Tips για να χάσεις 2 κιλά χωρίς να κάνεις δίαιτα!

 

Tips για να χάσεις 2 κιλά χωρίς να κάνεις δίαιτα

Tips για να χάσεις 2 κιλά χωρίς να κάνεις δίαιτα!

 

Ναι είναι αλήθεια μπορείς να χάσεις μέχρι και 2 κιλά το μήνα.

Μελέτες στη Γαλλία και τη Βρετανία, αποδεικνύουν ότι κόβοντας μόνο τη ζάχαρη ακόμα κι αν δεν αλλάξεις τίποτα άλλο στη διατροφή σου, μέσα σε ένα μήνα μπορείς να χάσεις κατά μέσο όρο 2 κιλά.

Με άλλα λόγια, μείωσε σταδιακά την ημερήσια κατανάλωση ζάχαρης και δες θαύματα στη γραμμή σου χωρίς το άγχος μιας αυστηρής δίαιτας!

Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι η ζάχαρη που τρώμε καθημερινά, τόσο αυτή που προσθέτουμε όσο και αυτή που κρύβεται στα τρόφιμα ως συντηρητικό είναι πολύ περισσότερη από αυτή που χρειαζόμαστε.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μέσα σε ένα χρόνο να προστίθενται έως και 7 κιλά λίπους στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο τρόπος είναι απλός. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να εστιάζεις την προσοχή σου όταν κάνεις τα ψώνια σου στις ετικέτες των τροφίμων με τα πινακάκια που υποδεικνύουν τις περιεκτικότητες σε σάκχαρα, λιπαρά και νάτριο.

Φρόντισε το ποσοστό των αναγραφόμενων υδατανθράκων να μην ξεπερνάει το 20% των συνολικών θερμίδων του τροφίμου.

 

Tips για να χάσεις 2 κιλά χωρίς να κάνεις δίαιτα

 

1. Bye bye χυμοί φρούτων και αναψυκτικά

Είναι φουλ ζάχαρη! Αυτά τα αφεψήματα συμβάλλουν στην παχυσαρκία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο-ειδικά στα παιδιά. Προτιμήστε αναψυκτικά διαίτης ή χυμούς χωρίς ζάχαρη.

 

2. Προσοχή στο πινακάκι με τις διατροφικές επισημάνσεις

Είναι σοκ το πόση ζάχαρη περιέχουν τα τυποποιημένα τρόφιμα που καταναλώνουμε χωρίς να αντιλαμβανόμαστε! Ένα αναψυκτικό έχει 10 κουταλάκια του γλυκού. Ένα ποτήρι χυμός πορτοκαλιού έχει 4 κουταλάκια του γλυκού.

  Ζύγισε 114 κιλά και την ντρόπιασαν, έχασε τα 65 για χάρη του γιού της και δίνει την καλύτερη απάντηση

 

3. Αλκοόλ τέλος

Το αλκοόλ έχει τα ίδια μεταβολικά αποτελέσματα, όπως και η φρουκτόζη. Είναι το χειρότερο είδος λιποπρωτεϊνών, καθώς είναι χαμηλής πυκνότητας. Βλάπτει τις αρτηρίες και έλκει τη συσσώρευση λίπους στην περιοχή του κορμού και ιδιαίτερα τη μέση. Μία τυπική μερίδα αλκοόλ ισοδυναμεί με την παραγωγή λίπους από περίπου 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.

 

4. Μειώστε τα φρούτα

Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, περιέχουν πολλή ζάχαρη. Ένα μήλο μεσαίου μεγέθους, μία μπανάνα ή ένα πορτοκάλι έχουν 3 με 5 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη. Ό,τι πολύτιμα διατροφικά στοιχεία περιέχονται στα φρούτα, υπάρχουν και στα λαχανικά. Τα λαχανικά περιέχουν πολλές φυτικές ίνες και τα περισσότερα από αυτά αρκετή βιταμίνη C και άλλα αντιοξειδωτικά.

 

5. Όχι στα αποξηραμένα φρούτα

Περιέχουν 60% φρουκτόζη περισσότερη από τα ωμά.

 

6.Μέλι με μέτρο.

Δυστυχώς, δεν διαφέρει πολύ από τη ζάχαρη σε περιεκτικότητα φρουκτόζης. Περιέχει 40% φρουκτόζη, ενώ η ζάχαρη 50%. Μην ξεγελιέστε αν νομίζετε ότι αντικαθιστώντας τη ζάχαρη με μέλι δεν παίρνετε θερμίδες.

 

7. Ναι στα γλυκαντικά

Έχουν γύρω στις 0 θερμίδες. Για δεκαετίες μελετήθηκαν εξαντλητικά και πλέον έχουν εγκριθεί ως ασφαλή.

 

8. Ακόμα περισσότερα λαχανικά

Σας κρατάνε χορτάτους χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε ίνες, βιταμίνες, ανεπεξέργαστους υδατάνθρακες και χαμηλά επίπεδα φρουκτόζης! Το πιο γλυκό λαχανικό έχει πολύ λιγότερη ζάχαρη από το λιγότερο γλυκό φρούτο.

 

9. Προσοχή στις σάλτσες!

Οι περισσότερες σάλτσες όπως ντομάτας, μπάρμπεκιου, μαγιονέζας, τσίλι και Ταϊλάνδης περιέχουν ζάχαρη. Μια ματιά στο πινακάκι με τις διατροφικές πληροφορίες θα σε πείσει.

 

7 +1 Σνακ

Αν νομίζεις ότι δεν μπορείς να καταπολεμήσεις την “ανάγκη” σου για ζάχαρη, κάνεις λάθος! Την ώρα που θα σε πιάσει η λιγούρα, απλά επέλεξε κάποιο από τα παρακάτω!

  Στην ταβέρνα να τρως μόνο... - Τα 2 tips της Μαρίας Μπεκατώρου για να μην πάρεις κιλά στις διακοπές

1. Ξηροί καρποί
2. Light αναψυκτικά
3. Γιαούρτι

4. Τεχνητά γλυκαντικά (πχ. Ζαχαρίνη ή στέβια)
5. Γλυκά που πλεόν υπάρχουν στο εμπόριο και είναι εξολοκλήρου χωρίς ζάχαρη

6. Ψωμί ολικής άλεσης
7. Παξιμάδι κρίθινο
8. Στικς λαχανικών, όπως καρότα, αγγούρι, ραπανάκι

 

joytv.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *