Ξανάσμιξαν 36 χρόνια μετά: Της έκλεψαν τα διδυμάκια της όταν ήταν 3 μηνών και τα βρήκε ολόκληρα παλικάρια

 

Ξανάσμιξαν 36 χρόνια μετά

Ξανάσμιξαν 36 χρόνια μετά: Της έκλεψαν τα διδυμάκια της όταν ήταν 3 μηνών και τα βρήκε ολόκληρα παλικάρια

Της έκλεψαν τα διδυμάκια της όταν ήταν 3 μηνών και τα βρήκε ολόκληρα παλικάρια

 

Μια συγκλονιστική ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας με πρωταγωνιστές τους δίδυμους Elan και Micah Nardi, οι οποίοι αναζήτησαν τους βιολογικούς τους γονείς στα 36 τους και ήρθαν αντιμέτωποι με μια φρικτή αλήθεια.

 

Η μαμά τους δεν τους είχε παρατήσει, ούτε τους είχε δώσει για υιοθεσία.

Όπως αποδείχθηκε, οι δίδυμοι ήταν δύο από τα περίπου 8.000 έως 20.000 μωρά που αφαιρέθηκαν με τη βία από φτωχές κυρίως μητέρες στη Χιλή και τοποθετήθηκαν σε οικογένειες στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη, μέσω ενός δικτύου παράνομων υιοθεσιών – μια πολιτική που ενορχηστρώθηκε από το καθεστώς του στρατηγού Αουγκούστο Πινοσέτ τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 ως μέσο για τη μείωση της φτώχειας.

Τα αδέρφια ήταν μόλις 3 μηνών, όταν κάποιος τα έκλεψε από την οικογένειά τους. Το τραγικό περιστατικό συνέβη σε νοσοκομείο του Σαντιάγο το 1986. Η μητέρα τους είχε πάει με τα δίδυμα και το μεγαλύτερο αδερφάκι τους που ήταν άρρωστο στην κλινική. Εκεί κάποιος προσφέρθηκε να προσέχει τα μωρά της μέχρι να φροντίσει το μεγαλύτερο παιδί της. Ήταν η τελευταία φορά που έβλεπε τα αγόρια της.

Της έκλεψαν τα διδυμάκια της όταν ήταν μωρά και τα βρήκε μετά από 36 χρόνια

Ο Elan και ο Micah, 36 ετών σήμερα, υιοθετήθηκαν από ένα ζευγάρι στη Μασαχουσέτη και ευτυχώς έζησαν μια καλή ζωή. Ήξεραν ότι ήταν υιοθετημένοι και ότι είχαν ρίζες από την Χιλή, αλλά άρχισαν να ψάχνουν την βιολογική τους οικογένεια, όταν η θετή τους μητέρα είδε ένα ρεπορτάζ για τα κλεμμένα παιδιά της Χιλής τον περασμένο Δεκέμβριο.

  7 τρικ αντιγήρανσης που κάθε γυναίκα άνω των 50 πρέπει να χρησιμοποιεί

«Κανείς να μην περάσει αυτήν τη σκοτεινή περίοδο»: Συγκλονίζει ο Βασίλης Ζούλιας

Συγκλονισμένη, είπε στους γιους της: «Υπάρχουν τόσες πολλές ομοιότητες. Πρέπει να το ερευνήσουμε».

Με τη βοήθεια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Connecting Roots του Graf, του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Nos Buscamos με έδρα τη Χιλή και του MyHeritage, η οποία παρείχε τεστ DNA που επιβεβαίωσαν την ταύτιση, τα δίδυμα κατάφεραν να βρουν τη βιολογική τους οικογένεια.

Η πρώτη συνάντηση έγινε μέσω Zoom και ο Micah λέει ότι οι βιολογικοί τους γονείς είχαν κρατήσει μια φωτογραφία τους από τότε που ήταν μόλις δύο μηνών. «Δεν σας ξέχασα ποτέ. Κουβαλάω πάντα τη φωτογραφία σας μαζί μου. Πάντα αναρωτιόμουν τι σας συνέβη», είπε η μητέρα τους συγκινημένη.

 

Όπως έμαθαν αργότερα η βιολογική τους μητέρα δεν είχε σταματήσει να τους ψάχνει.

Είχε πάει μάλιστα και σε τηλεοπτικές εκπομπές προκειμένου να βρει τα παιδιά της.

Τον Ιούνιο, τα δίδυμα ταξίδεψαν στη Χιλή και συνάντησαν για πρώτη φορά τη βιολογική τους οικογένεια από κοντά. Πρόσφατα επέστρεψαν το δεύτερο ταξίδι τους στη χώρα της Νότιας Αμερικής, αν και η γλώσσα έχει αποδειχθεί ότι αποτελεί εμπόδιο: τα δίδυμα μιλούν αγγλικά, ενώ η οικογένεια μιλάει ισπανικά.

Για τον λόγο αυτό ο Elan και ο Micah μαθαίνουν τη γλώσσα.

 

enimerotiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *