές την ημέρα στην κανονική ποσότητα, αλλά καθότι δε διευκρινίζεται ούτε ορίζεται ποια είναι αυτή μπορεί μπορεί να οδηγηθείτε στα αντίθετα αποτελέσματα

 

joytv.gr

 

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα.

Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας για θέματα υγείας.

Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη

-Αν νιώσετε δυσφορία μετά την πρώτη ημέρα της δίαιτας,
να διακόψετε τη δίαιτα αμέσως και συμβουλευτείτε το γιατρό σας αν χειροτερέψει.

-Και μην ξεχνάτε πώς πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε δίαιτα θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *